SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

17-19 Şubat 2016 tarihlerinde, Haliç Kongre Merkezinde

Yayınlanma:
ABONE OL

17-19 Şubat 2016 tarihlerinde, Haliç Kongre Merkezinde, Dünya’nın en seçkin üniversitelerini, akademisyenlerini, yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecektir.

Halic-kongre-merkezi

Avrasya Universiteler Birliği- EURAS öncülüğünde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK- ve Yükseköğretim Kurulu-YÖK- koordinesinde çalışmaları yürütülen ve Fuar ve eşzamanlı panel, seminer, yuvarlak masa toplantıları ile düzenlenecek olan Zirve ile amaç, Ülkemiz yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmak, Türkiye’yi bu sektörde bir ‘cazibe merkezi’ haline getirerek gerek akademik işbirliklerini gerekse uluslararası öğrenci sayılarını artırmaktır. Yükseköğretim camiamızı global platformlarda hak ettiği seviyeye taşımak için planlanan bu önemli Zirve Dünya yükseköğretim sektörünü İstanbul’a taşıyarak ülkemize ve üniversitelerimize benzersiz bir fırsat sunacaktır.

Sayın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açılışına katılacağı zirvede Filipinler Yükseköğretim Bakanı Dr. Patricia B. Licuananana konuşmacı olarak yer alacaktır.

3 gün süresince 20 eş zamanlı oturumda EUA (Avrupa Üniversiteler Birliği) Başkanı, UNIMED (Akdeniz Üniversiteler Birliği) Başkanı, NAFSA (Kuzey Amerika Yükseköğretim Derneği) ve EAIE (Avrupa Uluslararası Eğitimciler Derneği)Yönetim Kurulu Üyeleri, Avrupa Komisyonu yetkilileri, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu, Yunus Emre Enstitüsü, TUBİTAK, Türkiye Ulusal Ajansı, Qatar Universitesi ve Hamid Bin Khalifa Universitelerinin Başkanları ve daha birçok seçkin kurum ve kuruluşun üst düzey temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı seminer ve paneller yer alacaktır.

Zirve kapsamındaki fuarda, aralarında İtalya, Filipinler, Ürdün, Lübnan, Avustralya, Hollanda’dan Üniversiteler, Iran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan’ın lider eğitim kurumlarının bulunduğu ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en seçkin 200 Üniversitesi Konferanslarla birlikte standları ve ziyaretçi olarak katılım sağlayacaklardır. 50’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitemiz de ‘Study in Turkey’ çatısı altında Fuara katılmaktadır.

Tüm etkinliğe 1000’nin üzerinde ulusal ve uluslararası akademisyenin katılım teyidi alınmıştır. Katılımcılar, Rektör, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Uluslararası Ofis Direktörleri ve temsilcileri, araştırma ve doktora öğrencileridir.

Zirve’nin Açılışı 17 Şubat 2016 tarihinde saat 10.00’da Haliç Kongre merkezi Sabadad Salonunda gerçekleşecektir. Fuar ve Konferanslar 18-19 Şubat tarihlerinde 09:00-17:00 saatleri arası gerçekleşecektir.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]