SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çanakkale Caddesi’nde 100. Yıl Etkinliği

Yayınlanma:
ABONE OL

Atalar Mahallesi Çanakkale Caddesi’nde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı sebebiyle bir etkinlik düzenledi.

 
Çanakkale Şehitleri Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Kartal İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hüseyin Özkul, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayları Nesrin Okan, Gülseren Böyüktaş, Ak Parti Milletvekili aday adayı Şükrü Kontuk, Kartal Belediye Meclis üyeleri Yunus Fırat Aydın, Gökhan Yüksel ve Atalar Mahallesi halkı katıldı.

atalar-mahallesi-erhan-gulmus-1

Etkinlikte, şehitleri anmak amacıyla üç anıt mezar yapıldı. Etkinliği faaliyete geçiren mahalle muhtarı Erhan Gülmüş konuşmasına belediye çalışanlarına teşekkürlerini sunarak başladı. “Türk bayrağı benim namusum, iyi ki bu bayrak altında doğmuşum” diyen Gülmüş konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Öncelikle bugünü bize harcayarak bizlere hizmet sunan kartal belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yüreğim şehit, yüreğim onları yaşatmak için ölmeye her an hazır, ben onların isimlerini yaşatabilmek için ne çocuğumu görüyorum nede eşimi onlar benim namusum. Türk bayrağı benim namusum iyi ki bu bayrak altında doğmuşum.

 

Bugün 18 Mart 2015 Çanakkale zaferinin 100 yıl dönümü amaçları Osmanlıdan kalan bir avuç toprağı canları pahasına geri almaktı. Bunu başardılar bugün onların başarısının 100 yıldönümüdür ruhları şad olsun. Burada onları anmanın onurunu yağıyoruz ama onların ruhlarının huzur içinde uyuması için sizleri bir dakika olsun sorguya davet ediyorum. Acaba bizlere bıraktıkları emanete layıkı ile sahip çıkıp onu tüm dünyaya yaşata biliyor muyuz lütfen bunu düşünün bir dakika kendi içinizde savaşarak araştıralım.

 

Soralım kendimize onlara layık bir şekilde yaşıyor muyuz, sevgili atalar mahallesi sakinleri şehitlerimiz savaşırken Fenerbahçe- Galatasaray birlikteydi, alevi- sunni – kürt birlikteydi. x parti- y parti birlikteydi. Ama görüyorum ki her geçen yıl bizi birbirimize düşman ettiler.

 

Gencecik yavrularımız ölüyor her gün belirsiz konularda can kaybediyoruz, bu kadar basit mi ölüm ya onlar ölürken nasıl bir vatan düşünmüşlerdi. Milli sporumuz dedikodu, sponsoru da birbirimizi karalama olmuş, milli irade kaybolmuş bu günde doydum diyerek yaşar olmuşuz.

atalar-mahallesi-erhan-gulmus-2

Ya bir tas çorba ile savaşanlar onların hakkını nasıl ödenir onu düşünüyorum, şehitleri anmak için “Çanakkale Şehitleri Parkında” bulunuyoruz. Kartal ilçesinde Çanakkale Şehitleri adını taşıyan tek park bizim mahallemizde bize de bunu yaşatmak şerefi ve onuru düşmüştür.

 

Şehitlerimizin rahatça uyumasını istiyorsak sizlere naçizane tavsiyem olacaktır. Bırakın kinciliği, bırakın birbirimizi çekememezliği, bırakın ayrımcılık yapmayı, bırakın düşmanlığı, bırakın Ataya düşmanlığı. Sizi Türk ulusunun şanlı bayrağı altında şereflice ölmeye davet ediyorum.”

 

Muhtar Erhan Gülmüş’ün ardından sonra Ka

rtal Belediyesi Meclis üyesi Gökhan Yüksel ve Yunus Fırat Aydın kısa konuşma yaptı.

 

Konuşmalar yapıldıktan sonra Kartal Saffet Simavi ortaokulu öğrencilerine muhtarlık tarafından hediyeler verildi. Emekli Asker Ayhan Aktulga’ya Kartal belediyesi Çanakkale gazileri yayını hediye edildi. Törenden sonra yaklaşık 500 kişiye yemek verildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]