SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Seçmene baskı yapan HDP’lilere anında gözaltı

Yayınlanma:
ABONE OL

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde valiliklerde oluşturulan kriz masasına gelen ihbarlar sonucu seçmenin iradesini baskı altına almaya çalıştığı iddiasıyla bir sandık başkanı görevden alındı, bazı kişiler gözaltına alındı.

İHBARLAR KRİZ MASASINDA TOPLANIYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi sürüyor. Seçimin huzurla geçmesi, vatandaşların hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlamak için valiliklerde oluşturulan kriz masalarına gelen ihbarlar doğrultusunda işlem yapılıyor.

SANDIK BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI, 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu kapsamda Batman’da bir okuldaki sandık başkanı, seçmeni yönlendirdiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulunca görevinden alınırken, Diyarbakır’da seçmenin iradesini baskı altına almaya çalıştığı iddiasıyla 5, Siirt’te vatandaşları sandık alanında yönlendirmeye çalıştığı iddiasıyla bir, mahallelerde yasa dışı yayın ve propaganda yaptığı gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

Mardin’de de vatandaşlara açık oy kullanmaya zorladığı iddia edilen 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır

Diyarbakır Valiliğince oluşturulan kriz masasına gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu bazı okullarda seçmenin hür iradesiyle oyunu kullanmasını engellediği, baskı uygulayarak seçmeni yönlendirdiği gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı.

Kayapınar ilçesinde, üzerinde terör örgütü YPG flaması bulunan bir gencin oy kullanmasına sandık görevlileri izin vermedi.

Vehbi Koç İlköğretim Okuluna gelen ve üzerinde terör örgütü YPG flaması bulunan kişi oy kullanmak istedi. Sandık başkanının tepki göstererek oy kullanmasına izin vermediği kişi, güvenlik güçlerince okuldan uzaklaştırıldı.

Batman 

Batman’da Yavuz Selim Mahallesi’nde sandıkların birleştirildiği Yavuz Selim Ortaokulunda 1121 numaralı sandıkta, başkan olarak görev yapan Kerem Tekin, paravanın arkasına geçerek seçmeni yönlendirdiği iddiasıyla, müşahitlerin şikayeti üzerine İl Seçim Kurulu yetkililerince görevinden alındı.

Tekin’in yerine aynı sandıkta görevli bir memur sandık başkanı olarak görevlendirildi.

Bu arada söz konusu okulun bahçesinde toplanarak seçmene psikolojik baskı yapan bazı HDP’liler, polis tarafından okuldan uzaklaştırılmak istendi. Okuldan ayrılmak istemeyen HDP’lilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Olay yerine gelen ve bir süre önce İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, partilileri ikna ederek okuldan dışarı çıkardı.

Mardin

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Sürekli İlköğretim Okulunda kurulan 1354 ve 1353 numaralı sandıkların bulunduğu sınıflarda, sandık görevlilerinin vatandaşlara açık oy kullanmaları yönünde baskı yaptığı ve AK Partili müşahitleri tehdit ettikleri iddia edildi.

Bunun üzerine AK Parti İl Başkanlığınca görevlendirilen avukat Gökhan Çelik, iddianın yaşandığı okula gitti. Okula jandarma ekipleri sevk edildi.

Çelik, HDP’li oldukları öne sürülen sandık başkanı ile iki sandık görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şırnak

Şırnak’ta İsmet Paşa Mahallesi’ndeki İsmet Paşa İlköğretim Okulunda sandıkların kurulduğu bazı sınıflarda camlara yapıştırılan HDP’ye ait pusula örneklerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşların tepkilerini ilettiği sandık başkanının tebessümle, “Bir şey olmaz” diyerek hiçbir işlem yapmadığı ileri sürüldü.

Söz konusu okulda oyunu kullanan vatandaşlardan Sadun Onuk, seçimde bu tür yönlendirmeleri doğru bulmadıklarını söyledi.

Turan Zeyrek de partilerin bu tür yönlendirmelerinin yasa dışı olduğunu ifade ederek, buna seyirci kalındığını savundu.

“Allah bu insanlara feraset versin. Baskı ve asimilasyonla nereye kadar götürecekler bu işi  İnsanlar yavaş yavaş, acı çekerek gerçekleri öğreniyor” diyen Zeyrek, seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Siirt

Siirt’te Algül Mahallesi’ndeki İMKB Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gelen Kemal Bektaş, sandık alanında vatandaşları HDP’ye oy vermesi için yönlendirdiği iddiasıyla şikayet üzerine güvenlik güçlerince okuldan uzaklaştırılmak istendi.

Bunun üzerine polislere karşı çıkan Bektaş, gözaltına alındı.

Barış Mahallesi’nde de İ.C. (17) ve V.C. (15) otomobillerine yerleştirdikleri ses sistemiyle mahallelerde yasa dışı yayın ve propaganda yaptığı gerekçesiyle “Seçim Kanunu’na muhalefet” suçundan gözaltına alındı. 

Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.

Gaziantep

Gaziantep’te seçmenleri yönlendirdiği iddia edilen HDP’li sandık müşahidi, gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, merkez Şehitkamil ilçesindeki Abdullah Kepkep İlkokulundaki sandıkta HDP adına sandıkta görevli müşahit Ahmet D, seçmeni partisinin lehine oy kullanmaya yönlendirdiği iddiasıyla sandık kurulu tarafından hakkında tutanak tutularak, polise bildirildi.

Okulda görevli polislerin yürüttüğü soruşturma kapsamında Ahmet D, gözaltına alındı.

Van

AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI DÖVDÜLER

Doğu Anadolu Bölgesi’nde 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanma işlemi devam ederken, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de çeşitli asayiş olayları yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Van’da, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, Koyunyatağı Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlkokulunda kurulan 1051 numaralı sandıkta oy kullandı.

Bu sırada sandık başkanından salonda düzenin sağlanmasını isteyen Toktaş, 10-15 kişilik grubun saldırısına uğradı. İlçe Devlet Hastanesinden darp raporu alan Toktaş’ın şikayeti üzerine 4 kişinin ifadesine başvuruldu.

Bitlis

Güroymak ilçesinde ağabeyinin kimliğiyle oy kullanmaya çalışan kişi gözaltına alındı. 

İlçede, Cesim T, ağabeyi Hatip T’nin kimliğiyle 100. Yıl İlkokulundaki 1018 numaralı sandıkta oy kullanmak istedi.

Cesim T, sandık görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Hakkında “Seçim Kanununa Muhalefet” suçundan yasal işlem başlatılan Tekin, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Muş

Muş’ta farklı suçlardan aranan 15 kişi, oy kullanmaya gittikleri okullarda yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan kişilerin hangi okullarda oy kullanacaklarını tespit etti.

Bu okullarda önlem alan polis ekipleri, aranan 14 kişi ile hakkında bir davada ifade vermeye gitmediği için yakalama kararı bulunan eski Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı’yı oylarını kullandıktan sonra sandık başında gözaltına aldı. 

Balcı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Hakkari

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendek ve oluşturulan barikatlar nedeniyle sandıkların kurulamadığı 5 okulda seçmenler, oylarını aynı mahalledeki farklı okullarda kullanıyor.

İlçe Seçim Kurulu’nun, Orman, Yeşildere, Dize ve Cumhuriyet mahallelerindeki Gazi, Vali Erdoğan Gürbüz, Kuruköy ve Atatürk ilkokulları ile Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sandıkların güvenlik gerekçesiyle taşınması kararının ardından seçmenler, aynı mahalledeki farklı okullarda sandık başına gitti.

Kaynak : AA

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]