SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da, Güneş Sitesi’nde deprem dönüşümünün adımı atıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ilçenin fiziksel, sosyal ve çevresel gelişimini sağlamak, Kartal’ı Anadolu Yakası’nın Merkezi haline getirmek amacıyla “deprem ve yerinde dönüşüm” deki başarılı çalışmalarına Başkan Altınok Öz’ün öncülüğünde devam ediyor.

Kartal Petrol- İş Mahallesi Güneş Sitesi yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da dönüşümün önünde engel yok. Artık mütevazi olmayacağız. Türkiye’de deprem ve kentsel dönüşümü en iyi yapan belediye Kartal Belediyesi’dir” dedi.

gunes-sitesi-kartal

Kartal Belediyesi, “Deprem ve yerinde dönüşüm” çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yerinde Dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda Kartal Petrol- İş Mahallesi Işıldak Sokak’da bulunan Güneş Sitesi’nin yıkımına başlandı.

Beş katlı 9 blokta toplam 72 bağımsız bölümden oluşan Güneş Sitesi’nin yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yüklenici Firmalar ACK İnşaat Sahibi Abdullah Açık ve Baykon İnşaat Sahibi Faruk Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Başkan vekili Ali Ekber Şahin, CHP Kartal Meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları, belediye şirket yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

GÜNEŞ_SİTESİ_YIKIM_TÖRENİ-(13)

Bugünleri canlarını vererek bizlere armağan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bu akşam Sarıkamışı anacağız. Sarıkamış’da karın, buzun üstünde, bizler bugünleri yaşayalım diye ölen seksen bin askeri rahmetle anacağız. Orada şehit olan askerlerimizin bulunduğu ortamda bizim şu ortamımız sıcacık onun için bu hava soğuk değil. Bizlere bugünleri bırakan şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor önlerinde saygıyla eğiliyorum. ” dedi.

kartal-donusum

Türkiye’de Deprem ve Kentsel Dönüşümü en iyi yapan biziz

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet dileyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,
“2009 yılının Ekim ayından beri söyledik. Kefenin cebi yok. Paran pulun olabilir, özel hastanende olabilir ama vakti gelince ne bir saniye geç, ne bir saniye erken. İnsan hayatının garantisi yok. Buradan Mustafa Koç’ ada Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ_SİTESİ_YIKIM_TÖRENİ-(7)
Göreve geldiği 2009 yılı itibariyle yerinde ve deprem dönüşüm çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Altınok Öz, ‘Bizim yola çıkarken haritamız buydu. Biz diyoruz ki; akşam başını yastığa koyarken korkmadan uyumak istiyorsan üç kuruşun pazarlığını, yirmi santimin hesabını yapma. Oturun anlaşın. Bu anlaşmayı yapan Güneş Sitesi sakinlerini, site yönetimini kutluyorum. Bugünlere geldiğiniz için tebrik ediyorum. Biz daha önce Kartal’ın müteahhitlerini çağırdık ve onlara Kartal’da değişim dönüşüm olacak. Arkadaşlar bir araya gelin, Kartal’da bunu siz gerçekleştirin dedik. Sayın Abdullah Bey de o günkü toplantıya gelmişti. Bugün görüyorum Bağdat Caddesi’nden kendine bir ortak bulmuş, Baykon İnşaat. Yıllardır Hürriyet Mahallesi’nde iş yapıyordu şimdi diğer mahallelerimize de açılıyor. Kendisini tebrik ediyorum. Ayrıca kendisi daha önce belediye başkanlığında aday adayı idi. Benim rakibimdi ve bu manzara çok güzel. Değişimi dönüşümü hep birlikte yapacağız, deprem geldiği zaman CHP’li, AKP’li, MHP’li diye bakmıyor, ne ırkına, ne inancına, ne cinsiyetine bakmıyor. Geldi mi gidiyorsun.” diye konuştu.

Hedef 100 bin insanı sağlam konutlarda oturtmak

Deprem ve yerinde dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’nin en iyisi olduğu vurgusunu bir kez daha yapan Başkan Altınok Öz, “Dönüşüm konusunda hiç mütevazi olamam , deprem dönüşüm ve kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’nin en iyisi biziz ve en iyi olmamızı sağlayan ekibime de huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu dönüşüm herkese hayırlı uğurlu olsun, inşaat süresince Allah kaza bela vermesin. Tedbirinizi en iyi şekilde alın. Tedbir alınırsa kaza belada olmaz. İş güvenliğini birlikte tutalım. Kartal Belediyesi olarak bu dönem sonuna kadar en az 100 bin insanı sağlam konutlara yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Dönüşümün hedefi budur. Kartal’ın genelinde dönüşüm devam ediyor bu da bizlere daha bir keyif veriyor.” dedi.

18 ay’da teslim edilecek

ACK ve Baykon yapı ortaklığı adına konuşan Abdullah Açık’ın oğlu Fatih Açık, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Kartal’ın İstanbul’daki deprem dönüşüm çalışmalarında en iyi dönüşümü gerçekleştirdiğini söyledi. Yıkım çalışmalarının ardından 18 ay gibi kısa sürede ev sahiplerine yeni dairelerini vererek huzur ve güven içinde oturacaklarını ifade etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün dönüşüm konusunda öncü çalışmalar yaptığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e site sakinleri ve yüklenici firma yetkilileri desteklerinden dolayı çiçek takdim etti. Site sakinlerinin yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Altınok Öz, site sakinleri ve müteahhit firma yetkilileriyle beraber yıkımına başlanan evlerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e yerinde ve deprem dönüşüm konusunda kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Yıkım töreninin ardından yemek ikramında bulunuldu.

Kartal adım adım dönüşüyor

Kartal Petrol-İş Mahallesi’nde yıkımına başlanılan Güneş Sitesi’nin  dönüşümdeki ilk aşaması yıkım töreni ile başlamış oldu.

Kartal Belediyesi  bugüne kadar yaptığı çalışmalarda çok sayıda sitede  kentsel ve deprem dönüşüm ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.  Güneş Sitesinde de Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü; site sakinlerini, oturdukları binanın riskli olduğu ve kanunda belirtilen süreler kapsamında binalarını tahliye etmeleri gerektiği doğrultusunda bilgilendirdi. Vatandaşlar dönüşüm sürecinde  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından bilgilendirme toplantılarıyla aydınlatıldı.

Mevcutta 5 ar katlı 9 blok’ta toplam 72 bağımsız bölümden oluşan Güneş Sitesi 2357 Ada/ 49 Parselde yapılanan Güneş Sitesi’nin yeni adı Lilyum Tovers olacak. ACK inşaat ve Baykon İnşaat tarafından ortaklaşa yapılan yeni proje 2 bloktan oluşmakta olup 14 ve 15’er katlı ve 108 bağımsız bölümden oluşacak. Projede yüzme havuzu, fitnes salonu, katlı kapalı otopark, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]