Anasayfa | Kayıt Ol | Giriş | Anasayfam | Favori | İletişim | Künye      
Kartal Belediyesi Sevgi Mağazası Sevgi Mağazası
admin
Öz, Acilen Büyükşehir yasası değişmeli…
29.07.2010
Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz, siyasi parti ilçe…
Kenan GÜLERCİ
Kenan GÜLERCİ
Kartal’da siyasi parti ilçe teşkilatları ne durumda?
23.07.2010
Son seçimlerde Kartal’da belediye başkanlığını kazanan CHP’ye huzur bir türlü…
Erdoğan Özyuva
Erdoğan Özyuva
Kartalspor haketmediği yerde…
12.03.2010
Kartalspor’un son 4-5 haftadır iyi futbol oynadığı halde hesapta olmayan…
M. Nazım Telli
M. Nazım Telli
Kim bilir ne halt etti?
14.07.2010
Bu günkü yazım, bir hikaye. Hikayenin ne kadarı doğru bilmiyorum.…
Ahmet Berhan Yılmaz
Ahmet Berhan Yılmaz
12 EYLÜL İLE HESAPLAŞMAK
26.07.2010
12 Eylül ile hesaplaşırken haksız yere bedenleri öldürülenlerin yanında en…
M. Hanifi Bostan
M. Hanifi Bostan
Rotasyona Uğrayan Okul Müdürleri MEB’e Tazminat Davası Açıyor
29.07.2010
Sendikamıza başvurup hukuki yardım talebinde bulunan ve çeşitli illerden ulaşan…
Ali Yalçın
Ali Yalçın
Unutulanların İsyanı!
19.07.2010
“Kamuda eşit işe eşit ücret” slogan olmaktan öteye geçemedi. Hükümet…
M. Önder Keskin
M. Önder Keskin
Mustafa Önder Keskin’le Sosyal ve Kültürel Etkinlikler
06.05.2010
ÖNDERse  İyi Der   ÜÇ HİKÂYE ;    ÜÇ DERS ;      …
Sunay Tüfekçi
Sunay Tüfekçi
Yolcuysak günahımız ne !!!
24.03.2010
Gerçekten yolcuysak günahımız ne  insanın aklı almıyor bu  yolculuk sistemlerini…
ŞİKAYETİM VAR!..
ŞİKAYETİM VAR!..
Kartal sahili hakkında halktan şikayetler var!..
26.07.2010
İlgililere duyurulur. Gazetemize halktan gelen Kartal sahili ile ilgili şikayet…
Emniyet Müdürleri değişti
Emniyet Müdürleri değişti
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve…

Dr. Altınok Öz yönetimindeki Kartal Belediyesi 1. yılında başarılı oldu mu?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Dağ:”Geç Kalmış Projeleri Üretip Takipçisi Olacağız”
Dağ:”Geç Kalmış Projeleri Üretip Takipçisi Olacağız”

Bir yılı aşkın süredir Orhantepe mahalle esnafının bir araya gelerek kurmuş oldukları “Orhantepe Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği” çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. “Orhantepe Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği” mevcutta bulunan Cevizli tren istasyonunun Orhantepe bölgesine hatta mümkün olur ise Çınar caddesi karşısına alınması için yoğun bir imza kampanyası başlattılar.

İmza kampanyası dahilinde çalışmaları hakkındaki bilgileri bize aktaran, Yönetim kurulu Başkanı Bekir Dağ öncelikle Kartal Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıkları olmakla beraber bölge milletvekilleriyle yoğun istişare içinde çalışmalarımızı yürütmek için elimizdeki tüm imkanlarımızı değerlendiriyoruz dedi.

Kendi mahalle ve civar mahalle sakinlerinin yanı sıra esnaf sorunlarının da, dernek çatısı altında yönetim kurulu tarafından değerlendirildikten sonra karar alındığının altını çizen “Orhantepe Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği” Yönetim Kurulu üyeleri geç kalmış projeleri üretip ve takipçisi olacağız dediler.

