SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeşilay Haftası 1-7 Mart tarihlerinde kutlanacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk:

“Bağımlılıklarla mücadele için el ele verelim”

 

Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası’nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı haftada, yüzbinlerce gönüllü harekete geçecek ve Türkiye’nin dört bir yanında yapılan etkinliklerde çocuk, genç, yaşlı demeden herkes hem bilgilenecek hem de doyasıya eğlenecek.

yesil-ay-haftasi-1-7-mart-tarihlerinde-kutanacak

 

Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Toplum ve gençlikle buluşmayı ve kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıklardan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen projelere imza atan Yeşilay, Yeşilay Haftası’nda otoriteleri ve toplumu bir kez daha harekete geçiriyor.

 

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, 23 Şubat’ta Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen basın toplantısında Yeşilay’ın hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için ülke çapında faaliyetler gerçekleştiriyoruz.” diyen Prof. Öztürk konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası’na, “Yeşilay Dayanışma Haftası” diyerek, yüzbinlerce gönüllümüzle bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl Yeşilay’ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağını söyleyen Prof. Öztürk, Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

 

Bağımlılar YEDAM’la hayata dönüyor!

Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında 28 bin rehber öğretmeni vasıtasıyla 20 milyon öğrenciye yaşlarına uygun içeriklerle birebir eğitim vermeye başladıklarını söyleyen Prof. Öztürk sözlerine şu şekilde devam etti: “Koruyucu ve önleyici çalışmalarımıza rehabilitasyon ve danışmanlığı da ekleyerek Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) hayata geçirdik. Bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yüz yüze ve 444 79 75 danışma hattıyla danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başlayan YEDAM’da uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev yapıyor. YEDAM kapsamında ayrıca İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yaptığımız işbirlikleri çerçevesinde tedavisi bitmiş bireylere mesleki eğitim verme ve işe yerleştirme çalışmaları da yapılacak.”

 

Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi düzenleniyor

Son yıllarda Yeşilay’ın tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı alanında uluslararası bilimsel toplantılara ev sahipliği yaptığını belirten Prof. Öztürk; “3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresine ev sahipliği yaparak konunun uzmanlarını İstanbul’da bir araya getireceğiz.” dedi. 

Yeşilay Haftası’nda tüm Türkiye “İyi ki Yeşilay var” diyor

Yeşilay bir asra yakın zamandır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Bu yıl da Yeşilay haftası da kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Yeşilay meydanlarda!

Yeşilay Dayanışma Haftası kapsamında başta İstanbul Şişli Cevahir AVM önünde kurulacak olan Yeşilay Festival Alanı olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki meydanlarda… Yeşilay, çocuk şenlikleriyle, bağımlılık eğitimleriyle, oyunlarla, fotoğraf ve karikatür atölye çalışmaları ve sergileriyle ziyaretçileri 7 gün boyunca hem eğlendiriyor hem de bağımlıklara karşı bilgilendiriyor.

Tarih: 1-7 Mart 2016

Yer: Şişli cevahir AVM Önü

 

Yeşil Sahne Söyleşileri başlıyor!

Şişli Cevahir AVM önündeki Yeşilay Festival Alanında Hakan Hatipoğlu, Cem Arslan, Ceyhun Yılmaz, Kalust Şalcıoğlu, Ertem Şener, Cem Öğretir, Münir Arıkan ve Halit Yerebakan Yeşil Sahne Söyleşileri kapsamında 7 gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

Tarih: 1-7 Mart 2016

Yer: Şişli Cevahir AVM Önü

 

Yeşilay 96 yaşında!

Şişli Cevahir AVM önündeki Yeşilay Festival Alanında Yeşilay, etkinlik ziyaretçileriyle birlikte Yeşilay’ın kuruluş yıldönümünü dev bir pasta keserek kutluyacak.

Tarih: 5 Mart Cumartesi / 17.00

Yer: Şişli Cevahir AVM Önü

 

Çocuklar “Yeşilin Her Tonu”nda buluşuyor

Şişli Cevahir AVM önündeki Yeşilay Festival Alanında, çocuklar masal kahramanları eşliğinde kum boyama, yüz boyama, sokak oyunları aktiviteleriyle doyasıya eğlenecek. Burcu Günay, Ceren Benderlioğlu ve Açelya Akkoyun da bu şenliğe çocuklarıyla birlikte eşlik edecek.

Tarih: 5 Mart Cumartesi / 14.00

Yer: Şişli cevahir AVM Önü

 

En Yeşilaycılar ödüllendiriliyor

Yeşilay “Bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı” misyon edinen ve bu mücadeleye söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi, kurum ve kuruluşları Zümrüdüanka Ödülü ile ödüllendiriyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ödül töreni Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanının katılımlarıyla gerçekleşiyor. Bu özel gecede kültür sanat dünyasından spora, akademiden siyasete, medyadan sosyal sorumluluk projeleri alanına kadar toplam 8 dalda seçilen kişi ve kurumlara “En Yeşilaycı” unvanıyla ödülleri takdim edilecek.

Tarih: 4 Mart 2016 / 18.30

Yer: CRR Konser Salonu

 

Pedallar Yeşilay dayanışması için dönüyor

Yeşilay Dayanışma Haftası’nda binlerce bisikletli bağımsız bir yaşam için pedal çeviriyor. İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri, Sakarya, Ankara ve Eskişehir eş zamanlı yapılacak olan bisiklet turunun İstanbul’daki adresi Tarihi Yarımada olacak. Sepetçiler Kasrı’nda start alacak olan tur sonunda çekilişle 3 kişiye bisiklet hediye edilecek. İstanbul turuna milli rallici Burcu Çetinkaya, copilotu, milli kayakçı Çiçek Güney ve ünlü ankorman Serdar Cebe eşlik edecek.

İstanbul Buluşma Yeri: Sepetçiler Kasrı/Sirkeci

Kahvaltı Saati: 10.00

Hareket Saati: 11.00

 

Diğer iller:

Bursa: Kent Meydanı / 11.00

Kayseri: Forum Kayseri Önü / 11.00

Sakarya: Kentpark Divan Kafe / 11.00

Hatay: Büyükşehir Belediyesi Köprübaşı / 11.00

Eskişehir: ESPARK Önü / 11.00

 

Yeşilay Dayanışma Haftası’nda Şişli Cevahir AVM Önündeki Yeşilay Festival Alanında karikatür, resim atölyeleri yapılacak, 7 güne yayılacak şekilde grafiti çizilecek, ritim grubu alan ziyaretçilerini müzikleriyle coşturacak, ülke genelinde 3D Video Mapping’le teknoloji ve sigara bağımlılığının zararları 3 boyutlu anlatılacak, 1-7 Mart tarihleri arasında oynanan futbol maçlarına Yeşilay mesajlarıyla çıkılacak, sağlık yürüyüşleri yapılacak; tüm Türkiye el ele vererek “İyi ki Yeşilay var” diyecek.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]