SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öğrenciler ikinci yarıya hazır mısınız?

Yayınlanma:
ABONE OL

İkinci yarıyıl Pazartesi günü başlıyor. Herkesi tatlı bir telaş sardı ancak, ailelerin tatil dönüşünde dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Yanlış davranışlar çocuğun eğitim döneminin kötü geçmesine yol açabiliyor.

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul-Ortaokul Rehber Öğretmeni Habibe Acun, çocuklarını yeni döneme hazırlamak isteyen velilere önerilerde bulundu ve ailelerin sağlıklı bir dönem için, tatilin son günlerinde nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

İkinci-yarıya-hazır-mısınız-(3)

“Velilerin de adaptasyona ihtiyacı var.”
Yarıyıl tatilinin ardından düzenli ve disiplinli bir hayata dönüş yapmanın zor olacağını belirten Acun, “Hepimizi yaz tatiline kadar sürecek olan uzun bir dönem bekliyor. Bu nedenle, öğrencilerimizden önce velilerimizin kendilerini yeni döneme hazırlaması gerekiyor. Çünkü öğrenciler kadar, velilerin de adaptasyona ihtiyacı var. Çocuğunuzun okul açılmadan birkaç gün önce okula gider gibi erken kalkmalarını, mutlaka ama mutlaka kahvaltı etmelerini, akşam da erken yatmalarını sağlayın. Tatilden döner dönmez ders çalışmalarını istemek, test çözmeleri için baskı yapmak son derece yanlış olur. Biz yetişkinlerin bile sorun yaşadığı tatil dönüşlerinde, çocuklar da sorun yaşayabilir. Bu gerçeği mutlaka göz önünde bulundurun. Çocuklar her ne kadar yeniden ders çalışmaya başlayacakları için huysuzlansalar da, tatil boyunca görmedikleri arkadaşlarına kavuşmak onlara heyecan verecektir. Bu bir avantajdır. Okul konusunda hevesli olmayan çocuklara da ders haricindeki avantajlar hatırlatılmalı ve duyguları olumluya çevrilmelidir.”dedi.
Bunları yapın!

– Hayat düzeninizi okullar açılmadan birkaç gün önce, okula göre düzenleyebilirsiniz. Böylece okula adaptasyon kolaylaşacaktır.
– Ailece okul alışverişine çıkabilirsiniz. Yeni kıyafetler ve kırtasiye malzemeleri çocukları heyecanlandıracaktır.
– Çocuğunuzdan okul dönemine ilişkin hedefler belirlemesini isteyebilirsiniz. Çocukların kendi koydukları hedefler için çalışmaları daha kolaydır.
– Çocukların evde çalışmaları, ev ödevlerini yapabilmeleri için uygun çalışma şartlarını oluşturmak da başarı için önemlidir. Küçük bir kitaplığının olması, çalışacağı uygun bir köşenin bulunması en azından temel şart olarak yerine getirilmelidir.
– Tatil bitiyor diye, çocukların eve kapanmalarını beklemek ve onları buna zorlamak büyük haksızlık olur. Çocukların adaptasyonunun bölünmemesi ya da azalmaması için mutlaka sosyal ortamlar sağlayın.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]