“Orhantepe Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği” Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Dağ:”ilk talebimiz Çınar caddesinin tek yönlü çift şerit olarak trafiğe açılmasıydı. Bu konuda dernek başkanı olarak yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bu çalışma esnasında gerçekten çok yoğun mesailer harcadık. Tabi ki bunun neticesinde gerek esnaf, gerekse mahalle sakinlerinin isteği doğrultusunda neticelenmesi bizim tüm yorgunluğumuzu aldı. Caddemizde tek yön uygulaması için trafik levhalarını arttırıldı ve yeni uygulama UKM (Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi) nin aldığı karar doğrultusunda hayata geçiriliyor.

Caddemizde yapılanmasını istediğimiz bir diğer talebimiz ise, araç park yerinin olmaması. Caddeye yakın alanda otopark yeri talebimizi de gerekli yerlere sunduk. Mahallemizde ayrıca elektrik kabloları yakın biz tarihte yer altına alınması için talepte bulunduk bunun içinde söz aldık, yakında uygulama başlayacak” dedi.

Merkez Cami yenileme çalışmalarına değinen Dağ:”yıkımına başlanan camimiz için “cami derneğimiz” de çalışmalarına hızla devam ediyor. “Orhantepe Dayanışma Ve Güzelleştirme Derneği” adına her türlü desteği kendilerine sağlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

İmza kampanyası nın kapsamı hakkında da bilgi veren Dağ sözlerine:” Cevizli tren istasyonunun Orhantepe bölgesine hatta mümkünse Çınar caddesi karşısına alınmasını, dernek yönetimiyle yaptığımız toplantıda Marmaray Bölge Müdürü Sn.Haluk İbrahim beye ilettik. Teklifimize olumlu bakış açıları bizleri tabii ki mutlu etti. Bizlerde daha etkili olması anlamında bir imza kampanyası başlattık. Çok kısa bir süre içerisinde ciddi sayılara ulaştık. Hedefimiz 5000 imzayı bulmak. Bizlere neden istasyonu Çınar Caddesi karşısına taşımak istiyorsunuz diye sorulduğu anlar da olmuyor değil tabii ki. İstasyonun ilk yıllarında(cevizli tren istasyonu) Dragos ve Tekel ağırlıklı bir durum için ihtiyaçtı belki ama bu güne geldiğimizde, iş yerlerinin yoğunluğu ve mahallenin geçen zamanda kendine merkez oluşturduğunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Merkezde hem Orhantepe hemde Cevizli mahalle için minibüs yolu (Bağdat cad.) bağlantısı ve iş yerlerinin yoğunluklu yeri Çınar caddesi olduğundan esnaflar ve semt sakinleri bu konuda taleplerini dile getirdiler. Bu projenin takipçisi olacağız” diyerek devam etti.
Tekel arazisinin uzun zamandır değerlendirilememesi adına da görüşmelerin devam ettiğine değinen Bekir Dağ:” tekel arazisinin üniversite olması adına bölge milletvekilimiz Mehmet Sekmen ve Kartal Belediye Başkanımız Sn. Altınok Öz beyle görüşmelerimiz devam etmekte. Bunun da en kısa sürede gerçekleştirileceğine eminiz. Bu vesileyle dernek adına yaptığımız bu çalışmalarda yardımcı olan tüm esnafa, mahalle sakinine, kamu kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Gündemlerinde Çınar caddesinin sahile bağlanması projelerinin de hazır olduğunun altını çizen Bekir Dağ, bölgemiz adına tarihe geçecek bu talebi bütün semt sakinlerinin bir araya gelerek, gerçekleştireceğimizden eminim çünkü bizler geç kalmış projeleri üretip takipçisi olacağız diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber: Mefharet Keleş


03.07.2009 16:37
461 kez okundu
1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (1 oy, Puan: 5,00 / 5)
Yükleniyor ... Yükleniyor ...


Yorum yap