SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’nın belini kırıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

dogu-perincek-tekVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün yaptığı basın açıklamasıyla PKK’nın teslimiyeti ve Güneydoğu’daki yeni duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamayı özetliyoruz:

 

Güneydoğu bölgemizde 120 aşiret önderinin toplanarak yaptıkları açıklama, bir dönüm noktasına yaklaştığımızı gösteriyor.

Yalnız aşiret reisleri değil, bölgedeki sıradan yurttaşlarımız, artık seslerini yükseltiyorlar. Her gün telefonlar geliyor. Van’dan, Yüksekova’dan, Cizre’den, Şırnak’tan, Silopi’den, Varto’dan, Bismil’den, Diyarbakır’dan, Mardin’den, Şanlıurfa’dan, bölgenin her köşesinden yurttaşlarımızarıyorlar, halkın artık PKK’dan nefret ettiğini belirtiyorlar, “gelin bizi kurtarın” diyorlar.

 

         TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PKK’NIN BELİNİ KIRIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Temmuz’dan bu yana Bölücü Terör Örgütüne karşı yürüttüğü harekât çok etkili sonuçlar alıyor. PKK’nın beli kırılıyor. Bunu Bölücü Terör Örgütünün kendi arasındaki telsiz konuşmalarından da anlıyoruz. Terör örgütü moral çöküntü içindedir. Buna bağlı olarak halk üzerindeki baskısı da zayıflamaktadır. Güneydoğu’da özgürlük, Kürt halkının PKK baskısından kurtarılmasıdır.

 

Türkiye halkının Bölücü Teröre karşı mücadeleye verdiği destek, son 30 Ağustos eylemlerinde kitle hareketine dönüştü. Vatan Partisi önderliğinde yirminin üzerinde kentimizde yapılan eylemler,  halkın bütünleştiğini göstermiştir. Mehmetçik yürüyüşleri 29 Ekim’e uzanan süreçte çığ gibi büyüyecektir.

Şunu herkes bilmelidir: PKK ve HDP ile şu veya bu ölçüde yan yana gözükenler, Kürtlerimiz dahil, milletimizle birleşemez ve seçimde başarı kazanamaz.

 

         CHP TEZKERE’YE OLUMLU OY VERECEK

Türkiye’de Bölücü Teröre karşı mücadelede birlik yönündeki eğilim herkesi etkiliyor. CHP yönetimi, HDP ile birlikte yapılan sözümona “barış” toplantılarından dersler çıkarmaktadır. Halk, bu toplantılara itibar etmedi. İstanbul’da bir avuç insan toplandı. İzmir’de fiyasko. Van’da bütün iddialara rağmen birkaç yüz kişiyi ancak biraraya getirebildiler. Toplumdan soyutlanan HDP içindeki bölünmeler artık gizlenemiyor.

CHP’nin Tezkere’ye evet oyu vereceğini açıklaması, içine girdiğimiz sürecin olumlu meyvesidir. Evet oyundan daha önemlisi, gerekçedir. CHP, Tezkere’nin hedefinde PKK’nın yer alması nedeniyle sınır ötesi harekâta izin verilmesi gerektiğini savunuyor. Böylece PKK’nın etkisiz hale getirilmesi konusunda en geniş birlik oluşmaktadır.

 

         ABD PİYONLARINI KURTARMA ÇABASINDA

ABD yetkilileri gidişatın kendileri açısından hiç de parlak olmadığını görüyorlar. Stratejik piyonları ağır darbeler yemiştir. Bu nedenle “şiddete son verilmesi ve çözüm sürecine dönülmesi” çağrısında bulunuyorlar. ABD basını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekâtına son verilmesi için kampanya yürütmektedir. Aydınlık’ın dün 10. Sayfadan verdiği haber, durumu çok iyi yansıtıyor.

ABD ile uyumlu olarak, Türkiye’deki küreselcilerin Orduyu hedef alan bozguncu propagandası da artık dizginlerinden boşanmıştır. Fesatçılar, Türk subayı ve askerinin moralini bozmak için her tür fitneye başvuruyorlar.

 

         ÖCALAN’IN KONUŞMA SAATİ GELİYOR

PKK-HDP cenahına gelince, onların halinden de görülüyor: Terör örgütü kan kaybediyor. PKK yöneticileri, seçimlerde AKP’yi hedef aldığı için HDP’yi eleştiriyorlar. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, bu koşullarda seçim yapılamayacağını söylüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin elinin bağlanmasını biricik kurtuluş olarak görüyorlar. Oysa TSK’nın harekâtı, yurdun her köşesinde seçim güvenliği sağlayacak biricik çözümdür.

PKK’nın Avrupa’daki lideri Zübeyr  Aydarise, Abdullah Öcalan’a işaret etti. “O ne derse uygularız” dedi.

Abdullah Öcalan’ın uzun süredir dışarıyla bağlantılarının kesilmiş olması, kuşkusuz uygulanan planın finaliyle ilgilidir. PKK lideri, Bölücü Terör Örgütü’nün belinin kırıldığı koşullarda sahneye çıkacak ve silahları bırakmaları yönünde bir çağrıda bulunacaktır. Artık PKK’nın umudu, şerefli bir teslimiyettir. O şerefli teslimiyetin formülü, şu anda İmralı’da Hakan Fidan’ın görevlileri tarafından hazırlanmaktadır. Açıklamayı Öcalan seslendirecektir.

 

         GÜNEYDOĞU’DA YENİ DÖNEM

Vatanımızın Güneydoğu bölgesi, ABD planı çerçevesinde bölücülük ile dincilik arasında parsellendi. 1970’li yıllarda başlayan Gladyo harekâtlarıyla Solcu, vatansever, ilerici güçlere ağır şiddet uygulandı. Bizim Partimiz, hem ABD güdümlü Gladyo’nun hem de PKK Terör Örgütün şiddetiyle iki ateş arasında kaldı. Çok sayıda önder arkadaşımızı şehit verdik. Şimdi durum değişmektedir.

Vatanımızın Güneydoğu bölgesinde, 1 Kasım’a kadar örgütlenmek, kuvvet olmak, seçime iddialı girmek için koşullar çok elverişlidir. Vatan Partisi, bu koşulları değerlendirmekte ve yoğun bir çalışma içine girmektedir. 7 Haziran seçiminin hemen arifesinde Yüksekova’da yaptığımız miting, yalnızca bir mesajdı ve düşmanı korkuttu.

 

         ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE İKTİDARIN ANAHTARI

Koşullar, önümüzdeki dönemde iktidar olmanın anahtarını da belirliyor. Seçmenin gözünde vatan bütünlüğünü sağlayacak ve ekonomik bunalıma çare bulacak siyasal kuvvet, iktidar olacaktır. Bunun için gerçekçi bir programa ve yetenekli kadrolara sahip olmak yetmiyor. İktidar olabilecek bir kuvvetin toplanması da gerekiyor.

1 Kasım’a giden süreçte kuvvet toplamak için öncelikle,  Bölücü Teröre karşı kararlı ve tutarlı duruşa sahip olmak gerektiği açıktır.

Halk, bu vatanı bütünleştirecek bir hükümet arıyor. Bu arayışa cevap verenler, hükümet olacaktır.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]