SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da 3 Mayıs

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal’da 3 Mayıs

3 Mayıs Türkçüler Bayramı, bu yıl farklı etkinliklere sahne oldu.

Ülkenin dört bir köşesinde ve yurt dışında kutlanan Türkçüler Bayramında bir birinden farklı ve ilginç onlarca etkinlik yer aldı.

Bu etkinliklerden birini de Kartal MHP organize etti. Kartal Milliyetçi Hareket Partisinin Kartal Ülkü Ocakları ile birlikte Yakacık Aydos Piknik alanında organize ettiği kutlamaya yüzlerce Türkçü katıldı.

Kutlama havasında geçen etkinlikte MHP Kartal İlçe Başkanı Metin Özüpek, Kartal Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Uzunkaya, Kartal MHP Kadın Kolu Başkanı Fatma Muhcu ile yönetim kurulu üye ve aileleri hazır bulundu. MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Fatih Eryılmaz’ında yer aldığı program sabahın ilk ışıkları ile başladı.

Piknik alanını düzenleyen gençlere kadınlar yardım etti. Türk bayrakları, Atsız ve Türkeş’in büyük boy posterlerinin asıldığı alan Türk ve MHP bayrakları ile süslendi.

Başkan Metin Özüpek’in,  Atsız’ın Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrinin ziyareti ile başlayan Türkçüler Bayramında:  Konuşmalar, şiir okumaları,  marşlar, anılar, kitap fuarı, fotoğraf sergisi, halk oyunları ve yarışmalar yer aldı.

MHP Kartal ilçe Başkanı Metin Özüpek yaptığı konuşmada: 3 Mayıs 1944 olayları, Nihal Atsız ve  Alpaslan Türkeş üzerinde durdu. 3 Mayıs’ın bir şahlanış olduğunu söyleyen Başkan Özüpek, “Bu gün burada hep birlikte söz veriyoruz. 1994 yılında ağabeylerimizin kaldırdığı bayrağı 7 haziranda burçlara asacağız” dedi.

Kartal Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Uzunkaya yaptığı konuşmasında: “Ziya Gökalp, Atatürk ve Nihal Atsız Türkçülüğün önemli kilometre taşlarındır.  1944 yılında hapse atılıp, akıl almaz işkenceler maruz kalan  Merhum, Nihal Atsız, Alpaslan Türkeş, Prof. Zeki Velidi Togan, Hasan Ferit Cansever, Nejdet Sançar, Hüseyin Namık Orkun, Fethi Tevetoğlu, Reha Oğuz Türkkan, Hikmet Tanyu, Said Bilgiç, Peyami Safa ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Duaların okunduğu programda ebediyete intikal eden tüm Türkçülere Fatihalar gönderildi.

Piknik havasında gecen Türkçüler Bayramında MHP’ye üye kaydı yapan gençler, bir birinden güzel şiirleri seslendirip şarkılar söylediler. Merhum Atsız’ın Kürşat marşını her bir ağızdan söyleyerek “Kürşad’ın narasıyla indik Tanrı dağından / Ruhumuzu kandırdık Orhun’un kaynağından,” Dediler.

Kitap sergisinden kitap alan gençler, 1944 olaylarını anlatan fotoğraf sergisini gezerek 1944 yıla gittiler.  Acı, hüzün, gıpta ve hayranlık gibi bir birinden faklı duyguları hep birlikte ve bir arada yaşayan gençler dünün gururunu bugüne taşıdılar.

Mangalda pişirdikleri tavuk etini domates ve biberle zenginleştirerek ayran eşliğinde yediler. Misafirlere ikramda bulunup, Piknik havasında geçen programda hep bir arada olmanın keyfini yaşadılar.

Yemek sonrası halay çeken MHP’liler, bar tutup horon teptiler. Yaren sohbetlerinden örneklerin sunulduğu program çay sohbeti ile devam etti.

Günü ölümsüzleştirense Necdet Türközen’in fotoğrafları oldu.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]