SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal,”Bana Bir Star Lazım” Oyununu Çok Sevdi !

Yayınlanma:
ABONE OL

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Zülfikar Yazgaç’ın üstlendiği “BANA BİR STAR LAZIM” adlı %51 müzikal komedi oyunu,  Soğanlık Yaşam Kalitesi’ni Yükseltme Merkezi’nde sahne aldı. Oyuna yoğun ilgi gösteren Kartal seyircisi, gösterdiği olumlu reaksiyonlar ve yoğun katılımlarıyla Züyatro oyununu beğendiklerini fazlasıyla gösterdiler.

kartal-zuyatroyu-cok-sevdi-

268 kişilik kapasitesi olan salon,dün akşam 380 kişiyi ağırlarken insanlar oyunu yerlere oturarak izlemek zorunda kaldı. Oyuna büyük ilgi gösteren Kartal Halkı tiyatro oyuncularını ayakta alkışladı ve güzel bir etkinliğin içinde yer almış oldu.

zulfikar-yozgac

( Zülfikar Yazgaç )

Oyunun yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Zülfikar Yazgaç’a Kartal seyirci kitlesini sorduğumuzda Yazgaç şöyle söyledi:
“Salonun dolup taşması çok hoşumuza gitti. Bir sahne sanatlarıyla ilgilenen kişilerin seyircinin yoğunluğu ve seyircinin reaksiyonu çok önemliydi. Burda hem çok yoğun bir seyirci vardı hem de çok güzel reaksiyon verdiler. Yani emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. ”

 

Yazgaç’a çalan telefonlar ve konuşan çocuklar hakkındaki düşüncelerini sorduğumuzda ise “Tyatroya geldikten bir müddet sonra tiyatro kültürünü anlamış olacaklar, çocuklar ağlasın ama tiyatroya gelsinler. Ondan sonra tiyatro kültürüne sahip olurlar. Her şeyden önce tiyatro gelinmeli,tiyatro kültürü zamanla öğrenilir ama seyircinin tiyatroya gelmesi lazım. Bugün 268 kişilik salonda 380 kişi vardı. İnsanlar izlemek için yerlerde oturdu kimileri, ayakta izledi bu gerçekten çok güzel bir şey emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”

murat-parasayar

( Murat Parasayar )

Bir çok dizi ve filmde oynayan ve Bana Bİr Star Lazım Oyunu’nda Belediye Başkanı’nı canlandıran Murat Parasayar ise dün akşamın değerlendirmesini şu sözlerle yaptı:
“Seyirci bugün çok iyiydi, doludan da öte salonun taşması çok güzeldi. Alkışlama ayarları bizi memnun edecek şekildeydi. Bugün burda saygılı,nerde alkışlanması gerektiğini bilen çok iyi bir seyirci kitlesi vardı. Kartallı insanlara sevgiler ve saygılar sunuyorum.”

_esra-sönmezer

( Esra Sönmezer)

2002 yılında Türkiye güzellik yarışmasıda 1. seçilen aynı yıl ülkemizde gerçekleştirelen Dünya Güzellik Yarışması’nda dördüncü seçilen Esra Sönmezer, seyirciden çok memnun kaldığını belirtirken Kartal’ın seyirci kitlesine çok bayıldık.Oynadığım tiyatrolar içerisinde en çok gülen oyunu en iyi algılayan oyun içinde bizimle bereber oyunu yaşayan en eğlenceli komik kitlelerden biriydi burdaki seyirci. Çünkü her sahnelediğimiz oyunda tepkiler bu şekilde olmuyor. Seyircinin bugün verdiği reaksiyonlar oyuncuya da pozitif olarak yanısıdığını söyledi.
Sönmezer, Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi hakkında şu sözlere yer verdi.
“Gösteri Merkezi’ni çok beğendim,kulisleri çok temiz. Tiyatro salonu çok yeni,dekarasyon güzel örnek olabilecek tiyatro salonlarından biri. Kapasitesi yeterli ama biraz daha fazla olabilirdi çünkü oyunumuz bir çok kişi yerlerde izledi. Bana bir star lazım tüm hızıyla devam ediyor. Tekrardan Kartal Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Kültür Merkezi’nde oyun oynamak dileğiyle”
Esra Sönmezer’in çok yoğun bir programa sahip olduğunu ama kendisinin tiyatroyu sevdiği için, tiyatroya zaman ayırmasınının belirtilmesini isteyen Zülfikar Yazgaç, Esra Sönmezer’inkıymeti bilinmesi gerek sanatçılardan biri olduğunu ekledi.

