SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Fikret Otyam 89 yaşına Kılıçdaroğlu’yla merhaba dedi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ünlü ressam Fikret Otyam, yeni yaşına “Doksan’a Bir Kala” partisiyle merhaba dedi. Muhteşem bir organizasyonla kutlanan ve çok sayıda ünlünün katıldığı doğum gününde Otyam’ı yalnız bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz, Güneydoğu’yu onun fotoğraflarından ve yazılarından tanıdık” dedi. Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından Otyam’a, Maltepe’de kurulacak vakfın ve müzenin “vakıf senedi” takdim edildi. 

 

Maltepe Belediyesi, ünlü ressam ve yazar Fikret Otyam’ın 89. yaş gününü, Cevahir İstanbul Asia Otel’de düzenlenen muhteşem bir etkinlikle kutladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Parti Meclisi (PM) Üyeleri Zeynep Altıok Akatlı, Ali Özcan, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, gazeteciler Şükrü Küçükşahin, Bülent Ecevit, Nebil Özgentürk, Selahattin Duman, Fazıl Say’ın babası müzisyen Ahmet Say, şair Ataol Behramoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“GÜNEYDOĞU’YU ONUNLA TANIDIK”

 

Gecede bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen sanattır” diyerek, şöyle konuştu:

“Sanat düşüncenin dışavurumu ve yoğunlaşmasıdır. Bu karşımıza bazen şiir, bazen öykü, bazen roman, bazen karikatür, bazen sinema olarak çıkar. Biz, Güneydoğu’yu onun fotoğraflarından ve yazılarından tanıdık. Onun geniş fotoğraf arşivini içeren kitapları kütüphanemde halen mevcut. Size, sanatın ne denli önemli olduğuna vurgu yapan bir hikayeden bahsetmek istiyorum. Alexandar Dumas’ı bilirsiniz, ‘Üç Silahşörler’in yazarıdır. Bu roman öncelikle gazetede yayınlanmaya başlamıştır ama günün birinde Dumas, ‘Ben tatile çıkmak istiyorum’ diyerek, romanı tatil dönüşü yazmak istediğini söyler. Gazete yönetimi kabul etmez ve dava açar. Dumas, mahkemede kendini savunur, kalem-kağıt getirin der ve şunları yazar: ‘Romanın karakteri ayağa kalktı, titredi ve öldü.’ Alın size romanın sonu der. İşte bir toplumun gücünü gösteren sanattır önermesine en açık örnek. Sanatı anlamak için illa okumak gerekmez, Bir halk ozanı ‘Cehennem dediğinde dal odun yoktur, herkes kendin ateşini götürür’ diyorsa zaten sanatını icra etmiş olmaktadır.”

 

“ANADOLU’YU YANSITTI”

 

Gecede bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Bugün burada haddimi aşarak Fikret Otyam’ı anlatmak doğru olmaz. Onu Almanya’da bir sergi sırasında tanıdım, daha sonra o benim Fikret Abim oldu. Daha sonra sıkça görüşür olduk, aradan zaman geçti, beni Antalya’ya davet etti. Sohbet sohbeti açarken dedim ki, Fikret Abi, insanlar, sanatçılar, şairler, yazarlar hep öldükten sonra anılıyor, gelin siz yaşarken izin verin sizin adınıza bir müze kuralım. Alnımdan öptü ve ‘Git, çalış’ dedi. Otyam’ın ‘Bu Diyar Baştan Başa’ kitabını okuyarak, fotoğraflarına bakarak Güneydoğu’yu, Anadolu’yu tanıdık. Anadolu’yu en iyi yansıtan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini en iyi yansıtan üstadımızı saygıyla selamlıyor, iyi ki doğdum diyorum” şeklinde konuştu.

 

OTYAM BELGESELİ GÖSTERİLDİ

 

Doğum günü pastasının da kesildiği etkinlikte gazeteci ve belgeselci Nebil Özgentürk’ün Fikret Otyam için hazırladığı 8 dakikalık belgeselin de gösterimi yapıldı. Gecenin sunuculuğunu da üstlenen Özgentürk, belgesel gösterimi öncesi Otyam ile ilgili duygu ve düşüncelerini de açıklayarak, “Böyle olur ustaların doğum günü” dedi. Geceye katılan ünlüler, Otyam’la ilgili duygularını paylaştı.

 

 

İlgili Haberler

Magazin
01 Mayıs 2024
Survivor Allstar eleme potasında kimler var? Bu hafta Survivor’dan kim elendi?

Survivor Allstar eleme potası belli oldu. İşte eleme potasında olan isimler… Survivor Allstar’da heyecan dorukta! Haftanın son dokunulmazlık oyununu kaybeden Kırmızı takımın ardından eleme adayları kimler oldu? İşte detaylar. SURVİVOR ALLSTAR’DA ELEME POTASINDA KİMLER VAR? Survivor Allstar, yine heyecanlı bir haftayı geride bıraktı. Haftanın son dokunulmazlık oyununu kaybeden Kırmızı takım, konseyde zorlu bir oylama süreci […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kültür […]