SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Halk Gyo İstanbul Finans Merkezi Projesi

Yayınlanma:
ABONE OL

HALK GYO, ülkemizin en önemli projelerinden biri olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) yer alan yaklaşık 33 bin metrekare yüzölçümlü arsası üzerinde hayata geçireceği ofis ve ticari ünitelerden oluşacak karma projesi için yapı inşaat ruhsatını aldı.
34 ve 46 katlı iki ofis kulesi ile 8’er katlı üç ticari binanın yer alacağı ve toplam inşaat alanının yaklaşık 410 bin m2 olacağı karma projenin tamamlanmasıyla birlikte Halk GYO, gayrimenkul portföy büyüklüğünün 4 milyar TL seviyesine yaklaşmasını bekliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO’nun ofis kuleleri, konseptleri itibariyle çağdaş ve İstanbul Finans Merkezi master planına uygun olarak Selçuklu motiflerinin yer aldığı özgün bir proje olarak öne çıkıyor. Halk GYO ofis kulelerinin yüksek bir ticari verimlilikte, büyüme projeksiyonlarına cevap verebilecek şekilde esnek bir yaklaşımla, iç konfor, enerji verimliliği ve diğer sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak tasarlanması diğer öncelikler arasında. Dünyada benzer yüksek binalarda kullanılan en son teknolojilerle tasarlanması planlanan Halk GYO ofis kuleleri için aynı zamanda çevre dostu binalarda dünya genelinde en geçerli standart olarak kabul edilen ve Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen, LEED yeşil bina standardı altında ‘Gold’ sertifikası alınması hedefleniyor.
Merkezi Ankara’da bulunan kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ile BDDK ve SPK gibi kurumları tek bir merkezde toplayacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin yeşil ve sosyal alanlarla desteklenmesi ile birlikte bölgedeki yaşam standartlarını da olumlu yönde değiştiren ve 7 gün 24 saat canlı bir merkez olması bekleniyor.
Hayata geçirdiği projeleri ile gerek ekonomiye gerekse sektörüne katma değer yaratarak önemli aktörler arasında yerini alan Halk GYO, İstanbul Finans Merkezi projesinin bölgede yaratması muhtemel konut talebi artışını da karşılamak için stratejik bir yatırım kararı alarak Sancaktepe bölgesinde Vakıf GYO işbirliği ile arsa alımı gerçekleştirmişti. İnşaat ruhsatı beklenen konut projesinin de 2015 yılında temelinin atılması hedefleniyor.
“İSTİKRARLI BÜYÜME”nin adresi…HALK GYO
934 milyon TL aktif ve 838 milyon TL özkaynak büyüklüğü ile sektörde önemli bir rol oynayan Halk GYO, 2015 yılına 1,5 milyar TL büyüklüğündeki gayrimenkul portföyünü genişleten ve çeşitlendiren yatırımlara imza atarak ve istikrarlı büyümesini sürdürerek giriş yaptı.
2014 yılını 61,3 milyon TL net kar ile kapatan Şirket, 2015 yılı Ocak-Mart döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış ile 10,4 milyon TL net kar açıkladı. Halk GYO, gelirlerini de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 oranında artırarak 16 milyon TL rakamına yükseltti.
Portföyünde, 20 düzenli kira geliri elde edilen bina, “Panorama Plus”, “Referans Bakırköy” ve “Sancaktepe” konut projeleri ile “Şekerpınar Bankacılık Üssü” ve “Levent Dedeman Park” otel projelerini barındıran ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, projenin hayata geçmesi ile birlikte gayrimenkul portföy büyüklüğünün 4 milyar TL seviyesine yaklaşmasını bekliyor.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]