SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dünya Çevre Günü Kartal’da Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 -7 Haziran etkinlikleri kapsamında Kartal’da da kutlama yapıldı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklere Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın ve Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Kartal Kent Konseyi Başkanı İrfan Kurtuluş, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, çevreci dernekler, Kartal sınırları içinde bulunan okulların müdür, öğretmen, öğrencileri ve Kartallılar katıldı.

Etkinlik kapsamında Kartal’da çevre yürüyüşü düzenlenirken etkinlik öncesinde Belediye binasında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği elektrikli ve elektronik atıklardan tasarım yarışmasına katılan eserler sergilendi. Kartal Belediyesi hizmet binasında açılan elektrikli ve elektronik atıklardan tasarım yarışması sergisinin açılışı ile başlayan 5-7 Haziran Çevre Günü etkinliklerine katılmak için çevreciler fuaye salonunda toplandı. Sergiye katılan eserleri inceleyen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve öğrenciler daha sonra Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. “Temiz Bir Çevre İstiyoruz, Kartal’ı Seviyoruz, Çevreyi Temiz Tut” “Çevreni koru,” “Temiz Bir Dünya İçin El Ele”, “Bu Dünya Hepimizin” sloganları eşlinde yürüyen yüzlerce öğrenciye, coşku dolu yürüyüş sırasında çevredeki esnaf da alkışlarla eşlik etti.

Programda Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ağaca, çevreye ve yeşile verdiği önemi anlatarak “Öğretmenlerimizi ve çocukların ailelerini kutluyorum. Bu tür etkinliklere gelerek çocuklara çevre bilincini aşılıyorlar. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kartallılar olarak çevreye çok duyarlı bir Belediye Başkanımız olduğu için de kendimizi çok şanslı görüyoruz” dedi.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından düzenlenen etkinliklerin ilkini Sabri Taşkın İlkokulu öğrencileri gerçekleştirdi. Çevre konulu bir tiyatro oyununu sahneye koyan öğrenciler yoğun alkış aldı. Tiyatro oyununun ardından Balkanlar Koleji öğrencilerinin vatandaşlarla çevreye duyarlılık konusunda gerçekleştirdiği röportajlar barkovizyona yansıtıldı. Özel Kıraç Okulları öğrencilerinin seslendirdiği “Next Generation” (Gelecek Nesil) adlı şarkının klibinin hem perdeye yansıtılarak hem de canladırılmasının ardından Yakacık Doğa Koleji öğrencilerinin dans gösterisi sahneye kondu. 5-7 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yapılan son gösteriyi ise Era Koleji öğrencileri gerçekleştirdi. Sahnede çevre temalı kısa bir konser veren öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.

Etkinliğin ödül töreninden önce sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt şöyle konuştu: “Bugün bizim için anlamlı bir gün. Ben ve diğer başkan yardımcısı arkadaşlarım belki uzun zamandan beri çocuklarla yürümemiştik. İnanın bu yürüyüş sırasında çocukluğum aklıma geldi. O yüzden çocuklarla yürümek bizim için zevkti. Çevre Müdürlüğümüzden bahsetmeden geçemeyeceğim. Çevre Müdürlüğümüz bizi şaşırtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde birçok ödül aldık. Çok güzel projeler yapıyorlar ve bunları gerçekleştiriyorlar.”

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 3 yarışmanın ödül töreni yapıldı. Atık Pil Yarışması’nda Özel Kıraç okulları birinci oldu. Kartal Belediyesi’nin düzenlediği bir diğer yarışma olan “Sokak hayvanlarını evsiz bırakmayalım” adlı yarışmada atık malzemeler ile barınak yaparak birinci olan Sabiha Gökçen Mevlek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ödüllerini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt verdi. Yarışmanın ikincisi Özel Kıraç Eğitim Kurumlarına ise ödüllerini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş verirken, üçüncü olan okula ise Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen Elektrikli ve elektronik atıklardan tasarım yarışmasında dereceye giren öğrenciler Berkan Şahin, Gökay Kaya, Ezgisu Yıldırım’a ödülleri takdim edildi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]