SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Ak Parti Meclis Üyesi Fırat, “50 Trilyonluk rant var”

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğikiç günlerde, CHP’li Kartal Belediyesi’nde usulsüz bir şekilde meclisten geçirilmek istenen ancak AK Parti Meclis üyeleri ve CHP’li üç meclis üyesinin duyarlı davranışı sonucu son anda meclisten geçmesi engellenen plan tadilatı ile ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti Meclis üyesi Mimar Yunus Fırat Aydın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıntıya girmeyen Aydın, konuyla ilgili partinin detaylı açıklama yapabileceğini ifade etti.

“İŞİN İÇİNDE 350 DAİRELİK RANT VAR”

Fırat Aydın “Pegasus’un’da içinde bulunduğu Esas Holding’in in 5 tane parseli var, toplamı 78 bin metre kareyi buluyor. Bunlar yan yana fakat aralarından yollar geçen bir 5 tane farklı parsel.

2015-06-11-chpli-belediyede-ki-plan-tadilatina-karsi-cikan-ak-parti-meclis-uyesi-firat-,350-trilyonluk-rant-var

Bunların içerisinde yaklaşık 38 metre kare park alanı var. Diyorlar ki, biz bu parsellerin hepsini bir araya getirelim. Arkasından yüzde 40 terk etmek zorundayız zaten, bu yüzde 40’ı terk edelim ama bu terk ettiğimiz alanlar zaten yeşil alan olan yerler olsun. Geriye kalan yüzde 60 üzerinden inşaat hakkımız olsun. Yani 47 bin 53 metre karelik inşaat alanı hakkı istiyorlar. Fakata asıl olması gereken durumda zaten park olan yeri terk edemezsin. Orası zaten park.

Hakları olan yer 36 bin 200 metre kare. Yani 10 bin 800 metre kareden fazla bir alanı hukuksuz bir şekilde imar alanı imiş gibi gösterme gayreti var.

Bu da 35 800 metre kare civarında bir inşaat alanına tekabül ediyor, yani yaklaşık 350 daire. İşin içerisinde 350 dairelik bir rant var”

NİSAN AYINDA MECLİSE GELMİŞ

Konunun Nisan ayı meclisine geldiğini belirten Fırat Aydın “Nisan ayı meclisinde İmar Komisyonu bir karar almış, demiş ki, tamam sen bu 5 parseli bir araya getirebilirsin buna izin var. Bu birinci istekleri adamların. İkinci istekleri ise, bahsettiğimiz park alanlarını terk alanı olarak gösterme işi, komisyon bu isteği ret etmiş. İlçe Meclisi bunu onaylamış, karar kabul olunmuş, Altınok Öz’de bunu belediye başkanı olarak onaylamış.

Yani bunu biz tadilen geçirmişiz. İsteklerinin bir tanesini kabul etmişiz, bir tanesini de ret etmişiz. Arkasından tekrar itirazda bulunuyorlar, diyorlar ki‘benim itirazımı ya ret et, ya kabul et. Birini kabul edip birini kabul etme böyle bir şey olmaz’ diyorlar. Ya ikisini de de kabul et, ya da ikisini de ret et. Birini kabul edip birini ret etmek gibi bir hakkın yoktur’ diyorlar”

HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE MECLİSE HAVALE EDİLDİ”

Yapılan itirazın yersiz olduğunu ifade eden Aydın “Zaten yaptıkları itiraz yersiz bir itiraz.

Birincisi, Belediye meclisinin tadilat hakkı vardır planda. İkincisi bir İlçe meclisinden planla ilgili karar çıktığı zaman, bu İBB’ye de gider, İBB bir karar alır arkasından plan askıya çıkar ve vatandaşın itiraz hakkı askı süresi içerisinde vardır. Bu da plan yapım yönetmeliği 33. maddenin hükmüdür. Yani İlçe Belediye meclisinden bir karar çıktıktan sonra, vatandaşın daha dosya İBB’ye gitmeden itiraz etme hakkı yoktur.

Vatandaş, belediye meclis kararını daha İBB’ye gitmeden itiraz etmiş, bunun üzerine Planlama Müdürlüğü bunu hukuksuz bir şekilde meclise sevt etmek istemiş, belediye başkanının onayı ile hukuksuz bir şekilde dosya meclise havale edilmiş.

