SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Metin Ağırman’dan, seçim dönemi değerlendirmesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olan Metin Ağırman, seçim boyunca kendisine eşlik eden partililerle teşekkür toplantısında bir araya geldi.  Bostancı Dedeman Otel’de yapılan toplantıya, Anadolu Yakası’nda bulunan CHP Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları ve siyasi örgüt üyeleri katıldı.

Metin-Agirman-mnst--(4)-toplu

Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olacaktır

CHP ilçe Başkanları, adaylar ve eski milletvekillerinin söz alarak düşüncelerin dile getirildiği toplantıda, Ağırman şöyle konuştu; “Kendi partisini bırakmadan vicdanı ile yürüyen partisinin iktidarında ülkenin gerçeklerini görerek, insanlarımızın yaşadığı her türlü zorluğu görerek o mücadelede kendisine düşen görevi yapan tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemlisiniz iyi ki varsınız Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde binlerce yürekli delikanlı, hanımefendi, beyefendi gençler var. Bu parti bizim partimiz. Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti’nin başına Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olacaktır, diye düşünüyorum.

“Önseçim ile kabuğumuzu kırdık”

Yıllarca parti içerisinde iktidar hareketlerinin sonucunda bir birini tanıyamamış bir birini kucaklayamamış çok insan vardı. Ön seçim bunu kırdı. Çünkü kapalı bir kutuydu. Herkes kendi içerisinde bir kutuydu, diğer bir ilçeyi tanımazdı. İlçe başkanını tanımazdı, mahalle yöneticisini tanımazdı. Belediye meclis üyesini tanımazdı, gençlik kolu başkanını tanımazdı.

Biz bu dönemi ne kadar başarabildiysek, kardır diyerek devam etmek zorundayız. Bizler bu büyük ailenin her bir bireyi olarak yıllarca yalnızlık çekerek parti içerisinde birbirimizi tanımayarak çok zaman kaybetmişiz. Değerli arkadaşlarımızın hepsinin bu parti için katkısı olacaktır iline, ilçesine, genel merkezine mutlaka katkısı olacaktır. Olması da gerekmektedir. Bizler sadece partiye üye olan insanlar değil aynı zamanda eylemli olan insanlarız.

Metin-Agirman-tek-(4)-toplu

 “Danışma kuruluna katılabilmeliyiz”

Örneğin danışma kurulu toplantılarında, tüzüğün dar tutulan değiştirilmesi tarafındayım. Bizler koşmuşuz, bizler arazide bulunmuşuz. Eski ilçe başkanı olacaksınız, dernek başkanı, oda başkanı olacaksınız. Ama birçok vatandaşın gerçekten danışma kuruluna katılabilmesi için il başkanımızdan ve sizlerden diliyoruz ki bu toplantılara aday arkadaşlarımızın katılması ya da katılmak isteyen arkadaşlarımıza ölçekte bulundurarak o toplantılara katkı sunulması gerekmektedir. Bunu talep ediyorum. En önemli konu Türkiye’de iktidar olma yönünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin davranış biçimi tutarlıdır. Bu tutarlılık içerisinde Sayın Genel Başkanımızın söyledikleri bizim söylediklerimizle örtüşmektedir. AK Parti hükümetinin bu güne kadar getirmiş olduğu yolsuzluk, yolsuzluk her türlü adaletsizliğe karşı burada ki ve dışarıda buluna birçok insanların talebi AK Parti ile hükümet olmama noktasındadır.

Adalet sistemi, devlet algısı bozulmuştur. Halk ile devlet ilişkisi bozulmuştur. Ekonomi tam anlamı ile işlememektedir. Siyaset çökmüştür. Hem bürokratik oligarşi hem de liderlerin oligarşisi halen devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımızın dışında ki bütün partilerde. Biz bu süreç içerisinde önemli görev yapmak zorundayız. Sükûnetle seçimi bitirdik. Yanlışlarımız var, eksiklerimiz var ama her şeye rağmen bence çok iyi işler başardık. En önemlisi kendi içerimizde sosyal ilişkiyi geliştirecek düzeye ulaştık. Bir birimizi tanıma fırsatı bulmamız bile bizim için çok büyük bir kazanç.

