SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

KARTAL SANAT TİYATROSU

Yayınlanma:
ABONE OL

“Kartal bölgesinde otuz yıla yakın bir süredir inat ve dirençle tiyatro-sanat etkinliklerini sürdüren Kartal Sanat Tiyatrosu bu yıl sahnelediği Canlı Maymun Lokantası ile zirve noktalarından birini yaşıyor”

 

Tüm ülkede olduğu gibi Kartal’da daTiyatro grupları, özellikle 80’li yılların ikinci yarısından sonra kendisini sosyal bir alanda ifade etmek isteyen gençlerin ilgi odağı olmuştu. Bu dönemde isimli isimsiz pek çok genç tiyatro topluluğu, oyunlarıyla kendisini ifade etmeye ve yerel-ulusal festivallerde yer edinmeye çalıştı. Pek çoğunun bugün artık adı anılmasa da, ülkemizde bir tiyatro geleneğinin oluşmasına, modern anlamda bir tiyatro alışkanlığının kazanılmasına katkıları yadsınamaz. Bugün sağlam bir altyapısı olan oyunculara baktığınızda, çoğunun bu tiyatro gruplarının süzgecinden geçtiğini ve yine bilinçli izleyici kesiminin de bu dönemi yaşamış bireylerden oluştuğunu görürüz.

 

Bu gruplardan bazıları, bütün olumsuz koşullara rağmen varlını sürdürerek günümüze ulaşmayı başardı. Bugün Kartal-Atalar’da faaliyetini sürdüren Kartal Sanat Tiyatrosu da bunlardan biri ve 30 yıla yaklartal Halkıyla birlikte sarıp, yılların geleneğiyle yeniden,  daha da güçlenerek günümüze gelen grup, bugün Kartal-Atalar’da Anadolu Yakasının en göz kamaştıran salon, fuaye ve atölyelerine sahip. Bölge halkının da önemli desteğiyle bugünlere gelen kartal Sanat Tiyatrosu, yine bölge halkıyla iç içe sanat yaşamını sürdürüyor.

 

Tüketim Çağının hastalığına bir cevap: “Canlı Maymun Lokantası”

 

2014-2015 sezonuna “Düşler Diyarına Yolculuk” adlı çocuk oyunu  Güngör Dilmen’in başyapıtlarında biri olan “Canlı Maymun Lokantası” ile giren Kartal Satan Tiyatrosu bölge halkının ilgisini çekmeye devam ediyor. Her Pazar çocuk oyunu ve Her cumartesi saat 20:00’de “Canlı Maymun Lokantası”nı sergilemeyi sürdüren Kartal Sanat Tiyatrosu , yaptığı turnelerle oyunlarını bölge dışına taşıyor.

 

Ocak ayında sergilenmeye başlayan, Güngör Dilmen’in yazdığı, Nihat Nadi Ülger’in yönettiği “Canlı Maymun Lokantası” gerek konusu, gerek rejisi ve oyunculuklarıyla izleyenleri etkiliyor. Oyunda, Emir Erden, Aze Su Ülger, Ali Haydar Çataltepe, Burak Ergün, Aylin Özbek, Ümit Partal rol alıyor.

 

Güngör Dilmen tarafından, ABD’de doktora tezi olarak, tüketim çağına bir tepki olarak yazdığı oyunda; HongKong’a balayına gelen Petrol Kralı Bay Jonathan ve eşi Bayan Jonhatan, yeni ve Egzotik zevkler tatma maceraları kara komedi bir üslupla anlatılıyor. Jonhattan’lar, hayatta paranın satın alabileceği bütün zevkleri tatmış ve HongKong’a da ”canlı maymun beyni” yemek üzere gelmişlerdir. Turistlere ”Canlı Maymun Beyni” sunan özel bir restorana geldiklerinde umduklarının üzerinde bir hizmetle karşılaşırlar. Restoranda tanıştıkları yoksul şair Wong, her şeyin alınıp-satılabilir bir meta haline dönüştürüldüğü sınırsız istekler ve kaos çağına tepki olarak Jonhattan’lara akıl almaz bir öneride bulunur.

 

Rejisi ve oyunculuklarıyla da izleyiciyi sarsan oyun, kendi salonunun dışında da sergilenmeye dvam ediyor. Dünya Tiyatrolar Haftası kapsamında Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 25 Mart günü sahnelenen oyun, bölüm öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından da büyük beğeni ile karşılandı. Önümüzdeki günlerde Şişli, Ataşehir, Beşiktaş, Avcılar, Kadıköye, Sarıyer ve İstanbul’un başka ilçelerinde turneye çıkacak olan Kartal Sanat Tiyatrosu. 27 Mart akşamı kendi salonunda Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor. Ulusal ve Uluslararası Dünya Tiyatro Günü bildirilerinin okunacağı kutlamada, Canlı Maymun Lokantası adlı oyun halka açık, ücretsiz olarak sergilenecek. Oyun, 28 Mart Cumartesi saat 20:00’de de yine ücretsiz olarak sergileniyor. Kartal Sanat Tiyatrosu, yıllar önce yazdığı oyunuyla çağımıza ışık tutan Güngör Dilmen’i 27 Mart’ta kendi oyunuyla selamlıyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]