SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘’Coding İstanbul Projesi” ile çocuklar eğlenerek öğrenecek

Yayınlanma:
ABONE OL

İBB Gençlik Meclisi “Coding İstanbul Projesi” kapsamında düzenlediği eğitimlerle 7-12 yaş arası çocuklara programlama eğitimi veriyor. Minik Parmaklar kendi oyunlarını programlayarak hayal dünyalarını genişletiyor.

codng-istanbul-projesi

İBB Gençlik Meclisi, İstanbul’un farklı noktalarından gelen çocuklara programlama eğitimi vererek hayallerini gerçekleştirebilecekleri teknolojik dünyanın kapılarını açıyor. Bu farkındalık eğitimi ile çocuklara programlamanın sevdirilmesi, hayallerini gerçekleştirebilecekleri uygulamalar yaptırılması ve teknolojik gelişimler ile tanışmaları hedefleniyor.

‘’İstanbul bilişim üssü olacak’’

İBB Gençlik Meclisi İstanbul’un farklı noktalarından gelen çocuklara programlama eğitimi vererek İstanbul’u bilişim üssü yapma gayesi ile hareket ediyor. Ayrıca projenin başlangıcından bugüne kadar 2000’den fazla çocuğa ‘’ücretsiz coding eğitimi’’ verildi.

İlk ders İBB Gençlik Meclisi Başkanından

Gönüllü eğitmenleri ile derslere giren Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Cisco Master Eğitmeni olarak çocuklara internet altyapısı ve kurumsal ağlarla ilgili bilgiler verdi. Çocuklar ile ilgilenerek derslerdeki durumlarını inceledi.

‘’Etkinlik üç hafta sürecek’’

İlk hafta, temel bilgisayar ve programla eğitimi ile programlama dünyasına giriş sağlanacak. Yapılacak algoritma eğitimi ile çocukların yaratıcılığının geliştirilmesi, hayal güçlerinin arttırılması ve sayısal düşünme zekalarının geliştirilerek problemleri kolayca çözüme kavuşturmaları amaçlanıyor. Ayrıca ilk hafta eğitimi kapsamında çocuklar kendi yazdıkları kodlar ile oluşturduğu oyunları oynama zevkine varacaklar.

İkinci hafta, ileri düzeyde yazılım eğitimi ve kod teknikleri ile tanışmaları sağlanacak. Çocuklara programlama dillerinin temeli olan döngüler, karar verme durum yapıları gibi kavramlar öğretilerek editör yardımıyla real kod yazmaya başlayacaklar. Bu öğrendikleri kavramlar üzerinden ileride istedikleri programlama dillerinde yazılım geliştirmeleri de çok kolaylaşacak.

Üçüncü hafta, düzenlenecek olan teknik gezi kapsamında günümüz dünyasında gerçekleştirilmiş teknolojik uygulamaların anlatımı sağlanacak.

Projeye İBB Gençlik Meclisi web sayfası üzerinden başvuru yapılabilir.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]