SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Toprağımıza dokunmayın

Yayınlanma:
ABONE OL

Ahmet Şimşek Koleji Çevre Kulübünün düzenlediği “Çevre Bilinci” etkinlikleri kapsamında, “Erozyon ve Çevre Bilinci” konulu seminer verildi.

 

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla konferans salonunda gerçekleştirilen semineri, TEMA gönüllüsü Biyolog Arzu Bozgül verdi.
“Toprağımıza sahip çıkıp, değerini bilelim.”
Seminerden önce yaptığı konuşmada Kartal Belediyesinin başlattığı “Atık yağ projesi” konusunda öğrencileri bilgilendiren ve projeyi desteklediklerini belirten, “Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Can Aydöner, “Bizler çevremize duyarlıyız. Daha çok ağaç, daha temiz bir çevre, daha temiz su kaynakları ve daha güzel bir gelecek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu kapsamda tüm arkadaşlarımızın bize katılımını bekliyoruz. Bir santimetre kare toprak oluşması için binlerce yıl gerekiyor. Toprağımıza sahip çıkıp, değerini bilelim.” dedi.

 

“Sulak alanlarımız tehlike çanları çalıyor.”
Çevre aktivisti ve TEMA Gönüllüsü Biyolog Arzu Bozgül ise yaptığı konuşmada, “Böyle coşkulu ve bilinçli öğrenciler beni motive ediyorlar. Gönüllü olmamın nedenlerinden birisi, içinde bulunduğumuz doğadaki, Türkiye’deki toprak kayıplarıdır. İnsanların dikkatlerini bu konuya çekmek gerekiyor. Herkese düşen görev bu olmalıdır. Birbirimizi bilinçlendirmeliyiz. İlerlemenin ve kalkınmanın en iyi yöntemi bilimsel çalışmalardır. Bilimin ardından teknoloji gelir ama onların da önünden akıl gelir. Yani, bilim ve teknoloji bize her şeyi sağlayamaz. Ağaç varsa, toprak varsa, su varsa, yaşam var.

 

Domatesi havada, suda yetiştiriyorlarmış, bu yeterli mi? İhtiyacımız olan elementleri ve metalleri sadece toprak verir. Buğdayı ekersin, sularsın büyür. Un yaparsın, su katarsın, yoğurursun, ekmek yaparsın. Tasarruf yetmez, suların başını tutun. HES’lere, sularımızın satılmasına izin vermeyin. Doğaya ve çevreye sahip çıkın, genetiği değiştirilmiş organizmalarla beslenmeyin. Sulak alanlarımız tehlike çanları çalıyor. Türkiye 3-4 tane Avrupa’yı besleyecek durumdadır, Ülkemize sahip çıkın.” dedi.
Seminerin ardından öğrencileri sahneye davet eden Tema gönüllüsü Biyolog Arzu Bozgül, üzerinde “TEMA, Yeşilin ve Toprağın Koruyucusu” yazan kendi giydiği yeleği, 10-A sınıfı öğrencisi Özhan Celep’e hediye etti. Salonda bulunanlar, etkinliğin sonunda hep bir ağızdan “Toprağımıza dokunmayın” diye bağırdı.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]