SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yavuz, Bu yönetmelik istikrarsızlık üretir

Yayınlanma:
ABONE OL

talat-yavuz-egitsenEğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı  Talat YAVUZ, yaptığı açıklamada;  “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, mahkeme kararları dikkate alınarak yeniden düzenlendi. Yönetmeliğin bu hali tartışmaları bitirmez, derinleştirerek devam ettirir.

Ayrıntıda boğulurken, okul idarelerine hangi misyonu yüklediğimizi, nasıl bir vizyon çizdiğimizi, nasıl bir okul müdürü veya müdür yardımcısı istediğimizi tartışmaya hiç zamanımız olmuyor. El yordamıyla bir arayış, yıllardır devam ediyor.

Eğitimde başarıyı arayan bir ülke olarak, okul müdürünü bu kadar değersizleştirme lüksümüz olamaz. Bir taraftan, “Bir okul, müdürü kadar okuldur.” diyeceğiz, diğer taraftan, “Okul müdürlüğü bir kadro değildir, ikinci iş olarak kısa süreliğine yapılan bir iştir.” diye kanun ve yönetmelik yazacağız.

Ülkemizde eğitim yöneticisi, usta-çırak ilişkisi içinde iş başında yetişirken, yeni yönetmelik, dört yılda bir okul idareciliğini yeniden atamaya açıyor. Neden dört yıl? Hangi hesaplama ile bu dört yıl bulundu? Beş yıllık stratejik plan yap, ufkun dört yıl olsun. Dört yıl sonrasını görememek bir okul müdürünün çalışma azmini nasıl etkiler? Rotasyon fiilen dört yıla inmiş olmuyor mu?

Uzun yıllar süren tartışmalar, uygulamalar, yönetici seçiminde sadece yazılı veya sadece sözlü sınavın tek başına doğru sonuç vermediğini göstermiştir. En azından, deneme yanılma ile bunca zaman kaybına katlanarak ulaştığımız tecrübeye uygun yeni düzenleme yapılmalıydı. Yönetmeliğin diğer ayrıntılarına takılmadan okul idarelerinde istikrarı yakalamanın bir yolunu mutlaka bulmalıyız derim.

Sınav kazanarak atanmış ve dört yıl tecrübe kazanmış bir müdür yardımcısını, aynı okulda bir dört yıl daha görev yapma şansı olduğu halde yeniden sınava sokmak okullarımıza ne kazandıracaktır? Birçok ön şartı sağlayarak atandığı okulunda, dört yılını dolduran ve girdiği yeni mülakat sonucu yeterli görülen okul müdürüne, kendi okulunda devam etme önceliği vermemek hangi yönetim anlayışına hizmet edecektir, merak ettim?

Bugün okul müdürlerinden dershanelerin alternatifi olacak kurslar konusunda başarı beklerken, çıkarılan yönetmelikle dört yıl sonrasını göremeyen, yetkisi ve süresi çok kısıtlı bir okul müdürü tanımlıyoruz. Bütün sistemi, okulunda imkânsızlıklar içinde dağ gibi problemlerle boğuşan, kurstan ücret almadan hafta sonu görev yapması emredilen, veliden doküman konusunda bile destek alması yasaklanan, nöbet ücreti konusunda sabrı zorlanan okul müdürünün üstüne kurmuş bulunuyoruz. Galiba Ankara’dan okullarımız çok güzel görünüyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]