SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ahmet Şimşek Koleji’nde Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un Kartal İlçesindeki Ahmet Şimşek Koleji’nde Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş yılı, Ahmet Şimşek Koleji çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen törenler, İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesinin ayrı ayrı hazırladığı etkinliklerle 2 aşamalı olarak gerçekleşti.

2 gün süren etkinliklerin birinci gününde Ahmet Şimşek Koleji İlköğretim Okulu’nun hazırladığı program sahnelenirken, 29 Ekim’deki ikinci gün programında ise Anadolu Lisesi’nin sahnelediği program gerçekleşti.

Ahmet Şimşek Koleji İlköğretim Okulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin günlerce hazırlanarak sergilediği gösterileri izleyenler, etkinliğin sonunda öğrencileri ayakta alkışladılar.

ahmet şimşek

Cumhuriyeti iyi anlayalım!”

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının her ikisine de katılan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ahmet Şimşek Koleji Kurucusu Ahmet Şimşek, ”Mustafa Kemal Atatürk, bütün dikta rejimlerini, bütün geri kalmış zihniyetleri silerek ve ‘İleri!’ diyerek Cumhuriyeti kurmuştur ve size ‘Türk; övün, çalış, güven.’ demiştir. Bu kelimelerin hepsi de birer anlam taşır ve romanlar yazılsa sığmaz. Onun için sizler büyüdükçe Cumhuriyeti daha iyi anlamalısınız ve Cumhuriyetin ne kadar güzel bir rejim olduğunu, insanlık olduğunu, bununla yükselip kalkınacağımızı anlamalısınız. Çünkü Cumhuriyet aynı zamanda serbest ekonomiyi getirir, her kes istediği şekilde çalışabilir. Mustafa Kemal Atatürk ‘Övün, çalış, güven.’ dedi. Bu kudret sizin damarlarınızda akıyor, bu kan sizin damarlarınızda var. Onun için ben bu gençlik sayesinde ülkenin yükseleceğine inanıyorum. Cumhuriyetin değerini bilelim. Atatürk’ün vatana emanet ettiği, aşıladığı Cumhuriyeti iyi anlayalım. Vatanı bu rejimle idare etmenin hürriyeti ve istikbali temin ettiğini görelim. Onun için bu bayramın ayrı özelliği ve üstünlüğü var.

ahmet şimşek kolejinde saygı duruşu

Türklüğü, Türk Devletini, Türk Milletini dünyaya tanıtalım ve üstünlüğümüzü ispat edelim. Üstün bir ırk, üstün bir millet olduğumuzu kabul ettirelim. Cumhuriyet Bayramımızın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Nice Cumhuriyet Bayramlarına…” dedi.

İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Delikenli de yaptığı konuşmada, bu günlerin Atatürk sayesinde görüldüğünü belirterek, “Bu gün, şanlı Türk Devletinin yeniden dirilişinin 91. Yılını kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu millete tekrardan var olma, dirilme ve yükselme yolunu gösteren Cumhuriyeti için buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. Bu günden sonra omuzumuzdaki en büyük yük bu olmalıdır. Bir daha kötü günler yaşamak istemiyorsak Cumhuriyeti güçlendirerek götürmek zorundayız.”dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programının ikinci gün etkinliklerinde konuşan Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ise, “Tüm dünya biliyor ki, bizi Cumhuriyet hazinesinden mahrum etmek isteyen dahili ve harici bedhahlar olsa da, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

ogrenci-korosu

Cumhuriyet Bayramı’nda muhteşem kutlama.

Coşkulu kutlamaların ilk gününde sahne alan Ahmet Şimşek Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri, İngilizce öğretmenleri öncülüğünde hazırlanan ve Atatürk’ün özlü sözlerinden oluşan İngilizce sunum gerçekleştirdiler. Müzik öğretmenleri yönetimindeki okul korosunun Cumhuriyet şarkılarını seslendirmelerinin ardından kısa bir Video sunumuyla devam eden etkinlikte sahneye çıkan 8/C sınıfı öğrencisi Ezgi Ertugay ise, “15 yılı karşılarken” isimli şiiri okudu. Tiyatro kulübünün sahnelediği oyunla devam eden programın sonunda 4/D sınıfı öğrencileri, Cumhuriyet Marşı’nı seslendirdiler.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarının ikinci gününde ise Ahmet Şimşek Koleji Anadolu Lisesi’nin programı gerçekleşti. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve konuşmaların ardından devam eden etkinlikte 10/F sınıfı öğrencisi Hilal Dalar, Mehmet Necati Öngay’ın “Al Atım, Doru Tayım” isimli şiiri okudu, 10/A sınıfı öğrencisi Yusuf Can Paçacıoğulları “Cumhuriyet ulusumuz için neler ifade eder?” konulu özgün konuşmasını yaptı. Bir ulusun karanlıktan aydınlığa, kulluktan bireyliğe, tebaalıktan yurttaşlığa geçişinin destansı bir dille anlatıldığı slayt gösterisiyle devam eden etkinlik, Müzik öğretmeni Ergin Özlü yönetimindeki okul korosunun programıyla sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]