SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Allah’a emanet olun

Yayınlanma:
ABONE OL
Allah’a emanet olun

Allah’a emanet olun

Bugün bir asker uğurlamasına katıldım

.

Çocuklarımız için çok önemli bir gün olan asker uğurlamalarına biraz mesafeliyim. Çok güzel programlar yapan aile ve kurumlar var. Kimi mevlit ,kimi Kur’an okutuyor. Kına yakan, kurban kesen var. Dua ile manevi dünyamızı, davul zurna ile milli duygularımızı şahlandırıp, çocuklarımızı gurur ve neşeyle askere gönderiyoruz.

Ancak  kırkta birde olsa bir maganda tüm bu güzellikleri bozuyor. Ya içki içip ortalığı karıştırıyor, ya elinde silah alıp havaya ateş ediyor, ya da yaptığı araç konvoyu ile trafiği alt üst ederek manevi havayı kabusa çeviriyor.

Bu sebeple de asker uğurlamalarından uzak duruyorum. Doğun, kına ,düğün, konferans ve panele,  müzik dinletilerine ve cenaze törenlerine  giderken asker uğurlamalarına  katılmamaya dikkat ediyorum.

Baba Halil Turgut’a sordum. “sizin programda içki var mı?”, “ Yok abi” dedi. “Silah atılır mı?” dedim. “yok, abi” dedi. “Ne var?  Dedim. “Biz pasta keser, çay içeriz. Kur’an okur, kına yakarız. Gençlerle birlikte hep beraber oyun oynarız,  deyince “tamam o zaman” dedim.

Uğurlama, Kartal Atalar Mahallesi Seyran tepe Sokak’ta yapıldı.Yusuf Turgut’un askere gidişi sebebiyle yapılan asker uğurlamasına Yusuf’un ailesi, akrabaları, komşuları, arkadaşları ve hemşerileri katıldı. MHP İstanbul milletvekili adayı Hanefi Bostan’ında katıldığı uğurlamada: gurur ve gözyaşı vardı.

1993 Kartal doğumlu olan Yusuf,  Kartal Endüstri Meslek Lisesi mezunu.  Özel bir şirkette asansörcü olarak çalışan Yusuf, şimdi asker. Bu eğlenceden birkaç saat sonra da “Vatan borcu, namus borcu” deyip, yola çıkacak.

Baba Halil Turgut ve Anne Sevim Turgut’ta haklı bir gurur var. “Biz çocuğumuzu büyüttük, iş güç sahibi yaptık, işte şimdi askere gönderiyoruz, askerden gelsin evlenecek” der gibi ışıl ışıl gözlerle bize bakıyorlar..

Seyrantepe sokağı,  Cevizli İmam Hatip Lisesi’nin yanında küçük sevimli bir sokak. Sokağın bir yerini spot lambalarla aydınlatan gençler, evlerden topladıkları sandalyelerle mütevazi bir alan yapmışlar. Alanın bir köşesinde org, ortada ise kemence var.  Ses, anfi ile güçlendirilmiş. Yusuf, annesi, babası, kardeşleri, akraba, arkadaş ve sokak sakinlerini yer aldığı programda Karadeniz müziği hakim.  Müziğin ritmine kendisini kaptıranlar, bara durup, horon teptiler.

.

Baba Halil Turgut’un, teşekkür konuşması ve dualar eşliğinde devam eden asker uğurlamasında: Kur’an bülbülleri, asker Yusuf’u  Allah’a emanet edip, Yusuf’a  anne ve babasına hayırlı teskereler dilediler.

Anne Sevim Hanımın kendi elleri ile yaptığı börek ve pastayı yedik, çayını içtik. Önce yaşlılar, sonra kadınlar dağılacak, çocuklar etrafı toplayıp sokağı temizleyecekler. Ve ver elini Ankara.

Ey Etimesut, aç kollarını elinde kına gönlünde iman vatan sevgisiyle dolu Yusuf, sana  geliyor. Yusuf’umuzu, önce Allah’a sonra sana emanet ediyoruz. Kışladaki komutanlarım, Yusuf’umuzun devre arkadaşları her birinizin sağlığı yerinde, gözü ufukta, eli tetikte, mutluluğu daim ömrü uzun, olsun. Vatan ve namusumuzu size, sizi Allah’a emanet ediyor, hasretle yollarınızı bekliyoruz.

Hayırlı teskereler Yusuf.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]