SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal kadın danışma merkezi kadınlara destek olmaya devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

KARTAL KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NDE 1 YILDA BİN 715 SEANS YAPILDI

Kartallı kadınların yaşadıkları sosyal, ekonomik, hukuki ve psikolojik sorunların çözümünde kadınlara destek olmak ve onlara hukuki, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla 2009 yılında kurulan Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, yıl boyunca yaptığı çalışmalarla Kartallı kadınlara önemli destek sunuyor.

kadin-dayanisma-merkezi-kadinlara-destek-olmaya-devam-ediyor

Kartal Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kartal Kadın Danışma Merkezi’nde 1 yılda toplam bin 715 seans düzenlenerek kadınlara psikolojik, pedagojik, hukuki, sosyal destek verildi. Kartal’da ikamet eden fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik yönden istismara uğrayan kadınların karşılaştıkları psiko-sosyal, hukuki ve ekonomik sorunların çözümlenebilmesi amacıyla kurulan Kadın Danışma Merkezi’nde hem kadınlara hem de çocuklarına danışmanlık hizmeti veriliyor. Gerekli durumlarda kadınları diğer kurumlara yönlendiren Kadın Danışma Merkezi, ayrıca onların Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim, kurs ve seminerlere katılımlarını sağlıyor. Gün içinde yaklaşık 4 ila 5 seansın yapıldığı merkezde şiddet, depresyon, panik atak, boşanma, ilişki sorunları gibi bazı alanlarda kadınlara destek sunuluyor. Merkezde 2’si gönüllü, toplam 7 psikolog ve pedagog hizmet veriyor. Kadın Danışma Merkezi, Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde olmak üzere iki farklı noktada kadınlara hizmet vermeye devam ediyor.

 

Kadınların özgüvenlerini geliştirmeye yönelik grup çalışması, panel, konferans, toplantı gibi etkinlikler düzenlemeyi ve kadınları sahip oldukları yasal hakları konusunda bilgilendirmeyi amaç edinen Kartal Kadın Danışma Merkezi’nin yürüttüğü bir diğer çalışma ise çocuklarla ilgili. Kadınlara çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurabilmeleri, onların gelişimine olumlu katkı sağlayabilmeleri, karşılaştıkları sorunlarla baş edebilmeleri konusunda bireysel ya da grup çalışmalarıyla destek olan Kadın Danışma Merkezi’nde ihtiyaç halinde çift terapileri de yapılıyor.

 

Uzman kadro ile danışmanlık hizmeti veriliyor

 

2015 yılında toplam bin 715 seansın gerçekleştirildiği Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde 2’si gönüllü, toplam 7 psikolog ve pedagog görev yapıyor. Uzman psikoterapistler, çocuk psikoloğu, pedagog ve avukatların görev aldığı Kadın Danışma Merkezi’nde; uzman kadro, kadınlara danışmanlık hizmeti veriyor. Çocuklar için oyun odasının da bulunduğu Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin 0 216 280 64 04 numaralı telefonuna mesai saatleri dışında da ulaşılabiliyor.

 

Bin 715 seans yapıldı

 

Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne 2015 yılında toplam 132 kadın başvuruda bulundu. Hukuki destek ihtiyacı bulunan 17 kadının hukuki danışmanlık hizmeti alması sağlanırken, yıl içerisinde hem yetişkin hem çocuklara yönelik toplam bin 715 seans gerçekleştirildi.

 

Şiddet gören kadınlara hukuki destek

 

Şiddet gören kadınlara hukuksal haklarını anlatmak ve neler yapılması gerektiği konusunda çalışan Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, hukuk danışmanları tarafından hukuki danışmanlık hizmeti veriliyor ve mağdur durumdaki kadınların Kadın Konukevi’ne yönlendirilmeleri ile ilgili işlemler yürütülüyor. Kadın Danışma Merkezi’ne başvurular, bizzat merkeze gelerek ya da telefon ile yapılabiliyor.

 

İstanbul’da sadece 8 ilçede var

 

Kartal Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri olan Kadın Danışma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da örnek gösterdiği merkezlerin başında geliyor. İstanbul’da 39 ilçenin sadece 8’inde Kadın Danışma Merkezi bulunuyor. Bu alanda çalışma yapmak ve Kadın Danışma Merkezi kurmak isteyen ilçe belediyelerinin, Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde inceleme yaptıkları ve bilgi aldıkları öğrenildi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]