SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“7’den 70’e atığını getir kitabını götür” kampanyamıza destek Kartal sınırlarını aştı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin başlattığı,  “7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür” kampanyasına okulların verdiği destek Kartal sınırlarını aştı. Kartal’daki okullardan büyük ilgi gören kampanyaya bu kez Erenköy Çevre Koleji destek verdi. Kadıköy’e bağlı Erenköy Çevre Koleji Ortaöğretim öğrencileri, ilçelerinden topladıkları çok sayıda elektronik, cam ve plastik atığı, öğretmenleri Canan İzgi ve Yeliz Hoşver eşliğinde ziyaret ettikleri Kartal Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü birimine teslim etti. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars tarafından karşılanan öğrencilere, beğendikleri kitaplar hediye edildi.

Attigini-getir-kitabini-gotur

 Erenköy Çevre Koleji Ortaöğretim öğrencileri, basında yer alan haberlerden dikkatlerini çeken Kartal Belediyesi’nin “7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür” kampanyasını öğretmenleriyle paylaştıklarını ve kampanyaya katılmak istedikleri belirterek öğretmenlerinin de kendilerini desteklediğini söylediler. İlçelerinde atık toplamaya başladıklarını belirten öğrenciler, topladıkları atıkları öğretmenlerinin rehberliğinde Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne getirerek teslim ettiler.  Çevre Müdürlüğü’nün kitaplığından istedikleri kitapları seçerek alan öğrenciler, ” Bu kampanyaya katkıda bulunduk. Çok mutluyuz. Bundan sonra da atıkları biriktirerek Kartal Belediyesi’ne teslim etmeye devam edeceğiz” dediler.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise kampanyayı duyarak Kadıköy’de topladıkları atıkları Kartal Belediyesi’ne kadar getiren Erenköy Çevre Koleji öğrencilerine, ilgileri ve duyarlılıkları için teşekkür etti. Kars, Kartal Belediyesi’nin çevre konusunda yaptığı diğer çalışmalar hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak da Erenköy Çevre Koleji Ortaöğretim öğrencilerinin kampanyaya ilçe dışından verdiği bu desteğin çok anlamlı olduğunu belirterek onlara teşekkür etti. Kaynak, ” Herkesin sizler gibi duyarlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, çevre konusunda çok duyarlı ve bu konudaki projelere çok önem veriyor. Başkan Altınok Öz’ün çalışmaları sayesinde Kartal’da 2009 yılına kadar olan yeşil alanlar iki kat arttırıldı. Geri kazanılabilecek atıkların toplanmasını sağlayan çok sayıda proje, Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirildi ve belediyemiz, çok önemli kuruluşlardan birçok ödül aldı. Çevre, toplumun her kesimini ve doğadaki tüm canlıların geleceğini etkileyen bir konu. Sizlere ve öğretmenlerinize, hem çevreye gösterdiğiniz duyarlılık hem de kitap sevginizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Erenköy Çevre Koleji’nden Başkan Altınok Öz’e Teşekkür

 

Erenköy Çevre Koleji Ortaöğretim öğretmen ve öğrencileri, atıklarını teslim edip hediye kitaplarını aldıktan sonra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün dalgıçlarla çalışarak denizden çıkardığı ve Kartal Belediyesi’nde sergilenen atıkları incelediler. Öğrenciler daha sonra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın refakatiyle Organik Pazar alanındaki paylaşım kumbarası ve Kartal Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu lisanslı firma Hursan Geri Dönüşüm tesislerini gezerek buradaki yetkililerden, atıkların nasıl geri dönüşüme kazandırıldığı ve ekonomiye katkısı hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler, ” Kartal Belediyesi’nin çabalarıyla toplanan atıkların nasıl geri dönüşüme kazandırıldığını yerinde görmek, bizleri çevre konusunda daha duyarlı olmaya teşvik etti. Bu kampanyayı başlatan ve destekleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]