AK Parti hükümetine karşı oluşan muhalefetin bugün mutlaka genel başkanımızın önderliğinde toplanması gerekmektedir. Sayın Genel Başkanımız hem MHP lideriyle HDP’nin lideriyle mutlaka bir araya gelerek toplumsal muhalefetin isteklerini net bir şekilde ortaya koyan mutabakata ulaşmak zorundadır, toplum bunu beklemektedir. Ne kadar zorlama olursa olsun iş dünyasının veya başka güçlerin hükümeti oluşturması noktasındaki baskısına halkın muhalefeti mutlak iktidar gelecektir, diye inanıyorum. Çünkü bu siyasi arenada halkın iktidarında halkın mutluluğu bizim için önemlidir. AKP’nin yolsuzluğuna Berkin Elvanın öldürülmesine daha birçok insanın öldürülmesine nasıl cevap veririz? Diyen Genel Başkanımızın samimiyetine inanmaktayım.

Her ne olursa olsun bu örgütün mutlaka iktidar istediğini biliyorum. İktidara ihtiyacımız var, kadroları değiştirmeye ihtiyacımız var. Bu ülkede 13 sene öncesinde değil daha öncesinde başlayan kadro hareketi bu gün parelelcilikle suçlanmaktadır. Hâlbuki bugün en önemli konu sadece paralel devlet içerisinde değil. AK Parti hükümetinin kurmuş olduğu kadronun değiştirilmesi gerekmektedir. İç güvenlik yasası dâhil olmak üzere bu gün değiştirilmesi gereken yasaların toplumsal muhalefetin önderleri yani muhalefet liderleri bu gün yüzde altmışı oluşturmaktadır. Kırmızı çizgileri toplumun mutluluğu olmalıdır. Siyasi partilerin mutlaka duyarlılık çizgileri vardır ama toplumun mutluluğu büyük Türkiye çerçevesi içerisinde en önemli konudur. Ekonomik konular önceliklidir. Çözüm süreci önceliklidir.

Metin-Agirman-genel---(4)-toplu

“Oy verin gitsinler” dedik ama kime oy versinler?

Sayın Genel Başkanımızın yetki almış olduğu süreç içerisinde eninde sonunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını bu dönem yaşarız inşallah. Seçim çalışmalarına gelince ön seçimden sonra gerçekten bir sükûnet çöktü. Belki ön seçimi ilk defa yaşamıştık. Böyle bir seçim yaşamadığımız için bilinçaltımızda seçimi bitirdik, diye bir şey çıktı sanki. Ama daha sonra hızlanmaya başladık. Seçimle ilgili söyleyeceğim, kampanyada; “oy verin gitsin” mantığına baktığım zaman kime oy versinler?

Her evden bir veya iki tane başka bir partiye oy verildi

Reklam kampanyasının içerisinde bir altımı boş yoksa başıboşluk mu yaratıldığı noktasında zaman zaman şüpheye düştüm ama söyleyemedim. Reklam kampanyası içerisinde “oy verin gitsinler. İlla gitsinler ama nasıl giderse gitsinler” noktasında beklentisine bir cevap olur ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni nasıl önerecekleriyle ilgili bir çalışmanın daha tutarlı olması gerektiğine inanıyorum.

AK Parti’yi gönderebilmek için baraj sorunuyla ilgili bir partinin barajı geçmesinin bizim için çok da iyi olmadığını görüyorum. Artık söylenildiği gibi her evin içerisinde bir tane ya da iki tanesi başka bir partiye oy verdi. Bu hükümetin kurulması sırasında o iki tane HDP’linin ya da Cumhuriyet Halk Partilinin tartışmadan kendi seçmenini mutlaka geriye alması gerekmektedir. Bu da tutarlılıkla ilgilidir.

Cumhuriyet Halk Partisiyle ilgili söylenen ne varsa bu saatten sonra onları savunmaya geçmemiz yanlıştır.

Süleyman Demirel vefat etmiştir. Ama kimse Allah rahmet etsin demedi.  Üç fidanımızı astırdığı için. Yani önemli olan doğru şeyler yapmaktır. Bir şeylerden kurtulmak için asla bir şeyler yapmak gerekmiyor. Doğru düzgün durmak gerekiyor. Ben ona inanıyorum. Bu seçim sürecinde tüm arkadaşlarımız coşkuyla çalıştı. Adaylarımızın hepsi arazide gördüğüm kadarıyla canla başla çalıştı. İlçe yöneticilerim ellerinden geleni yaptı.

Metin-Agirman-tesekkur-(4)-toplu

Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda seçim olsa diyen insanlar da görüyorum ama seçim olmasın şu anda ülkenin doğru düzgün bir iktidara ihtiyacı var. Beklentilerimize karşı oluşan bir koalisyona ihtiyacımız var. Bu koalisyon olmasa hem partimiz için hem de ülkemiz için çok kötü şeyler olabilir. Bu temenniyle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum”

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]