SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Türk Kızılayı Kartal Lisesi törenle açıldı…

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Kızılay’ının Kartal’ın Çavuşoğlu semtinde inşa ettirdiği Kartal Lisesi törenle hizmete açıldı.

 

YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Havanın yağışlı ve soğuk olmasına rağmen protokolün ve vatandaşların açılışa büyük ilgi gösterdiği gözlemlendi. Bakan Çubuk’çuyu folklor ekibi gösteri yaparak karşıladı.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış programı, başka bir açılış programına yetişeceği için kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Türk Kızılayı Kartal LİSESİNİN açılışı töreninde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü :

  bakan-cubukcu

TEŞEKKÜR ETTİ

“1.800 öğrencimizin eğitim gördüğü Kartal lisesini kazandıran Türk Kızılayı Derneğine teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemizin en eski ve en köklü kurumlarından birisi olan Kızılay, aslında sadece doğal afetlere değil, yoksulluk ve imaret gibi sosyal sorunlara da etkili bir şekilde eğiliyor.

Sivil Toplumlar bilgiye ve eğitime verdikleri önem derecesine göre, Huzura ve refaha ulaşıyorlar. Bu kapsamda toplumumuzun geleceğe dönük Çağdaş Uygarlık Yolu yarının Türkiye’sin de, omuzlarında taşıyan nitelikli insanları yetiştirmesine bağlıdır. hızla ilerleyen dünya da gelişmiş ülkeler arasında yer almak ancak özgür düşünebilen, yetenekli, üretken insanların varlığı ile gerçekleşecektir “diye konuştu.

 

Yetenekli İNSANLAR YETİŞTİRMEK istiyoruz

Bakan Çubukçu, Şöyle devam etti: “Dolayısıyla gençlerimizin Araştırıcı, bilgili, yetenekli ve üretken insanlar olarak yetiştirmek zorundayız.

Geleceğimizin Teminatı olan Çağdaş kurumlarını kazandırmaya büyük gayret gösteriyoruz eğitim gençlerimize. Bu kapsamda, Eğitim-Öğrenim sisteminde bulunan öğrenci öğretmen ve eğitim alanında çalışan tüm bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, toplumsal eğitimi sağlayabilecek, çocuklarımızın yetenekleriyle pekiştirecek ve göreve hazırlanmasına Katkıda bulunacak önemli çalışmalar yapıyoruz .. Kartal ilçemizde yeni bir okul kazandıran Türk Kızılayı Derneğini yürekten kutluyorum.Bir kez daha teşekkür ediyor, ülkemize hayırlı uğurlu Okulumuzun “ifadesini kullandı OLMASINI Temenni ediyorum ilçemize.

 

Özellikle görev süresi içersinde, İstanbul’a yaklaşık bin okul kazandıran İstanbul’un çalışkan ve başarılı Valisi Muammer Güler, Burada yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:

vali-guler 

“Türk Kızılayı ilk kez eğitim alanında bir önderlik gerçekleştirdi. Kartal’a modern bir lise kazandıran Kızılay Genel Başkanımızı yürekten kutluyorum. Bu lisenin de bir başlangıç olacağını, devamının geleceğini de umduğumu özellikle altını çiziyorum. Sayın Bakanım, İstanbul’da, son yedi yılda, Kamu Yatırımları içersinde birinci öncelik eğitim yatırımlarındadır.900 üzerindeki okulu, 20 bin dersliğin üzerindeki dersliği gerçekleştirerek, Çağdaş projelerle İstanbul’daki eğitim potansiyelinin% 50’sinden fazlasını gerçekleştirdik. Bunda elbette hayırseverlerin çok değerli Katkıları var. Türk Kızılayı’da bunlardan bir tanesi. Hayırseverlikte yarış var, İstanbul’da. Bu anlamda, il örneği olması bakımından önemsiyoruz. “Dedi.

 

EĞİTİMİN kalitesini ARTTIRACAĞIZ

Vali Güler, Şöyle devam etti: “Kızılay la beraber yapacağımız projeler devam edecek. Önümüzdeki dönemde, Sayın Genel Başkanla Yaptığımız protokole göre, çok önemli bir Lojistik Merkezini beraberce gerçekleştireceğiz. Bir komuta merkezimizi de ilerde yapmayı planlıyoruz. Ben Eğitime yapılan yatırımın Geleceğimiz için çok önemli olduğunu özellikle ifade ediyorum. Gerek hükümetimizin, gerek İstanbul İl Özel İdaresinin birinci önceliği hep eğitim olmuştur. Bundan sonra da eğitim olmaya devam edecektir. HUZURLARINIZDA İstanbul İl Özel İdaresine, değerli Genel Sekreterimize ve İl Genel Meclisimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Gerçekten de eğitime verdikleri önemle İstanbul ‘ da hem Eğitimin kalitesini arttıracağız, hem Mesleki Eğitimin payını yükselteceğiz.Sadece yeni okullar yapmakla kalmıyoruz.Eğitime olan katkımız devam edecektir.

Türk Kızılay’ına ve Sayın Genel Başkanı teşekkürlerimi, taktirlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. Ayrıca hepinizi başlatmış olduğumuz kumbara kampanyasını desteklemeye davet ediyorum. Okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.Çocuklarımız için, Geleceğimiz için çok önemli bir yatırımdır Kumbaralarda toplanacak paralarla yeni okullar yapmak üzere Çocuklarımızı teşvik etmeye davet. Hepinize saygılar sunuyorum “şeklinde konuşmasını noktaladı.

