SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

GÖNÜL ELÇİLERİ FİDAN DİKTİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Gönül Elçileri tarafından 81 ilde başlatılan “Bereket Ormanları Projesi” İstanbul’da hayata geçirildi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile 81 ilde aynı anda başlatılan proje için Sayın Emine Erdoğan’ın katılımları ile Ankara’da düzenlenen törenle eşzamanlı İstanbul’da da tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Eşi Şeyma Şahin, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve eşi, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin ve eşi, gönül elçileri, gaziler, yaşlılar, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Vali Şahin, ormancılığın önemine vurgu yaparak, bu alanda çalışanların hayırlı bir sezon geçirmelerini temenni etti. Projenin önemli katılımcıları ve destekçileri olduğunu belirten Şahin, etkinliğin başrolünde gönül elçilerinin bulunduğunu söyledi.

 

Projenin İstanbul ayağında hedefin 100 bin fidan olduğunu söyleyen Vali Şahin, ilk etapta 4 bin fidanın toprakla buluşacağını dile getirerek, “Biz bugün başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonrası, çalışma ve emek Gönül Elçilerinin olacak. Onların yaptıkları bu faaliyet, bundan önce yaptıklarının tamamlayıcısı niteliğinde. Çünkü onların asıl bir araya gelme amaçları, çocuklarımıza sahip olmak, onlara himaye ve koruma şemsiyelerini sunmak. Bunu 3 yıldır başarıyla yürütüyorlar” diye konuştu.

 

Türkiye’de zannedilenin aksine orman varlığında önemli bir artış olduğuna dikkati çeken Vali Şahin: “Son 12 yılda orman varlıklarımız yüzde 20’nin üzerinde arttı. İnşallah Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın hedefi, bunu yüzde 30’lar seviyesine çıkarmaktır. Bu, dünya ortalamasında bizim açımızdan iyi bir noktadır. Ülkemiz kuzey yarım kürede kurak bir kuşakta yer almaktadır. Dolayısıyla buradaki gayretler hem toprağın korunması hem de erozyonun önlenmesi noktasında önemli bir faaliyettir” dedi.

 

Ankara ile eşzamanlı olarak yapılan canlı bağlantı sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’da yayına katılarak İstanbul’da dikilecek fidan sayısını 100 binden 324 bine çıkarttığının müjdesini veri. Daha sonra Bayan Erdoğan ile Bayan Şahin’in karşılıklı dilek ve temennilerini iletmelerinin ardından fidan dikim etkinliğinin gerçekleştirilmesiyle etkinlik sona erdi.

 

İlimizde Bereket Ormanları Projesi için ilk aşamada, Ayazağa Mahallesi, Ayazağa Yeni Mezarlığı yanında yer alan ve dolgu yapılarak geri kazanılan 4,7 hektarlık dikim alanına toplam 4.000 fidan dikildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]