SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: İstikrarın tek adresi başkanlıktır

Yayınlanma:
ABONE OL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “İstikrarın tek adresi başkanlıktır. Bunun için başkanlık konuşulsun, vatandaş, sisteminin artısını eksisini anlasın istiyoruz” dedi.

istikrarin-tek-adresi-baskanliktir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda, gündeme ilişkin soruları yanıtlayıp değerlendirmelerde bulundu.

İstikrarın tek adresinin başkanlık olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Bunun için başkanlık konuşulsun istiyoruz. Önyargılarla konuşulmasın. Vatandaş, başkanlık sisteminin artısını eksisini anlasın. ‘Ülke bölünecek’, yok böyle bir şey” dedi.

Yönetim sistemi ile ülkenin sisteminin ayrı şeyler olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bugüne üniter yapıya sahip bir cumhuriyet, yönetim şekli demokrasi, eyalet sistemi yok. Biz diyoruz ki Türkiye’nin rejimi cumhuriyettir, yönetim şekli demokrasi. Bunun içinde başkanlık olabilir, parlamenter sistem olabilir” ifadelerini kullandı.

 

“450 bin masum insanın ölmesine niye seyirci kaldınız?”

 

Yıldırım, Rusya ile ABD arasında Suriye’de varılan anlaşmaya ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“Maalesef gerek Rusya, gerek ABD bölgede belli ki bazı konularda bir zımni anlaşma içerisine girmişler. Madem anlaşacaktınız 450 bin masum insanın, çocuğun, büyüğün ölmesine niye seyirci kaldınız bugüne kadar? İnsanlık bunu soruyor, dünya bunu soruyor. Üstelik de milyonlarca insan hayatta kalabilmek için yerlerini, yurtlarını terk etti. Bu konuda dünyaya en güzel örneği Türkiye gösteriyor. 3 milyona yakın mülteciyi bağrına bastı.”

 

“Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık”

 

Bakan Yıldırım, “Havacılıkta 2003’ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye’nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45’ti. Şu anda yüzde 2’ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık” dedi.

 

İstanbul’da yapılacak 3’üncü havalimanı

 

İstanbul’da yapılacak 3’üncü havalimanı ile ilgili olarak Bakan Yıldırım, “Yaklaşık 10 milyar 247 milyon avroluk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak” açıklamasında bulundu.

 

Üçüncü köprü

 

Bakan Binali Yıldırım, Üçüncü köprü inşaatı ile ilgili de köprünün aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, “Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında… Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları” şeklinde konuştu.

 

Kanal İstanbul Projesi

 

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadıklarını kaydeden Bakan Yıldırım,  “Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, ‘kanaldan geçecek’ diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz, derdimiz odur” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak 5 güzergahta çalışma yapıldığını ifade ederek, “Bunlardan bir tanesi, karşılaştırılmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ön plana çıkmış olacak. Bunun için de zaman çok uzun değil. Bu sene içerisinde, bu senenin ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]