SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Uygur Kardeşler “Marko Paşa” oyunu ile Kartallılarla buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

MARKO-PAŞA-TİYATRO-OYUNU-(4)Babaları Nejat Uygur’un oyununu seyretmek için yıllar önce Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde seyirci olan Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler bu kez “Marko Paşa” oyunu ile Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi sahnesindeydi.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Süheyl ve Beyzat Uygur Tiyatrosu tarafından Marko Paşa Müzikali sahnelendi. Uygur kardeşler çocukken babalarını izledikleri Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi sahnesinde bu kez oyunlarını sergileyerek duygusal anlar yaşadılar.
Kartal halkının yoğun ilgi gösterdiği müzikale Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın’ın yanı sıra Kartal Belediyesi birim müdürleri ve Kartallı vatandaşlar katıldı. Birbirinden komik sahnelerin yer aldığı ve salonda sık sık kahkahalara neden olan oyun Kartallı tiyatro severlerden tam not aldı.

Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen “Marko Paşa”, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur tiyatrosu tarafından yeniden müzikal olarak düzenlenen 2 perdelik oyun için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi tamamen doldu. Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından yazılan ve Nejat Uygur tarafından Türkçeye ve geleneksel Türk Tiyatrosuna uyarlanan oyunda 15 farklı şarkı ve dans yer aldı.
Merhum sanatçı Nejat Uygur oyuncu eşi Nejla Uygur’un da yer aldığı ve tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı müzikalin sona ermesinin ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın oyuncuları tebrik ederek Kartal’da kültür ve sanata yaptıkları katkılardan dolayı Nejla Uygur’a çiçek takdim etti. Sahnede kısa bir konuşma yapan Apaydın, ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’un ortaya koyduğu tiyatro oyunları ile büyüdüklerini belirterek Uygur ailesine tiyatro yapmaya devam ettikleri için teşekkür etti. Apaydın, Kartal halkına bir müjde de vererek Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi.
Uygur kardeşler çocukken babalarını izledikleri sahnede oyunlarını sergiledi Apaydın’dan önce kısa bir konuşma yapan Beyzat Uygur ise kardeşi Süheyl ile henüz daha çocukken Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde babaları Nejat Uygur’un oyunlarını izlediklerini belirterek yıllar sonra aynı sahnede olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu söyledi. Kartal halkının tiyatroya ilgisinin hiç eksilmediğini görmenin kendilerine mutluluk verdiğini kaydeden Uygur kardeşler, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de sanata ve sanatçıya verdiği destek için teşekkür etti.

İlgili Haberler

Magazin
28 Mart 2024
Şevket Çoruh Arka Sokaklar’a geri mi dönüyor? Ayrılık sebebini ilk kez açıkladı

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar’da 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine hayat veren Şevket Çoruh diziden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı. Kanal D ekranlarında Uzun yıllardan beri izleyici karşısına çıkan ve Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi olma özelliğini de Taşıyan Arka Sokaklar dizisinde 16 yıl boyunca Mesut Komiser karakterine […]

Magazin
28 Mart 2024
Yıldız Tilbe emekli oldu! Emekli maaşına isyan etti

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla emekli olduğunu duyurdu. Yıldız Tilbe emekli maaşına da isyan etti. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, X hesabından bir paylaşım yaparak emekli olduğunu duyurdu. Ancak düşük emekli maaşları nedeniyle de tepki gösteren Ünlü şarkıcı, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur?” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan isyan etti […]

Magazin
27 Mart 2024
Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer’den olay olacak sözler! “Yanımda çulsuz birini istemem”

Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer konuk olduğu programda çok konuşulacak sözler söyledi. Gizem Tuncer, “ Yanımda çulsuz birini istemem” ifadelerini kullandı. İşte detaylar… Gökay Kalaycıoğlu’nun sunucusu olduğu programın bu hafta ki bölümüne konuk olan Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer, tartışma yaratacak sözler söyledi. Özel hayatı ile ilgili konuşan Gizem Tuncer, hayatına girecek olan erkeğin ekonomik […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]