SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi engelli ve yaşlıları iftar sofrasında buluşturdu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğine Kartal’da ikamet eden engelliler, yaşlılar ve aileleri katıldı.

 

 

Kartal Belediyesi Organik Pazar alanında kurulan ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar sofrasına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediye Meclisi 2. Başkan vekili Perihan Sevim, Meclis üyeleri Gökhan Yüksel, Mustafa Yüksel, Önder Turmuş, Yılmaz Tuncer, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Sedat Ertekin ve Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay katıldı.  İftar yemeğinden önce İstanbul FM radyo kanalı canlı yayın yaptı ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz canlı yayına katılarak Kartal Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerini anlattı.

 


kartal-belediyesi-engelliler-iftar-1

Kartal Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Organik Pazar alanında düzenlediği İftar organizasyonu yaklaşık 2 bin engelli ve yaşlı vatandaş ile ailelerini buluşturdu.  Kartal Belediyesi personeli emekli Müezzin Vedat Özbaş ve Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün’ün okuduğu dualar ile başlayan iftar yemeğinden önce İstanbul FM radyo kanalı canlı yayın yaptı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz canlı yayında soruları cevaplandırarak hem bugüne kadar yapılan hizmetleri özetledi, hem de Kartal’da yapılan Ramazan etkinliklerini anlattı.

 

 

Kartal Belediyesi sokak iftarlarının öncüsü olmuştur

Kuruluş ve kurtuluşumuzun simgesi olan ulusal bayramlar varsa inancımızın sembolü de dini bayramlardır.

 

 

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetleri sürdürdüklerini belirten ve “Kartal’a Engel Yok” anlayışıyla hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Altınok Öz, 2009 yılında Kartal’da göreve gelmesinin ardından farklı noktalarda iftar yemeği verdiklerinin altını çizdi. Başkan Altınok Öz,  “Görevde bulunduğumuz 6 yıldır engelli kardeşlerimizle, yaşlılarımızla beraberiz. Biz iftarları onları bir arada görmek sorunlarını dinlemek için fırsat olarak görüyoruz. İftar programları biliyorsunuz yıllar önce her ilçenin meydanında çadır ile başladı. O zaman mesai bitimine denk geliyordu. Biz geldikten sonra günler uzadı. 2009’dan sonra da çadırlar vardı ama ne zaman sokağa indiler. 2009’da Kartal Belediyesi 9 yerde; parklarda, yaşam kalite merkezlerinde veya camilerin toplantı salonlarında iftar yemeğini mahalleye dağıttık ve mahalle halkı ile birleştik.

 

Ondan sonra o sokak iftarları çıktı. Kartal Belediyesi bunun öncüsüydü. Bu konuda hiç mütevazı olamayız. Dolaysıyla iftar programını alana yaydık. Vatandaşlarımız, Kartallılar Yakacık’tan çıkacaklar minibüse binecekler Kartal Meydanı’ndaki çadırda iftar edecekler. Bu mümkün değil. Yakacık’a biz kendimiz gittik. Artı biz bir şey daha yaptık. Hiçbir firmadan, kurumdan, kişiden yardım istemedik. Günde 8-10 bin kişiye iftar yemeği veririz ve onun hepsini biz karşılarız. Ne Ramazan ayını, ne muharrem orucunu hiçbir sponsor ile yürütmeyiz. Tamamen kendimiz yaparız. Kuruluş ve kurtuluşumuzun simgesi olan ulusal bayramlar varsa inancımızın sembolü de dini bayramlardır. Dini bayramları da yaşatmak bizim görevimiz. Kartal gibi hızla dönüşen ve değişen bir yerde artık mahalle aralarında kurban kesim yeri olmayacak, kurban satış yeri olamayacak. Aydos’ta bir yer gösterdik orası sanırım olacak. Olmazsa da Kartal’da kurban satış yeri olmayacak. Bu işin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilmesi lazım. Her ilçede belli yerlerin ayrılması lazım. Ama bir bakıyorsun ki ilçede Büyükşehirin de arsası var, maliyenin de arsası var.” dedi.

 

kartal-belediyesi-engelliler-iftar (2)

Engelli vatandaşların sosyal yaşamda olmaları adına belediye olarak hizmetleri sürdürdüklerini de söyleyen Başkan Altınok Öz,  “Kimse engellileri özel günlerde hatırlamasınlar, her gün hatırlasınlar. Onların trafikte geçiş alanlarını tıkamayalım. Bizim meydanda burada akülü dolum şarj istasyonumuz var. Çeşitli alanlara koyduk. Bir engelli yola çıktığında aküsü bitmesin, yolda kalmasın diye. Bir bakıyoruz ki o cihaza giden yol engelsiz engelli denenler tarafından park yapılarak kapatılmış.  Lütfen duyarlı olun engellilerin önüne bir de siz engel çıkarmayın.”

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]