SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bağcılar Belediyesi, 3 projeyle finale kaldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağcılar Belediyesi, 2013 yılında Etkinlik Ajandası Portalı ile e-Hizmet Kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştü. 

Elektronik imza, mobil imza, e-yazışma, kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) gibi tüm uygulamaların 2012 yılından bu yana kullanarak e-Belediyecilikte örnek olarak gösterilen Bağcılar Belediyesi, bir başarıya daha imza attı. Bağcılar Belediyesi, Bilişim Yıldızları-Dönüşüm Yarışması’nda 3 projeyle finale kaldı.

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya e-Belediye Kategorisinde “Mobil Kamu Yönetimi Projesi”, Hizmet Kategorisinde “E-Hizmet Başvurusu İnternet Sitesi Projesi” ve yine Hizmet Kategorisinde “İŞBAK (Bağcılar İstihdam ve Kariyer Merkezi) Yerinde İstihdam Projesi” ile katıldı.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak e-Belediyecilik’te örnek hizmetler sunan Bağcılar Belediyesi, bu üç projesi ile finale kalmayı başardı. Yarışma kapsamında katılımcıların oy kullanmak için www.bilisimyildizlari.org adresine girerek ilgili kategorileri seçip oy vermesi yeterli oluyor. Bağcılar Belediyesi, 2013 yılında Etkinlik Ajandası Portalı olan, http://kultursanat.bagcilar.bel.tr  ile e-Hizmet Kategorisinde birincilik ödülünü kazanmıştı. 

“KEP ADRESİ OLAN İLK BELEDİYE”

Bağcılar Belediyesi, bir e-Dönüşüm Projesi olan, “e-Hizmet Başvurusu İnternet Sitesi Projesi ile hizmetlerin vatandaşlara daha kolay, daha hızlı ve daha kaliteli ulaşmasını amaçlıyor. Yine, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) altyapısı da projeye eklendi. Bağcılar Belediyesi 2013’te KEP adresi alan ilk belediye oldu. İŞBAK (Bağcılar İstihdam ve Kariyer Merkezi) Projesi de bölgedeki istihdam oranını arttırarak bireysel ve kurumsal ekonomik kalkınmayı desteklemek, özellikle ilçedeki gerek işveren gerek iş arayan insanların güvenli bir şekilde iş pozisyonlarını değerlendirmesine katkı sunmak, iş arayanların güvenli ve kolay bir şekilde iş bulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Mobil Kamu Yönetimi Projesi de kurumsal vizyona bağlı olarak, personeller ile yöneticilere evrak imzalama, süreç takibi, performans ölçümü ve diğer iş zekası analizlerini sağlamayı amaçlıyor. 

“e-BELEDİYECİLİK PROJELERİMİZ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”

Yerel belediye olarak örnek bir e-belediyecilik sergilediklerinin altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, elektronik imza, mobil imza, e-yazışma, kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) gibi tüm uygulamaların 2012’den bu yana kullanıldığını söyledi. WALD Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi ile UCLG MEWA Akıllı Şehirler Komite Toplantısı’nda Bağcılar Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarının örnek gösterildiğini de hatırlatan Başkan Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi: “Bağcılar Belediyesi olarak hemşehrilerimin hizmetlerimize daha kolay ulaşabilmesi, personelimizin hizmetin en kalitelisini en kısa sürede sunması amacıyla önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerimiz yoğun ilgi görüyor. Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlemiş olduğu yarışmada 3 projemizle finale kalmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Teknolojiyi hizmetlerimizde en iyi şekilde kullanmak amacıyla çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.” 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]