hamza-yazici

( Hamza Yazıcı)

Bana Bir Star Lazım adlı oyunda Kartal seyircileri tarafından en çok alkışı alan oyunculardan sempatik oyuncu Hamza Yazıcı ise dün akşam ki oyunu ve genel olarak tiyatroyu şu sözlerle yorumladı:

 

“Seyirci kitlesi son zamanlarda arttı fakat bir ayrışma var. Son zamanlarda çıkan muhafazakar oyunlar var,seyirci artık oyuna göre hareket ediyor,yani türüne göre hareket ediyor.Tabi bu bizi üzüyor. Tiyatro sadece dindar kesimlere değil diğer kesimlere de ait farklı kesimlerden gelip izlenmesini biz de istiyoruz fakat bu malesef günümüzde böyle değil. dedi. Salonun taşmış olmasından çok mutlu olduğunu belirten Yazıcı, emek veren herkese teşekkür etti.

yavuz-ketenci

( Yavuz Ketenci )
Yakışıklı oyuncu Yavuz Ketenci ise seyirci kitlesini yorumlar mısınız sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:
“Umduğumuzdan daha iyi bir kitleyle karşılaştık. Kültür Merkezi olarak müthiş bir kültür merkeziniz var. Gelen arkadaşlarımıza seyircilerimize bizi yalnız bırakmayan ve ayakta alkışlayan bütün seyircilerimize çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir performans böyle bir seyirci olması bizi çok mutlu etti açıkçası. Böyle bir seyirciyi görünce oyunda daha iyi bir performans sağladığımızı düşünüyorum. Bir çok turneye çıktık bir çok diğer turnelere göre aldığımız reaksiyonun daha fazlasını Soğanlık halkından aldık. Tekrar tekrar kendilerine çok teşekkür ediyorum ve çalışan bize emek veren bütün arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.
Tiyatro’da sanata ve sanatçıya değer verilmesinden yanayım her zaman. Çünkü toplumumuz bu konuyla ilgili bilinçlendirilmeli,sık sık oyunlara gidilmeli çünkü tiyatro oyunu sinema gibi değil daha çok canlı performans olarak oynanıyor.”

enis-talas

( Enis Talas )

Oyunda mentalizm ile ilgili gösteriler yaparak oyuna renk katan Mentalist Enis Talas ise seyirci hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle anlattı:
“Seyirci çok iyiydi güzel tepki verdi. Tiyatro seviyorlar anladığım kadarıyla. Burası da yeni bir kültür merkezi oldukça sıcaklardı. Güzel ve yeni bir salondu hayırlı olsun Kartal’a, daha sık oyunlar gelecektir zaman içersinde buraya . Kartal halkına sevgiler,saygılar yolluyorum.”

zuyatro-grubu

Bizimle röportaj yapan ve   röportaj fırsatı yakalayamadığımız oyunun senaristi; Kasım Uçkan’a, sinema ve dizi oyunculuğu yapmış Merih Fırat’a,tiyatroya yeni başlamış olan Mahmut Tuncer’in kızı Pınar Tuncer’e  yani oyunda emeği geçen herkese Kartal Halkı adına teşekkürlerimizi sunarız.

 

Foto-Haber: Halil Yılmaz

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]