SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Spor Yapmanın 5 Yolu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin “İyi Yaşa” Programı kapsamında bilgilendirmelerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı spor yapmayı erteleyenler için pratik önerilerde bulundu. Kaşıkçı “Spora başlamak için gelmeyecek olan doğru zamanı beklemeyin, hedefinizi belirleyin ve hemen başlayın” dedi.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin İyi Yaşa Programı kapsamında önerilerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı, beden ve zihin sağlığında tartışılmaz bir role sahip olan sporla barışmak için öncelikle spora olan bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Sporu bir zorunluluk olarak görmekten vazgeçmekle başlanılması gerektiğini belirten Kaşıkçı, “Sporu, hayatınızın içine yayarak, sadece kendiniz için yaptığınız bir ritüel haline getirdiğinizde, zaten hayatınızın vazgeçilmezi olacaktır ” diyerek sporla barışmanın yollarını sıraladı.

1. Olmayan Doğru Zamanı Beklemeyin

Spora başlamayı geciktiren en önemli engellerden biri doğru zamanı beklemektir. Spora başlamak için zinde olmayı beklemeyin, çünkü zinde olmanın en önemli yolu hareket etmektir. Harekete geçmek için ise en doğru zaman içinde bulunduğunuz andır. “Bu saatten sonra artık çok geç” gibi sözler ancak sporun size getireceği konforları geciktirir. İş yorgunluğunun ardından spor yapmayı büyük bir külfet olarak görebilirsiniz, oysaki yarım saatlik orta şiddetteki yürüyüşün ya da çeşitli bedensel egzersizlerin size kendinizi tekrardan kazandıracağını unutmayın.

2. Hedefinizi Belirleyin

“Günde yarım saat hareket ederek inceleceğime ya da zayıflayacağıma inanmıyorum” gibi olumsuz düşünceleri bir kenara bırakın. Eğer hedefiniz kilo vermekse bunun en sağlıklı yollarından birinin sporla birlikte bir beslenme uzmanıyla çalışmak olduğunu unutmayın. Hedefinizi belirleyin ve motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın. Bu süreçte ailenizin ve sosyal çevrenizin desteğini isteyin.

3. Sevdiğiniz Spor Alanını Keşfedin

Zevkle yapacağınız spor alanını keşfetmeye yoğunlaşın. Orta tempoda bir yürüyüş, yüzme, pilates ya da dans etmek olabilir. Böylece spor için ayıracağınız vakti daha keyifli hale getirebilirsiniz.

4. Zevkle Giyebileceğiniz Spor Giysileri Alın

Spor yapmaya karşı motivasyonunuz artırmak için sevdiğiniz renklerde ve dokularda spor giysileri satın alın. Böylece spor için ayırdığınız vakti daha özel hissedebilirsiniz.

5. Bedeninize Zaman Tanıyın

Başlangıçta kendinize sadece bir hafta verin. Bu bir haftanın 5 gününde yapmış olduğunuz egzersizlerin size neler kazandırdığını gözlemleyin. İkinci haftada, vücudunuzdaki değişimi hissetmeye başlayacaksınız. Yakaladığınız bu pozitif değişimle üçüncü haftanın sonunda sporun hayat akışınız içerisine yer aldığını göreceksiniz.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]