SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Cerrah Başkan Altınok Öz’den örnek sünnet operasyonu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ‘Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası’ kapsamında 8 yaşındaki Ahmet Ali Coruk’u Soğanlık Megapol Hastanesi’nde sünnet etti. İnsan sağlığını önemseyen Op. Dr. Başkan Altınok Öz, sünnet konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi”ni en önemli projesi olarak tanımlayan ve 6 yılda yaklaşık 10 bine yakın sünnetin hastanede, hijyenik şartlarda ve uzman doktorlar eliyle yapılmasını sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyenin sünnet olanağından yararlanmak isteyen Kartallı Murat Çoruk, Yurdagül Coruk ailesinin 8 yaşındaki çocukları Ahmet Ali Coruk’un sünnetini de yaparak, halk sağlığını yakından ilgilendiren sünnet konusuna bir kez daha dikkat çekti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü sabah saatlerinde Soğanlık Megapol Hastanesi yöneticileri karşıladı. Gerekli tüm tahlil ve tetkiklerin yapıldığı minik Ahmet Ali’nin ameliyathanede uzmanlar tarafından hazırlanmasından kısa süre sonra Başkan Op. Dr. Altınok Öz, Megapol Hastanesi cerrahi ekibiyle birlikte ameliyathaneye girerek 20 dakika süren başarılı bir sünnet operasyonu gerçekleştirdi.

Op. Dr. Altınok Öz: Sağlık sektöründe öncü olduğumuz için mutluluk duyuyoruz

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz operasyonun ardından yaptığı açıklamada; “Kartal Belediyesi olarak yıl boyu sünnet kampanyamız devam ediyor. Bugüne kadar 2009 yılından beri 9 bin 851 çocuğumuza sünnet yaptık. 9 bin 852’inci sünneti ben yaptım. Buradaki amacımız şu; Müslüman bir ülkenin yarısı erkek ve o yarısı da mutlaka sünnet oluyor. Dolayısıyla sünneti ehil ellerde ve yıl boyuna yayarak ehil olmayan ellerde olan ve olabilecek riskleri azaltan, Hepatit C, B, AIDS gibi tehlikelerden arındırılmış bir şekilde hastane koşullarında sünnet yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. İlgileri ve dikkatleri çekmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de her önüne gelen çantayı kapan sünnet yapamaz. Bu doğrultuda da kamuoyu oldukça bilinçlendi. Türkiye’de bu yönde hareket gözlüyoruz, gözlemliyoruz. Bu konuda öncü olduğumuz için de mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Başkan Altınok Öz, göreve geldiği 2009 yılı itibariyle Kartal’da uygulamaya konulan yıl boyu sünnet kampanyasının Sağlık Bakanlığı politikasına girdiğine de dikkat çekerek, “Bu uygulama Sağlık Bakanlığı politikasına girdi ama henüz uygulanma noktasında sanıyorum yeterli eğitimler verilmedi. Bunu Aile Sağlık Hekimleri eğitimini aldıkları takdirde rahatlıkla yapabilir. Komplikasyonlu hasta işlemlerini de hastaneye yollayarak bunun önüne geçebilir.” diye konuştu.

altinoktan-sunnet-operasyonu1

Başkan Altınok Öz’e teşekkür

8 yaşındaki çocukları Ahmet Ali Coruk’u sünnet ettiren aile de Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek, “Bu kampanya ile birlikte çocuğumuz steril ortamda güvenli bir şekilde sünnet oldu. Başkanımızın da bizzat kendisi ilgilenip oğlumuzun sünnetini yaptı. Bu da bizleri çok mutlu etti. Başkanımız Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Başkan Altınok Öz, toplum sağlığını önemsiyor

Başkan Altınok Öz, Kartal ilçesinde çok sayıda sağlık kuruluşu ile ücretsiz sünnet projesi üzerinden anlaştıklarını yıl boyu tüm Kartallılara psikolojik ve sosyal açıdan daha sağlıklı ve nitelikli bir sünnet hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti. Bu projeyle, hatalı yöntemlerin, estetik yanlışların, hastalıkların oluşumunu ve ileride doğabilecek sorunları önleyerek; bedensel ve psikolojik hastalıklara karşı çocukların ve toplumun korunacağını belirtti. Kartal Belediyesi’nin uygulamış olduğu Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası’ da, Marmara Belediyeler Birliği tarafından “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında da proje ödülü almıştı.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]