SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

KARTALLILAR BU DERNEĞİ SEVDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da faaliyet gösteren ve daha çok yeni olmasına rağmen birçok başarılı işe imza atmış olan ve üyelerinin tamamının eski Kartallılar dan oluştuğu bir dernekten söz etmek istiyoruz sizlere…

 
Eski Kartallılar Yardımlaşma ve Dayanışma derneği, adından da anlaşıldığı gibi en az üç nesildir Kartal’da yaşayan Kartal’ı yakından tanıyan kişilerin bir araya gelerek tamamıyla eğitime katkı vermek ve maddi durumu zayıf olan kişilere yardım etmek amacıyla kurulmuştur.
Yaklaşık 1 yıl önce kurulan bu Dernekte kısa süre olmasına rağmen bir çok güzel işe imza atılmış ve okumak isteyen ama maddi zorluklardan dolayı öğrenimini sürdürürken zorluk çeken çocuklarımıza bir nebzede olsa katkı sağlamışlardır.

 

Dernek Başkanı sayın Suna Uzunkaya Derneği okuyucularımıza ve Kartallılara daha yakından tanıtmak adına bir röportaj talep ettik ,

kendisi de bu isteğimizi kırmadı ve Dernek merkezinde bizleri kabul etti.
Sohbet esnasında bizlere Dernek Başkan yardımcısı Filiz Kocaman ve Dernek üyeleri de eşlik ettiler…
ve söyleşimize başladık ;

 

DSCF8466

 

1. Eski Kartallılar Yardımlaşma Derneği Ne Zaman Kuruldu?
2 Şubat 2013 yılında ilk imzayı attık. Fakat bazı ailesel hastalık ve vefatlardan dolayı asıl kuruluşu Ekim ayının 10 da bir kongreyle gerçekleştirdik. Henüz 1 senelik çiçeği burnunda bir dernek.

 

2. Bu Derneğin Kuruluş Amacı Nedir?
İlk ve Ortaöğretimde ki başarılı , maddi durumu iyi olmayan yada anne ve babasından birisi hasta veya çocuklarına bakamayacak bir durumda olan çocukların eğitimlerine katkı amacıyla kurduk.

 

3. Dernek Yönetimi Kaç Kişiden Oluşuyor?
5 kişiden oluşuyor. Başkan, yardımcıları, sayman ve üyeler.
4. Üyeler Neden Özellikle Kadın Üyelerden Oluşuyor ?
Öncelikli olarak biz derneğimize siyaseti dahil etmek istemedik. Erkekler yerine kadınlarla, kadın dayanışması şeklinde çalışmayı daha uygun gördük. Ben dahil diğer üyelerinde ortak fikri bu yönde. Kadın üyelerin bu derneğe daha fazla zaman ayırabilceğini düşündük. Fakat bu erkek üyemiz olmadığı anlamına gelmiyor, erkek üyelerimizde var daha çok maddi destek anlamında yardımcı oluyorlar.

5. Kent Konseyi, Belediye veya Kaymakamlıkla ortak çalışmalar yürütüyor musunuz? Bu kuruluşların ne gibi destekleri oluyor?
Öncelikli olarak biz burs vereceğimiz çocukları Kartal Belediyesi Sosyal Hizmetlerle ortak bir çalışmayla seçiyoruz. Onlara gelen başvurularda zaten çocukların ailevi durumları inceleniyor, aynı şekilde evlerine gidip tespit ediyorlar. Bizde ona göre çocuğun kimlik ve başarı belgesini isteyip, üye arkadaşlarımızla konuşup değerlendirmeye alıyoruz sonucunda da çocuklarımıza burs vermeye başlıyoruz.
eski-kartallilar-yardimlasma-dernegi1
6. Derneğin Gelirini Nasıl Sağlıyorsunuz?
Şu zamana kadar 60 kişiden oluşan bir üyemiz var. Aylık aidat şeklinde oluşuyo bu birikimler, aidatsa aylık 10 tl şeklinde. Yani genel gelirimizi üye aidatlarından ve yapılan bağışlardan sağlıyoruz.
7. Kaç Çocuğa Burs Verme İmkanınız Oluyor ve Bu Çocukları Nasıl Belirliyorsunuz?
İlk olarak çocuklarımızı belediyeden belirliyoruz. Onun dışında zaten bireysel olarakta çok fazla başvuru oluyor. Derneğimiz tanındıkça birbirlerinede haber verip başvuru yapan çok oluyor. Muhtarlarla da iletişim içindeyiz, onlarda bu konuda yardımcı oluyor. Şu anda ne kadar gelir elde ediyorsak hepsini ihtiyacı olanlara vermeye çalışıyoruz. Aslında 100 tl çok büyük bir meblağ değil fakat ihtiyacı olanlara azda olsa yardımı dokunabilceğini umuyoruz.

eski-kartallilar-yardimlasma-dernegi2

8. Sadece Kartal Sınırları İçerisinde mi Destek Sağlıyorsunuz?
Kartal ilçesi içindeyiz ama Soğanlık, Cevizli ve Yakacık’tan da öğrencilerimiz var. Onun için aslında geniş bi yelpazeyi kapsıyor.
9. Dernek Üyelerinin 50 yılı aşkın bir Kartal yerlisi olma zorunluluğunun sebebi nedir?
Öncelikle üyelerimiz ve bende dahil en az 3 nesil Kartal’ın yerlisiyiz evet böyle bir kriterimiz var. 20 yıldır Kartal’da oturanları bu şekilde derneğe dahil etmiyoruz.Böyle bir çizgimiz var üyeler konusunda.Üye olmuş olmak için üye olmalarını engellemek adına böyle bir politika yürütüyoruz.Çalışmak, bağış toplamak gerçek anlamda üyeliklerini sağlamak için Kartallıların birbirlerine ve ihtiyacı olan çocuklarımıza destek olması amacıyla kurduk bu derneği.

Röportaj : Fatma TULUNOĞLU

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]