SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları Kenya’da 6 güne 59 ameliyat sığdırdı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kenya’ya 6 günlük şifa yolcuğuna çıkan Yeryüzü Doktorları, gece-gündüz görev yaparak çoğu ağır vakalardan oluşan 59 ameliyatı başarıyla gerçekleştirip, 249 hastayı da muayene ettiler.

yeryuzu-doktorlari-kenyada-6-gunde-59-ameliyat-yapti

Kenya’ya uzman ürologlardan oluşan, aralarında Prof. Dr. İhsan Karaman’ın da bulunduğu 7 kişilik Gönüllü Sağlık Ekibi ile giden Yeryüzü Doktorları, 308 hastayı daha sağlığına kavuşturdular. Yeryüzü Doktorları, Tawfiq ve Seyyidah Fatıma Hastanelerinde, üroloji alanında komplike ve ağır vakalar olarak kabul edilen 59 ameliyatı sabah saatlerinde başlayıp gece geç saatlere kadar ameliyathanede kalarak gerçekleştirdiler. Yeryüzü Doktorlarının Üroloji Sağlık Kampı kapsamında ameliyat edilen çoğu yoksul Kenyalı hastaların tümü taburcu edildi.

Personel yetersizliğinden dolayı yeterli sayıda ürolog bulunmayan Kenya’da yaşayan üroloji hastaları için Sağlık Kampı düzenleyen Yeryüzü Doktorları, sağlık kampı boyunca günde 10 hastayı ameliyat edip, her biri saatlerce süren 59 komplike ameliyatı başarıyla tamamladılar. Yeryüzü Doktorları Gönüllüsü Prof. Dr. İhsan Karaman’ın başkanlığında Malindi ve Mombassa’da üçer gün görev yapan gönüllü doktorlar, muayene ve ameliyatların yanında; aynı zamanda yerel sağlık personeline de çeşitli uygulamalı eğitimler verdiler. 4 Ürolog, 1 anestezi uzmanı, bir hemşire ve bir proje yöneticisinden oluşan 7 kişilik gönüllü ekibin, uzun ve aktarmalı yolculuktan sonra ulaştıkları Kenya’da, iki saatlik dinlenmeden sonra ameliyatlara başladıklarını kaydeden Prof. Dr. İhsan Karaman; 6 güne 59 önemli ameliyat sığdırdıklarını, sabah 9 da girdikleri ameliyatları akşam saat 22.00’da sonlandırdıklarını belirtti. Komplike ve ağır vakalar olarak kabul edilen ameliyatların hepsinin de başarılı geçtiğini vurgulayan Karaman, tüm hastaların taburcu edildiğini söyledi. Prof. Dr. Karaman, ekibin çok yorulduğunu, Kenya basınının kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini de belirterek “Yorulduk ama halkın teşekkürleri ile uğurlanmamız, 59 hastanın sağlığına kavuşması yorgunluğumuza değdi. Yolculuğumuzdan mutlu döndük.” dedi.

Yeryüzü Doktorları ve TİKA’dan ameliyat cihazı

Gönüllü Sağlık Ekibi, Kenya Sağlık Kampı sırasında, Yeryüzü Doktorları ve TİKA tarafından alınan üroloji ameliyat cihazını da Tawfig Hastanesi’ne hediye etti. Ayrıca hastanede görev yapan ürolog ve cerraha da cihazın kullanımı hakkında eğitim verildi.

Yeryüzü Doktorları ve TİKA, 2011 yılında Mombassa’daki Seyyidah Fatıma Hastanesine de bir endoskopik üroloji cihazı hediye etmişti.

Kenya halkının teşekkürleriyle uğurlandılar

Kenya’nın yerel medyasında da oldukça ilgi gören Gönüllü Sağlık Ekibi, çeşitli televizyon, gazete ve radyolarla röportajlar gerçekleştirdi. Gönüllü Hekimler, Kenya’daki yoğun tedavi, ameliyat ve sağlık eğitimi çalışmalarının ardından, Kenya halkının, medyanın ve yerel sağlık otoritelerinin yoğun ilgi ve teşekkürleriyle birlikte Türkiye’ye uğurlandı.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]