HEYECAN YAŞIYORUM

tekin-kucukaliii 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, “Öncelikle şunu söylemeye çalışacağım; yaklaşık bundan iki yıl evvel di, bir Ramazan günü iftar için kendi akrabalarımızın kurmuş olduğu bir vakıfta Kartal İlçe Kaymakamımız, Kartal Müftümüz, Milli Eğitim Müdürümüz ve bazı muhtarlarla bir iftar bize vermişlerdi. Bu iftar da konuşulurken yörenin MUHTARI aynen şöyle söyledi: “Kartal’da DÖRT tane düz lise var, ciddi şekilde de ihtiyaç var.Ne olur Kartal’da Bir lise yapalım” diye ifade etmişti.Ve Treviden sonra da bizi aldı ve buraya getirdi.Gördük ti, hakikaten ihtiyaç var.Ve Milli Eğitim Bakanlığı’mız la görüştük.Ayrıca Sayın Valimizin ciddi ve üstün gayretleriyle Protokolü imzaladık.Ne var ki lisenin inşa edileceği arsa da bazı problemler çıkmıştı.Biz bir yıllık süre içersinde lisemizin inşaatını bitirdik. 77 m2 alan üzerinde kurulmuş, 1.800 mevcutlu, 28 dersliği bulunan ve üç Laboratuarı, bir spor sınıfı, bir etkinlik salonu ve konferans salonundan Oluşan, kantini bulunan modern Selçuklu Mimarisini andıran bir okulu Milli Eğitim Bakanlığımıza kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz metre Bura da 7 bin yedi yüz. Ben öncelikle bu okulun yapımını başından sonuna takip eden ve bunun tamamen ödemesini yapan Türk Kızılayı Kartal Şubesi’nin yöneticilerine, üyelerine çok teşekkür ediyorum. onlarıda saygıyla selamlıyorum. Ve onlar için bir alkış istiyorum.

 

KAMPANYA BAŞLATTIK

Biz istiyoruz ki bu okullar çağalsın ve Milli Eğitimimizin ihtiyaçları karşılansın. Bunun içinde ciddi bir kampanya oluşturduk. Ziraat Bankasıyla birlikte bir kumbara projesi oluşturduk ve bu kumbarayla Türk Kızıl ayı’nın Milli Eğitim Bakanlığımızın ve okul müdürlerimizin vermiş oldukları destekle ortaya koymuş olduğumuz şöyle bir proje var. Bu proje de esas olan şu, kumbaralar okullarımızı veriliyor.Okul müdürlerimizde kumbaraları Öğrencilere veriyorlar. Çocuklarımızda harçlıklarından biriktirdiklerini bu kumbaralara atıyorlar. Bizde diyoruz ki, Türkiye Okulsuz kalmasın. Bu projenin ülkemize hayırlı OLMASINI diliyorum ve hepinizi en derin sevgiyle selamlıyorum. Okulumuz hayırlı olsun “dedi.

 

BİRLİKTE kestiler

Lisenin Açılış kurdelesini Bakan Çubukçu, İstanbul Milletvekili Mehmet SEKMEN, Vali Güler ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali birlikte kestiler.

Bakan Çubukçu, daha sonra Sancaktepe’de yapımını gerçeklestiren Samandıra eski Belediye Başkanı ve Müşaviri Yusuf Büyük’ün kaktı ve destekleri ile yaptırılan Sancaktepe Sabetin Türker İlköğretim okulunun açılışını yaptı.

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı ile veda etti ile veda etti Nimet Çubukçu, Bakanlık Müşaviri ve eski Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet SEKMEN, İstanbul Valisi Muammer Güler, Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av.Temurhan Yıldız, AK Parti Kartal İlçe eski Başkanı Hasan Altuntaş, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akar, Türk Kızılayı Başdanışmanı Prof.Dr.Mete Işıkara (Deprem Dede) Kızılay Kartal Şube Başkanı Mehmet Küçükali, İl Genel Meclis üyesi Kenan Çakal, Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları Dr. Turgut Mermertaş, Orhan İspekter, Hasan Kumral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Çavuşoğlu Mahalle MUHTARI Arif Koç, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ayhan Taş, Milli Eğitim camiası, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Eğitim
15 Mart 2024
MEB’den Eğitim Sistemine Radikal Değişiklik: Daha Az Yük, Daha Fazla Kalite

Eğitim-öğretim sürelerinde yapısal değişiklik yolda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim-öğretim sistemine dair önemli değişiklikleri duyurdu. Mevcut müfredatın yoğunluğu ve haftalık ders saatlerinin yetersizliği gibi sorunlara dikkat çeken Bakan, öğrenciler ve öğretmenler için daha verimli bir eğitim süreci hedefliyor. MÜFREDATTA SADELEŞME VE DERS SAATLERİ DÜZENLEMESİ Bakan […]

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?
Eğitim
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek oruç tutmanın mümkün olacağını dile […]

Basında Kartal
06 Mart 2024
Kartal İlçe Öğrenci Meclisi 2. Toplantısını Yaptı

Kartal İlçe Öğrenci Meclisi ikinci toplantısı, ilçe öğrenci meclisi Eyüp Arda Babur başkanlığında, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, Şube Müdürü Murat Yıldız, okul öğrenci meclisi başkanları, koordinatör öğretmenler, sivil toplum kuruluşu, sendika ve okul aile birliği temsilcilerinin katılımı ile Kartal Anadolu Lisesi’nde 28 […]