SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal Esnaf Odası Toplantısı Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediyesi ile Kartal’da esnaf odalarının birlikte yaptıkları aylık esnaf toplantısı Kartal Berberler ve Kuaförler Odası’nda yapıldı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer başkanlığında yapılan toplantıya Kartal Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Adem Etirli, Kartal Şoförler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Ali Osman Boran, Kartal Bakkallar Odası Başkanı Erol Demirci, Kartal Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz, Kartal Esnaf Kefaalet Kooperatif Başkanı Hamit Çiftçi, Fırıncılar Sendikası Kartal temsilcisi Yaşar Tüylüoğlu, Kartal Oto Sanayi Başkanı Hüseyin Demirhan, Kartal Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyeleri Osman Yeşil, Mehtap Memiş, Vildan Genç, Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars katıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer her ay düzenlenen toplantıda amacın Kartal’da esnaf sorunlarını ilk elden dinlemek, birlikte çözüm üretmek ve Kartal için ortak projeler geliştirmek olduğunu söyledi. Gürer şöyle konuştu: Kartal’da esnaf odalarımız olarak düzenli yaptığımız aylık toplantı ile iyi bir iletişim yakaladık. Kartal için yapacaklarımızı önerilerinizi birlikte değerlendiriyoruz. Bu işbirliği için teşekkür ederim. Geçtiğimiz ay Prof. Dr Üstün Dökmen’i getirdik. Esnaf odaları olarak vatandaş esnaf ilişkileri açısından yararlı bir toplantı oldu. Bunu devam ettireceğiz eğitimi önemsiyoruz. Ceza veren değil birlikte dönüşüme ayak uyduran bir yaklaşım ile sorunları ele alıp bilinçlenerek meseleleri tüketebileceğimizi düşünüyorum. Gelecek süreçte esnaf geceleri, esnaf bilgilendirme toplantılarını düzenli sürdürmek istiyoruz. Kent ile ilgili ya da mesleki sorunlarda çözüme yönelik işbirliğimiz devam edecek. Sizlerin bu bağlamda katkılarınız bizler için önemli” dedi.

Sıra ile söz alarak düşüncelerini açılayan oda başkanları da belediye ile yapılan toplantıların yararlı olduğunu belirttiler ve toplantılar nedeni ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Kartal Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Adem Etirli Belediye-esnaf işbirliği ile sorunların aşıldığını vurguladı. Berberlerde tek tip tablo uygulaması düşüncesini dile getirdi. Berberlerin cezalandırılmadan havlu yerine kağıt havluya yönelmelerini belediye ile işbirliği içinde sağlamak istediklerini söyledi. Berberlerin sorunların daha çok kayıt dışı olan berberler nedeni ile oluştuğunu ifade etti. Bu bağlamda yapılan çalışmaları önemsediklerini belirtti.
Kartal Şoför ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Ali Osman Boran, Kartal Belediyesi’nin taksi durakları ile ilgili uygulamasının güzel bir örnek olduğunu ve yeni yaptırılan taksi durakları ile güzel bir görünüm yanında taksi kullanan esnaf içinde doğru mekanlar oluşturulduğunu ifade etti. Esnafların eğitim toplantılarının birlikte düzenlenmesine devam edilmesini önemsediklerini söyledi. Belediyenin bu anlamda yaklaşımlarının örnek olduğunu ifade etti.

Kartal Bakkallar Odası Başkanı Erol Demirci, bakkalların sorunlarının belediye ile olan kısmında sıkıntı yaşamadıklarını ve esnaf- belediye işbirliği ile kentte yaşama olumlu yansıyacak her çalışmada yer alacaklarını söyledi. Geri dönüşüme yönelik çevreyi koruma adına yapılan çalışmalara esnaflar olarak destek vereceklerini ifade etti.

Kartal Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz, pazarcıların sorunlarını farklı dönemlerde de ifade ettiklerini belirtti ve “Bizim belediye ile olan ilişkilerimiz sorunların aşılmasında çok yararlı oluyor. Bu toplantılarla konuları gündeme alıp çözümü için işbirliği sağlamamız örnek bir çalışma.” dedi.

Kartal Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Hamit Çiftçi’de aylık toplantılar ile olumlu bir diyaloğun gerek beeldiye gerek esnaf odaları arasında sağlandığını bunda belediyenin aylık toplantılarının öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Fırıncılar Sendikası Kartal temsilcisi Yaşar Tüylüoğlu fırınların sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. “Kartal Belediyesi ile her konuda birlikte hareket edebilecek ilişki içindeyiz.” dedi. Kartal Oto Sanayi Başkanı Hüseyin Demirhan oto sanayi esnafının iş yerlerinde tek tip tablo uygulamasına geçtiğini, oto sanayi esnafı olarak sorunları çözme adına önemli bir dayanışma sergilediklerini ifade etti. Belediye ile ilişkilerinde sorunsuz yürüdüğünü kaydetti. Başkanlar gelecek dönemde yapılması düşünülen eğitim ve esnaf geceleri ile ilgili önermelerde bulundular.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de bu toplantının düzenli olarak sürmesi ile esnaf belediye ilişkileri yanında geleceğin Kartal’ı için düşüncelerin de açığa çıktığına değindi. Tabelaların düzenlenmesi, Türkçe tabela gibi konularda ele alındı. Daha sonra Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars Kartal Belediyesi’nin çevreci uygulamaları hakkında bilgi verdi. Poşetin kaldırılması ve berberlerde jiletlerin toplanması ile ilgili sürdürülen çalışmaları anlattı. Çevrenin önemine değindi ve bu konuda oda başkanlarının desteğinin önemine vurgu yaptı.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]