SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

13-16- Mayıs 2015 / 81 İLDEN 81 MİSAFİRİM VAR

Yayınlanma:
ABONE OL

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER MÜDÜRLÜĞÜ

(İSEM)“ ENGELLİLER HAFTASI ” ETKİNLİKLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Omurilik Felçlileri Derneği ile ortaklaşa Türkiye’nin 81 ilinden 81 ortopedik engelli bireyi 13-16 Mayıs tarihleri arasında  İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda misafir edecek.

3 gece 4 gün boyunca İBB Engelliler Yaz Kampı’nda konaklayacak olan 81 ortopedik engelli bireyin onuruna her gün özel aktiviteler düzenlenecek. 81 İlden 81 Misafir Projesi’nin ilk gününde İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda Açık Hava Sanat Atölyesi oluşturulacak. 81 ortopedik engelli misafirin katılımıyla ebru, takı tasarımı ve resim gibi görsel sanatlar uygulamalarının gerçekleştirileceği etkinlik; sanat aşkının engel tanımadığını, tekerlekli sandalyeler üzerinden icra edilen sanatla, zengin bir görsellikte sunacak. Sanatseverlerin büyük ilgi göstereceği etkinlikte; ortopedik engelli bireyler, zihin ve gönül potansiyellerini yetenek olarak sergilerken sporsever misafirler için de bocce ve masa tenisi turnuvaları yapılacak.

Galatasaray Spor Kulübü’nü de Ziyaret Edecekler …

81 ilden 81 misafirim var projesinde 81 misafir tarafından Galatasaray Spor Kulübü ziyareti de bulunuyor. İSEM Gösteri Sanatları Grupları ile İSEM profesyonel müzik grupları her gün düzenlenen eğlence programlarında sahne alacak. 14 Mayıs ikinci günün programında; 81 misafir, İstanbul Akvaryum tesislerini ziyaret edecek; ardından engellilik ve sağlıklı yaşam üzerine özel sağlık seminerlerine katılacaklar.

15 Mayıs tarihinde kültür sanat aktiviteleri kapsamında 81 ortopedik engelli birey tarafından Miniatürk ve Rahmi Koç Müzesi gezilecek ve 81 misafir onuruna özel boğaz turu düzenlenecek. Oriantring, badminton, bocce turnuvalarının da gerçekleştirileceği üçüncü günde sürpriz eğlence programları olacak.

81 İlden 81 Misafir ziyareti kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Yaz Kampı’nda her gün misafirlerin onuruna İSEM Gösteri Sanatları Grupları, İSEM X, İSEM Sıra Gecesi, İSEM Mehteran ekibi müzik grupları konser verecek, geceleri açık hava sinema gösterimi yapılacak. 

Program Adı : 81 İlden 81 Misafirim Var.

Tarih : 13 Mayıs 2015 Saat: 09.00 ile 16 Mayıs 2015 Saat: 13.00

Yer : İBB Florya Engelliler Yaz Kampı

İSEM (3)

14 MAYIS /İSTANBUL ENGELLİLER ARASI ATLETİZM, BİSİKLET ve OKÇULUK YARIŞMALARI

İstanbul Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, İBB Spor Kulübü, Spor A.Ş. ve İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği yarışmalar; zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelliler kategorilerinde düzenlenecek. Yaklaşık olarak 300 engelli sporcunun değişik branşlarda katılacağı yarışmalar kıyasıya bir heyecan yaşatacakken çarpıcı bir görsellik de sunacak.

Program Adı : İstanbul Engelliler Arası Atletizm, Bisiklet ve Okçuluk Yarışmaları

Saat : 10.00-14.00

Yer : İBB Cebeci Spor Kompleksi

25 Mayıs 2015 / İBB ENGELLİLER YAZ KAMPI KAPILARINI 21. KEZ ENGELLİ VE AİLELERİNE AÇIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelliler Müdürlüğü (İSEM), 2015 yaz döneminde Florya Engelliler Yaz Kampının kapılarını 21. kez engelli ve ailelerine açıyor.

Engelli ve ailelerini sosyal yaşamın her alanında destekleyerek engelli ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan İSEM, denize karşı 60 bin metrekare alana yayılan, tam donanımlı 55 kamp evinden oluşan Florya Engelliler Yaz Kampını özel bir açılış töreniyle engellilerin hizmetine sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın gerçekleştireceği Engelliler Yaz Kampı 2015 Yılı Sezon Açılış Töreninde, yetenekli engelli müzisyenlerden oluşan İSEM Müzik ve Gösteri Sanatları Toplulukları sergileyecekleri canlı performans ile davetlilere keyifli anlar yaşatacak. İSEMX, İSEM Mehteran Ekibi, İSEM Anadolu Müzik Grubu, İSEM Sıra Geceleri Müzik Grupları’nın sahne alacağı açılış programında ayrıca İSEM Horon ve Bale Dans Gösteri Grubu canlı performans yeteneklerini sergileyecek.

Engelliler Yaz Kampı açılış programında sürpriz animasyon ve özel eğlence gösterileri de yer alacak.

Florya Engelliler Yaz Kampı, tam donanımlı kamp evlerinden kafeteryasına, çocuk bahçesinden internet kafe, spor tesisleri ve yürüyüş parkuruna, boğaz turlarından açık hava sinemalarına değin tüm altyapı ve tesisleriyle yeni misafirlerini ağırlayacak.

ENGELLİLERE KLİMALI, MÜSTAKİL ODALARDA TATİL; Toplam 60 bin m² alan üzerine Florya sahiline kurulmuş yaz kampında engelli ve engelli yakınları tatil yapacak. Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, telefon, kamelya ve çiçek bahçesine sahip 55 müstakil evin bulunduğu kampta engelli ve engelli yakınları 1 hafta boyunca tatil yapıyor.

HER TÜRLÜ SOSYAL TESİSE SAHİP KAMP ALANI; Kafeterya, çocuk bahçesi, internet kafe, süs havuzu, yürüyüş parkurları,  voleybol ve basketbol sahaları, masa tenisi ve satranç oyun alanları, engelli ve engelli yakınlarına hizmet veriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp süresince tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. Gece aktivitelerinde ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi, veda partisi gibi etkinlikler yer alıyor.

Program Adı : Engelliler Yaz Kampı 2015 Yılı Sezon Açılış Töreni

Tarih : 25 Mayıs 2015 Pazartesi

Saat : 13.30-17.00

Yer : Florya Engelliler Yaz Kampı

Adres : Yeşilköy Mah. Kazım Silivri Sok. No: 36/1 Florya

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]