Dosya, gündeme geldiğinde, biz bunu ret ettik. Dedik ki’bu hukuksuz bir dosyadar bu itiraz hukuksuzdur gündeme alınamaz. Buna rağmen komisyonlara havale edildi.

Hukuk Komisyonunu tamamen Davutoğlu’nun geleceği saate ayarladılar. Bizim olmadığımız bir şekilde hukuk komisyonu yaptı. İmar Komisyonunda da sadece 1 tane CHP’li üyenin itirazı kabul etmesi durumu vardı. 4 kişi ret etti, İki Ak partili 2 CHP’li. Arkasından itiraz meclise geldi.

Tam itiraz oylanacakken, korsan bir şekilde, Meclis Başkancekili dosya ile ilgili olarak oylamadan bir gün önce bir protokolün imzalandığını, bu protokolün okunarak oylanmasını istedi. Tabi pazartesi günü gündeme olmayan bir şeyin aradan gündeme sokulması diye bir şey söz konusu olamaz. Ama korsan bir şekilde bir protokol okudular, protokolü bize dağıtmadılar oylamaya kaltılar. Bunun üzerine ciddi bir itirazda bulunduk ve oylatmadık dosyayı. Meclise ara verildi. Aradan sonra CHP dosyayı komisyona çekmek isdediğini söyledi. Fakat biz komisyona çekilemeyeceğini oylanmasını istedik. Oylamada 18 kişi komisyona çekilsin dedi, 19 kişi ret edelim dedi ve protokolün oyalnası ret edildi”

BİZE TERK ETMEK İSDİĞİ YER PARK ALANI ZATEN TERK EDECEK

Arkasından, vatandaşın itirazı gündeme geldi yine 18 kişi vatandaşın itirazının kabul edilmesini istedi, 19 kişi ise ret etti.Bize terk etmek istediği yer, park alanı zaten terk edecek. Orada toplulaştırma yapmak istiyorsa orayı terk etmek durumunda..

“MADEM “İHANET” O ZAMAN OYLAMAYALIM DİREK GEÇSİN”

Belediye Başkanının “Kartal’a ihanet ettiler” sözleriyle ilgili ise Fırat Aydın şunları söyledi  “Belediye Mecilis üyeleri illa ki Altınok Öz’ün söylediği kararı almak zorunda değiller. Adamların bir iradesi var. Eğer meclis üyelerinin verdiği oyları ihanet veya kahramanlık olarak niteleyeceksek, burda çok yakışıksız bir durum var. Niye o zaman oyluyoruz. Madem ihanet gibi kesin bir sonuç varsa orda, oylamayalım, direk geçsin gitsin. Belediye Başkanı bu yargıyı koyacaksa bu işe. Evet diyenler kahraman, hayır diyenler hain, böyle bir şey olabilir mi?

 

KARTAL’IN ÇOCUKLARINA “İHANET”, BELEDİYENİN BORCUNUN 243 TRİLYON OLMASIDIR..

Belediye Başkanının “işbirliği yaptılar” sözlerine karşılık “İşbirliği gibi bir şey olamaz, aklın yolu birdir. CHP’de sadece bir tane teknik meclis üyesi var oda Dila hanım, oda bas bas bağırıyor, burada bir rant var diye. Diğer meclis üyeleri de belediye başkanının baskısıyla evet dedi”

“Bakın aynı gün, başka bir vatandaşında plan teklifi var, o nu da tadilen geçirmiş Kartal belediyesi, yani onun da teklifini de ya kabul ya ret yapmamış tadil etmiş geçirmiş. Belediye Başkanına sormak lazım, niye onun için sesin çıkmıyor.

“Kartal’ın çocuklarına ihanet ettiler” sözüne karşılık ise Fırat  “Kartal’ın çocuklarına ihanet Kartal Belediyesinin borcunun 243 trilyon lira olmasıdır”

Firat son olarak “Böyle bir yerde 35 bin metre karelik bir rant var. Bu tür yerlerde metre kare satışı fiyatı 8-9 bin tl civarında 280-300 trilyon civarında bir rant var” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]