SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Uluslararası öğrenciler barış elçisi olsun

Yayınlanma:
ABONE OL

uluslararsi-ogrenci-dernek-federasyonuDünya onlar için Türkiye’de bir oldu

‘Uluslararası öğrenciler barış elçisi olsun’

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF’in Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile beraber organize ettiği sempozyum İstanbul’da gerçekleşti.

Bu bağlamda, 3-8 Kasım tarihlerinde Türkiye mezunları (80), uluslararası STK ve üniversite (50) ve bazı devlet kurumları temsilcileri ile şura toplantıları, çalıştay gerçekleştirildi ve konuya ilişkin akademik tebliğler sunuldu.

Şura toplantıları

Uluslararsı öğrenci faaliyetlerini kendi ülkelerinde gerçekleştiren üniversite temsilcileri, mezunlar, UDEF yöneticileri ve yurt dışı STK Temsilcileri iki gün süreyle devam eden şura toplantısında, bilgilendirme, ortak değerler üzerinden dostluk köprüleri kurma, siyasi, ekonomik ve akademik birikimleri paylaşma, misafir öğrencilerin karşılaştıkları sorunları belirleme ve çözme gibi pek çok husus istişare edildi. Ayrıca, toplantının devamı ve ortak çalışmaların sürdürülebilirliği için bir sekreterya kurulması teklif edildi ve değerlendirilmeye alındı.

Sempozyum

Sempozyum kapsamında çeşitli üniversitelerden akademisyenler bu konuyu ilmi, siyasi, sosyo-kültürel yönlerden ele alarak öğrencilerin karşılaştıkları sorunları geniş bir şekilde ortaya koydu ve aynı zamanda çözüm için teklifler sundu.

Ayrıca yurt içinde Milli Eğitim Bakanlığı, YTB, Diyanet Vakfı, Göç İdaresi, YÖK, Yunus Emre Ensitüsü, ICIST tarafından da Uluslararası Öğrenci hareketliliği ile ilgili sunumlar gerçekleştirilerek ortak çözümler üzerine istişarelerde bulunuldu.

Sempozyumun açılışında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım “Öğrencilere ilim öğretirken, irfan da öğretmeliyiz. Gençlerin dünyayı iyi yönde değiştirmesini istiyorsak öğrencilere sahip çıkmalıyız” dedi.

2014 itibariyle, Türkiye’ye 81 bin uluslararası öğrenci akışı olduğuna dikkat çeken UDEF Genel Başkanı M. Ali Bolat, düzenledikleri sempozyumun hem ülkemizde, hem de diğer bölgelerde karşılık bulmasını umud ettiklerini belirtti. Konuşmasında coğrafyalarımızın kavga ve çatışmaya değil, dostluk ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu ve bunun altyapısının uluslararası öğrenciler eliyle bölgelerimizde tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalıştay

Sempozyumun son gününde gerçekleştirilen çalıştayda mezun öğrenci ve uluslararası katılımcılar çeşitli konularda (uluslararası öğrencilerin kabul ve oryantasyon süreci, öğrenim içi ve öğrenim dışı sorunlar, akademik hayat sonrası plan ve deneyimler, STK ve kamu kuruluşlarının çalışmalarının değerlendirilmesi) fikir alış verişinde bulundular.

UDEF 10 YILDIR BULUŞTURUYOR

UDEF, 2005 yılından bu yana yurt dışından ülkemize yüksek öğrenim amacı ile gelen “misafir” öğrencilere yönelik çeşitli faliyetler düzenliyor.

Misafir öğrencilerin eğitim sürecini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmetleri veren UDEF, farklı kültürlerin, etnik kimlik ve ırkların bir araya gelerek, aynı çatı altında dostluk kurmalarını önceliyor. Böylelikle, bireyden topluma, toplumdan dünyaya doğru, olumlu yönde bir etkileşim ve değişim gerçekleşmesi söz konusu olacaktır.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Hollywood Efsanesi Marilyn Monroe’nun Ebedi İzleri: Mezar Yanı Açık Artırmaya Çıkıyor

Hollywood Efsanesi Marilyn Monroe’nun mezarının yanıt açık arttırma ile satılacak. Hollywood’un unutulmaz siması Marilyn Monroe’nun, ölümünden altmış yıl sonra bile sarsılmaz bir ikon olarak kalmaya devam etmesi, mezarının yanındaki alanın satışa sunulmasıyla bir kez daha kanıtlanıyor. Monroe’nun mezarının bulunduğu Los Angeles’taki konum, Playboy’un kurucusu Hugh Hefner’a oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Bu özel mezar […]

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]