SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

minik savaşçıların eğlencesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Hayatta kalmanın mutluluğu

Türkiye’de yılda 1 milyonu aşkın doğum oluyor. Maalesef bunların yaklaşık 150 bini prematüre olarak hayata geliyor.

 

 

Son yıllarda bu sayı artıyor. Gittikçe çoğalan prematüre bebekler uzman hastanelerde yaşama şansı elde ediyorlar. Pendik Bölge Hastanesi, bu alanda gelişmiş bir yenidoğan ünitesine sahip. Hayata bu kurumda gözlerini açan bebekler anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiler. Dünyayay bu kurumda gözlerin açan, hayatta kalmanın, büyümenin özgüvenini yaşayan bebeklerle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Prematüre doğan bebekler doyasıya eğlendi. Yapılan etkinlikte, anneler geçirdikleri süreci paylaştı.

 

 

Bebeğin anne karnında tamamlanması gereken bir büyüme programı var. Bu süreci tamamlamadan doğan minikler, mesleğinde son derece uzman hekimler sayesinde hayatta kalıyor. “Pendik Bölge Hastanesi Prematüre Doğan Buluşması”nda hayata erken gelen minik savaşçıların ailelerine prematüre doğanların bakımı ve gelişimini amaçlayan bilgiler de aktarıldı.

 

 
Prematüre Bebeklerin küvozde yaşadıkları süreçte yaşama şansı düşük ama günümüzün bebekleri daha şanslı. Bu bebeklerin hayatta kalabilme olasılıkları bilim ve teknolojideki ilerlemelerle arttı. Pendik Bölge Hastanesi’nde Yenidoğan ünitesi’nde görevli uzman doktor ve hemşireler konularıyla ilgili özel eğitimlere sahipler.

 

 

Prematüre bebeğin evdeki bakımı

 

 
-Bu bebekler yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde uzmanların belirlediği sürede kalıp sağlıklı bir yapıya kavuştuktan sonra evlerine gidiyor. Hareketli, sesli, ışıklı ortamına alışkın olduklarından bir süre evlerini yadırgayabiliyor, huzursuz olabiliyorlar. Aileler bu konuda mutlaka bilinçlendirilmeli.

 

 

-Kaldıkları oda sıcak olmalı. Giysileri de yaşadıkları ortama uygunluk taşımalı.

 

 
-Bu bebekler enfeksiyonlara çok yatkındırlar. Onun için odasına fazla ziyaretçi kabul edilmemeli. Özellikle kış aylarında kalabalık ve sigara içilen ortamlarda asla bulunmamalı.

 

 
-Bebeklerde ateş, beslenme azlığı, aktivitesinde azalma, çok sık dışkılama gibi normalden farklı bir durum gözlendiğinde hemen doktora başvurulmalı.

 

Prematüre bebek hayatta kalmışsa güçlü bebektir! Annesi olmadan bir başına hayata tutunmaya çalışan bu minik savaşçılar, ebeynleri için büyük değer taşıyor.
Prematüre doğumların farkındalık ayı olan Kasım’da, bu alanla ilgili bir çok konu gündeme geliyor her yıl. Kamuya açık toplantılar yapılıyor, yeni anne adaylarının bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio