SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Ali Kılıç’tan esnafa

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, esnaflarla bir araya gelerek, belediyenin projeleri anlattı ve fikir alışverişinde bulundu. Esnaflara uyarıda bulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Kılıç, “Mutluluk havadan gelmiyor, siz kendinizi, tezgâhınızı, memleketinizi sevmiyorsanız Maltepe’yi nasıl seveceksiniz Dükkânınızı erken açın, temiz ve güler yüzlü olun. Ancak bu şekilde kazanabilirsiniz” dedi.

 
Maltepe’nin otopark, altyapı, ulaşım, uyuşturucu sorunlarının konuşulduğu ve Maltepe Meydan projesi başta olmak üzere belediyenin birçok projesinin konuşulup tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Esnaf buluşmalarımızdaki amaç, Maltepelimizin ne hissettiğini, neyi eksik gördüğünü tespit emek, sorunları birebir Maltepelimizin ağzından dinlemek. Mutluluk havadan gelmiyor, siz kendinizi, tezgâhınızı, memleketinizi sevmiyorsanız Maltepe’yi nasıl seveceksiniz. Burada birlikte bir şeyleri değiştirmeyi çalışıyoruz. Er veya geç sevgi kazanacak. Sevginin olduğu yerde umut vardır, insanlık vardır. Dükkânınızı erken açın, tıraş olun, yüzünüz gülsün. Ancak bu şekilde kazanabilirsiniz” dedi.

 
“SEN DEĞİŞİRSEN MALTEPE DEĞİŞECEK”
Mahalle toplantıları ve uyuşturucu sorunundan bahsederek konuşmasına devam eden Kılıç, şunları söyledi: “Düzenlediğimiz mahalle toplantılarında, hemşerilerimiz, bana tüm eleştirileri birebir ulaştırma fırsatı buluyordu. İşte bizim amacımız, bu kahvaltılarda açık mikrofonda, vatandaşın içinden ne geliyorsa onu söylemesiydi. Ne demiştik Maltepe seninle değişecek. Sen derken kendimi kastetmiyorum, sizleri kastediyorum. Sen yaparsan, sen konuşursan ve sen değişirsen Maltepe değişecek. Önemli bir sorunumuz var. Bu işsizlik ve buna bağlı gelişen uyuşturucu sorunu. Uyuşturucu, Maltepe için, İstanbul için, hatta Türkiye için büyük bir sorun. Birileri görmezden gelebilir ama biz bu sorunun üzerine gideceğiz. Bu kapsamda ilk olarak, okul aile birliklerimizle aldığımız karar neticesinde, 35 okulumuzda zabıta memurlarımız göreve başlattık. Bu sayı da daha artacak. Uyuşturucu ile ilgili mücadele de ikinci olarak bir merkez kuruyoruz. Biz bu noktada öyle bir güven köprüsü kuracağız ki, ailelerimiz gençlerimiz bağımlılıktan utanmadan çözüm için bize gelecekler.”

 
AİLE YARDIMI MART’TA BAŞLIYOR
Başkan Kılıç, “Muhtaç ailelere 600 TL’lik bir seçim vaadimiz vardı. Evine maaş girmeyen, yoksulluk sınırı altında olan hanelerdeki annelerimize, kadınlara 600 TL yardım yapacağız. Bu kararla ilk olarak, sadece Maltepe Belediyesi sınırları içerisinde alışveriş yapabilecekler. Böyle yapıyoruz, çünkü istiyorum ki benim esnafım kazansın. İkinci olarak tütün ve alkol alınamayacak. Üçüncü olarak bu kart, Maltepe sınırlarında çalışacak. Bu projemizi 1 Mart itibariyle, bir mahallemizde pilot olarak başlatacağız. Ayrıca, evde sağlık hizmetimiz var. Kendi ihtiyacını karşılayamayan anne ve babalarımızın sağlık hizmetini, gerekiyorsa ev temizliği ve aş ihtiyacını karşılıyoruz. Yine cenazesi olan evlere hizmet veren taziye ekibimiz var. Bu ekibimiz de vatandaşlara giderek, onlarla dertleşiyor. Ayrıca Maltepe sınırlarındaki öğrencilerimizin ücretsiz taşınabilecekleri bir ring seferi hizmeti vereceğiz. Bu kapsamda Maltepeli öğrencilerimize paso vereceğiz, bu hizmetten sadece onlar yararlanacak” diye konuştu.

 
“M’EXPO’YA DESTEK YOKSA OY DA YOK”
Son olarak Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo ve Maltepe Meydan projelerini de anlatan Kılıç, “Maltepe’nin temel sorunlarından biri işsizlik. Bu çözüldüğünde Maltepe’nin vizyonu da, çehresi de değişecek. Bu anlamda M’Expo projesi, sadece Maltepenin değil, Anadolu yakasının, İstanbul’un ve hatta Türkiye’nin projesidir. Bir şeyi önemle vurgulamak istiyorum. Bu proje, Ali Kılıç’ın fikri olsa bile, Anadolu yakasının tüm ilçelerinin desteği olmalı. Bu proje, bir belediyenin tekeli olmaktan çok hepimizin ortak projesi olmalı ki, Türkiyemiz, esnafımız ve insanımız kazansın. 900 milyon euroluk projemiz için bu yılın sonunda temeli atmak istiyoruz. 2017 yılının sonunda projenin yüzde 35’ini bitirmeyi hedefliyoruz. M’Expo demek, 25 bin insanımıza iş demek. Hangi siyasi partiye oy veriyorsanız Maltepe’ye sahip çıkmak adına, sizden M’Expo projemize destek istiyorum. Hep beraber M’Expo’ya destek yoksa oy da yok diyeceğiz” dedi.

 
Kılıç, esnaflara meydan projesi hakkında da bilgi vererek, “Maltepe merkezimizi değiştireceğiz. Meydanımızı Maltepe’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz. Bugün Maltepe artık birçok şeyi kaldırmıyor. Bu anlamda ilçemize nefes aldıracak projeler yapmamız gerekiyor. İlçe meydanımızın altına otopark yapmayı planlıyoruz. Yeni yapılan Kaymakamlık binasının orada da otopark yapacağız. Organik pazarın olduğu yerde bir kültür-sanat merkezi kuracağız ve buranın altına da otopark yapacağız” şeklinde konuştu.

 
Esnaflar da Ali Kılıç’ın projelerinden heyecanlandıklarını belirterek, “20- 30 yıllık esnaf arkadaşlar olarak Maltepe’de böyle bir başkan daha görmedik, teşekkür ediyoruz” dediler.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]