SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ak – MHP Koalisyon hükümeti kurulsa !

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti 7 Haziran 2015 seçimleri neticesinde hükümeti kuracak yeterli çoğunluk elde edemedi. CHP zaten yerinde sayıyor, MHP’de oy oranını koruyor. Paralel örgüt ve ana muhalefet partisinin özverili desteğiyle HDP barajı aşarak meclise girdi.

ak-mhp-yazim
Görünen tabloda, mevcut partilerin hiçbiri hükümet kurabilmek için yeterli çoğunluğu sağlayacak milletvekili sayısına ulaşamadı. Ak Partinin 13 yıllık iktidarı döneminde ülkemize kazandırdıklarını düşününce, bu kazanımlar miras yedi takımına göz göre göre bırakılamayacak kadar önemli kazanımlardır.
Ak Parti iktidar olduğu dönemlerde başarılı bir performans sergiledi mi? Evet ama… işte o (ama) dediğimiz kısmı ” Çözüm süreci” dir. Çözüm süreci aslında güzel bir projedir, devlet de bu hamlede üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmiştir bence. Bu konunun detayına girmeyecem, zira malum kürt sorununa devlet gereken adımları atmıştır. Sorun aslında ortadan kalkmıştır.
Devlet bu hamleyi yaparken öte yandan, silahlı terör örgütüne karşı gereğinden fazla taviz ve alan boşluğu vererek vatanını seven kürt halkını yalnız bıraktığını düşünüyorum. Silahlı terör örgütünün tehditleri karşısında sahipsiz kalan güneydoğu halkını yeterince güvence altına alamadığı için seçimlerde bu sonuç alındı. Adamlar bağıra bağıra tehdit ettiler, ve silah zoruyla sandıklarda istedikleri sonucu elde ettiler. Bu bölgede devletin gücü ve güvenilirliği nerede kaldı anlamış değilim.
Yani Ak Partinin ülke genelinde en yumuşak karnı bu konu oldu. Bu sorulara cevap vermekte hep zorlanıldı. Masum Kürt halkını, silahlı terör örgütünün baskısından devlet nasıl koruyacak? İşte bu sorunun cevabı verilemedi.
Tamam çözüm süreci güzel bir hamle idi ama, Ak Parti için asıl hedef genel seçimlerde kürt halkının takdirini ve oyunu almak değilmiydi, evet beklenti buydu fakat olmadı, olamazdı da…
Devlet güneydoğu bölgesini asker ve polisten arındırmış durumda, yani güvenlik güçlerini geri çekmiş olduğu bilinen bir gerçekti. Bu kadar alan boşluğu vermenin mantığını hala anlamış değilim. Çözüm süreci zarar görür diye devlet güvenlik güçlerini az da olsa neden geri çekerde alan boşluğu meydana getirir. Adamlar yol kesip kimlik kontrolü yapıyor halka baskı yapıyor, adam kaçırıyorlar. Sanki teröristlerden insaflı davranmalarını bekler hale gelindi.
Bu sebeple özellikle bu konudan dolayı Ak Partiye oy vermeyip MHP’ye oy veren çok sayıda seçmen var. Tartışmalarımız hep bu yönde sıkıştı kaldı.
Dolayısıyla bu seçim sonucunda da bir hayır vardır diyorum. Gönlümden geçen hükümet ise Ak Parti – MHP koalisyon hükümetidir. Bu sonuca baktığımızda Ak Parti 13 yıllık kazanımlarını, politik görüşlerinin zıt olduğu başka bir partinin yönetimine bırakarak heba etmeyecek etmemelidir.
Bu iş için en uygun partner MHP’dir
Ve Türkiye’yi 13 yıldır başarıyla yöneten Ak Partinin yumuşak huylu özelliğinin yanına birde şahin kanadı olmalı. Bu iş için en uygun partner MHP’dir. Ak Partiyle MHP’nin dünya görüşü olarak çok aykırı tarafları yok. Ak Partinin 13 yıllık devlet tecrübesinin yanısıra milliyetçi kanadı dahada güçlenecektir. Birlikte yeni bir hükümet kurmaları durumunda, güçlü bir hükümet olacağına inanıyorum. MHP kadrolarının da devlet tecrübesi kazanması için iyi bir fırsat olacaktır. Milliyetçi – muhafazakar bir hükümet olur. Bu koalisyona her iki partinin tabanı da sıcak bakabiliyor.
Ak Parti cephesi açısından ise yeterince adım attığı çözüm süreci konusunda bundan sonrası için hükümet ortağı MHP’nin tavrının önemli olduğunu dile getirerek noktayı koymalıdır. Yani karın ağrısı haline gelen çözüm sürecine noktayı koymalıdır artık.
Haydi Devlet Bahçeli ve Ahmet Davutoğlu Türk Milleti için sorumluluk alma zamanı. Kaybedecek zamanımız yok. Kurun hükümeti hayırlı olsun diyelim.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]