SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Altınok Öz : ‘projeler tamamlanana kadar Kartal’dayım’

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, üniversite öğretim üyelerinin ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Altınok Öz, “Projeler tamamlanana kadar Kartal’dayım” dedi.

projeler-tamamlanincaya-kadar-buradayim 

Süleyman Şah Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan, Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Yalçın, Hidrobiyolog M. Levent Artüz ve beraberindeki üniversite öğretim üyeleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

 

“Projeler Tamamlanana Kadar Kartal’dayım”

 

Ziyarette Başkan Altınok Öz, Kartal’da hayata geçen projeleri anlattı. ‘Batı Merkez Projesi’ hakkında konuklarına detaylı bilgi veren Başkan Altınok Öz projenin, Kartal sahilini Anadolu yakasının çekim merkezi durumuna getireceğini belirtti. Yolların yer altına alınacağı, anfi tiyatro, sosyal tesisler, gezi ve dinlenme alanlarını kapsayan projenin Kartal’ın dokusunu değiştireceğini belirten Başkan Altınok Öz; Kartal’ın, Barselona gibi değişik kültürleri biraraya getirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Başkan Altınok Öz, projeler tamamlanana kadar Kartal’da olacağını da sözlerine ekledi.

 

 “SED Raporunu Önemsiyoruz”

 

Kartal Belediyesi olarak Sosyal Etki Değerlendirme (SED) raporu hazırlattıklarını hatırlatan Başkan Altınok Öz, Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediyesinin SED raporu hazırlattığını belirtti. Başkan Altınok Öz, “ TAK Kartal’ın tasarım atölyelerini kurduk. Yaşam atölyesi kurduk. Bütün bunların ötesinde, halk dönüşümden nasıl etkilenecek, yerel yönetim olarak bizim görevlerimiz nedir diye önce kendimize sorduk. Karşılığında ‘Sosyal Etki Değerlendirme Raporu’ hazırlandı. Kartal değişiyor, dönüşüyor. SED Raporu da bu değişimde halkın bizden neler istediği, neler beklediği, değişip dönüşürken insan faktörünü etkileyen nedenlerin neler olduğu, belediye olarak yapmamız gerekenlerin neler olduğu sorularına cevap veriyor. SED Raporunu önemsiyoruz” dedi.

 

“Mahallelerin Artık Eylem Planları Olacak”

 

TAK Kartal tarafından mahallelere yönelik eylem planları çıkarıldığını ifade eden Başkan Altınok Öz, “Mahalle eylem planları hazırlanıyor. Mahallelerin eksikleri nelerdir, mahallelere nasıl bir çalışma yapılmalı konularında mahalle eylem planı bizlere ölçü verecektir. Her mahalleye ayrı ayrı eylem planı hazırlanacak.  DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) ve KOP (Kamu Ortaklık Payı) arta kalan yerlerde mahallelerin nasıl bir eksiği olduğunu tespit edecek. Belediye olarak biz de nasıl bir plan yapacağımızı ortaya koyacağız. Kıyı köşe tasarımlarımızla Kartal farklı bir çehreye kavuştu. Yunus Mahallesi Bereket Sokak’ta bulunan merdivenli yol, proje kapsamında yenilendi. Duvarlarda görselliği ön planda tutarak ve saksılar konularak merdivenler düzenlendi. Yakın zamanda Kızılay Bulvarı’nın da çehresi değişecek” dedi.

 

“Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi”

 

İnşaatı devam eden Ceviz Meydanı Sosyal ve Kültürel Aktivite Merkezi hakkında da konuklarına bilgi veren Başkan Altınok Öz, ” 2010 yılından sonra Prof. Dr. Semih Eryıldız başkanlığında bir heyet oluşturduk. Prof. Dr. Semih Eryıldız, CHP Büyükşehir aday adayıydı. Eryıldız, 1970’li yıllarda Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı yapmış, ODTÜ’den mezun olduktan sonra mimar olarak rahmetli Ali Dinçer’in ekibinde görev alarak Ankara’nın değişim ve dönüşümünde aktif olarak yer almış bir arkadaşımız. O’nun başkanlığında bir ekip oluşturduk ve 4 mahallenin merkezi olarak düşündüğümüz bu yerde, Cevizli, Orhantepe, Atalar ve Esentepe mahalle muhtarları, mahalle birim başkanları ve mahallelilerle toplantılar yaptık. Bu toplantılar sonunda, bu alanın fonksiyonunun ne olması gerektiği sorusuna yanıt olarak, gördüğünüz bu proje geliştirildi. Bu proje, 15 dakika yürüme mesafesi yani 1 kilometre mesafede olan 4 mahalleye hitap edecek şekilde tasarlandı. Yaklaşık 19 bin metrekare alana inşa edilmekte olan Ceviz Meydanı; 3 bodrum kat, 1 zemin, 7 normal kat ve çatıdan oluşacak. İki yıl içerisinde bitmesi planlanan Ceviz Meydanı’nda yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salonlar, sergi, galeri ve fuaye alanları, kütüphane, kafeterya, revir, projeksiyon odası, yönetim ofisleri, mekanik odalar, su depoları, kurs birimleri, gösteri hazırlık alanları, spor salonu, soğuk hava depoları, mutfak,  otoparklar, engelli otoparkları, açık teraslar ve anfi tiyatro yer alacak” dedi.

 

Ziyaretin ardından Süleyman Şah Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dekanı Prof. Dr. Adnan Aslan, Başkan Altınok Öz’e porselen üzerine çiçek işlemeli bir kaftan hediye etti. Başkan Altınok Öz de konuklarına, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]