SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

Yıldızlı projeler 16, “bilişim” in şampiyonlarını silikon vadisi’ne götürecek

Yayınlanma:
ABONE OL

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİETSİ (YTÜ) IEEE ÖĞRENCİ KULÜBÜ TARAFINDAN, YTÜ TEKNOPARK VE YTÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN “YILDIZLI PROJELER YARIŞMASI 16” BİLİŞİM KATEGORİSİNDE SORULARA DOĞRU CEVAP VEREN PROJE SAHİPLERİNİ, DÜNYANIN TEKNOLOJİ BAŞKENTİ OLARAK BİLİNEN SİLİKON VADİSİNE GÖTÜRECEK.

 

  yildizli-projeler-yarismasi

Bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 1 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazanan IEEE Öğrenci Kulübü’nün  “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 8.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması 15 Aralık 2015’te düzenlenecek lansmanla başlattığı proje alımlarını sürdürüyor.

 

 

Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 7 sene boyunca 103 üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu yapılmıştı. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kategorileri

  • Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
  • Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları
  • Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları

 

23 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek final programında projelerin değerlendirmesini  akademisyenler oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu yapacak. Ayrıca Final Günü‘nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yarışma Takvimi

Yıldızlı Projeler Yarışması
Proje Başvurusu Alım Tarihi Başlangıcı:15 Aralık 2015
*Silikon Vadisi Özel Ödülü için Son Başvuru Tarihi29 Şubat 2016
Son Başvuru Tarihi:30 Nisan 2016
Finalist Projelerin İlanı:15 Mayıs 2016
Proje Yönetimi Eğitimi:21-22 Mayıs 2016
Ödül Töreni ve Kokteyl:23 Mayıs 2016

 

SİLİKON VADİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

* 29 Şubat 2016 tarihine kadar Bilişim kategorisinde belirli sorulara cevap veren projelere Silikon Vadisi geçmişi olan profesyonellerden mentörlük desteği ve Dünya’nın teknoloji merkezi olarak değerlendirilen Silikon Vadisi’ne giderek yatırımcıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

 

Yarışma Genel Ödülleri

 

30 Nisan 2016 tarihine kadar başvuran tüm proje sahipleri bu ödülleri kazanma şansı yakalayacaktır.

 

  • YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destek ve olanaklarını kullanarak sektör ihtiyaçlarına çözüm sunacak projelere prototip üretmeleri için prototip atölyesini kullanma hakkı.
  • Uygun görülen iş fikri veya projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin sağlamış olduğu Ön Kuluçka Merkezi kullanmak hakkına sahip olacaklar. ( 6 aylık süre boyunca tüm giderlerinin karşılandığı ücretsiz ofis kullanım hakkı ve mentörlük desteği)
  • IBM desteğiyle bluemix(bulut bilişim altyapısı) kullanım hakkı.
  • 21-22 Mayıs 2016 tarihinde finalist projeler için planlanan Sunum Teknikleri ve Arge-İnovasyon eğitimi katılma hakkı.
  • Belli bir miktar para ödülü

 

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

 

Başvuru Adresi : www.elektrikport.com/proje

Detaylı bilgi için bizi takip edin   Facebook/yildizliprojeleryarismasi/

Twitter/ytuieeeypy

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]