SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Milletvekili Metin Külünk: Kürtler Türkleri bugüne kadar hiç satmadı

Yayınlanma:
ABONE OL

TÜMSİAD İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Ayın Konuğu” programının bu ay ki konuğu Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk oldu. İstanbul Şubesi konferans salonunda gerçekleşen programa TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜMSİAD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri çok sayıda TÜMSİAD üyesi katıldı.

 

 

 
Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal “Ayın Konuğu” programının bir gelenek haline geldiğini ifade ederek “TÜMSİAD İstanbul şube olarak her ay kıymetli bir konuğu ağırlıyoruz. Bu ay ki konuğumuzda gerek bilgi birikimi, gerek siyasi duruşu ve gerek kişiliği ile bizlere yeni ufuklar açacak bir kardeşimizdir. Konuklarımızı böylesine kaliteli ve başarılı isimlerden seçtiğimiz için “Ayın Konuğu” programlarımız her ay ilgiyle beklenir oldu. Her gün bir önceki günden daha heyecanla yola devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 
Bölgede yaşanan son olayları değerlendirmek adına davet edilen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Ortadoğu’da yaşanan iç savaş ve olayların perde arkasını TÜMSİAD üyeleriyle paylaştı.

 

 
Konuşmasını yapmaya başlamadan önce katılımcıları selamlayan Milletvekili Külünk davet edilmesinden dolayı TÜMSİAD İstanbul Şubeye teşekkür etti. Külünk, yaşanan ülke gündemiyle ilgili konuştu;

 

 
İşte konuşmadan satırbaşları;

 
“Hepinizin bildiği gibi bu sıralar kafalar karışık. Ne oluyor diye? Her kafadan bir ses çıkıyor. Bakıyorsunuz IŞİD’ın kafası bozulmuş Irak’a gitmiş. Amerika açıklama yapmış her an dengeler değişebilir diyor. Hesap kenarda sessiz sakin duruyor. Enteresan bir şekilde Barzani PYD ile ilgili daha sıcak açıklamalar yapıyor. Bu arada IŞİD durduk yerde yine Ezidilere saldırıyor, Türkmenlere saldırıyor. Karadenizli tabiriyle ortalık “hohol” olmuş, yani karışık.
Ürkecek, korkacak bir şey var mı? Yok.
Bu coğrafya kaos düzeninin coğrafyasıdır.
Biz kaosu pek sevmeyiz. Bizi cumhuriyetten sonra hep memurluğa alıştırdılar.9-5.
Peki, Bizim atalarımızın ne işi vardı peki Hindikuş dağlarında. Çok etkilendiğim bir şeydir: Teşkilatı Mahsusa Abdülhamit Han’ın son dönemlerinde Afrika, Ortadoğu, Orta Asya bölgelerine 30.000 adam göndermiştir. Bundan yüzyıl önce. Ayakta yok, başta yok, uçak yok, gemi yok, tren yok, araba yok. Ama gönderilmiş. Ne adına. Yeryüzünde kuvvet merkezini inşa edip kurduğumuz nizamı korumak için gitmişler.

 

 
HİLAFET GİTTİ KUVVET MERKEZİ ELİMİZDEN ÇIKTI

 
Cumhuriyet sonrasında bizim ruhumuzun evrenselliğini bizden aldılar. Bu tabirimi ilk defa kullanıyorum. Yerine ruhumuzu nefsiyle sınırlandırılmış bir birey haline getirdiler. Hep rahatı düşünür olduk. Bu nedenle şimdi her şeyden çok çabuk panikliyoruz. Tedirgin oluyoruz.

 

 
O bölgede yüzyıllardır kuvvet merkezi bizdik.
Hilafet bizdeyken kuvvet merkezi bizdik.
Biz kuvvet merkezi olma özelliğimizi ne zaman kaybettik?
Hilafet bizden gitti kuvvet merkezi elimizden çıkıp Londra’ya gitti.
Kuvvet merkezi önce Londra, sonra Amerika birleşik devletleri oldu.

 

ŞU AN YAŞANAN KAVGALAR ABD-İNGİLTERE’NİN KUVVET MERKEZİ OLMA KAVGASIDIR
Ortadoğu’nun bugün ki haritası yüzyıl önce Londra tarafından çizildi.
ABD bölgeye geldi ve ben bu yüzyıllık haritayı kabul etmiyorum dedi.
Şu anda bu coğrafyada düşündüğünüzden çok daha kuvvetli İngiliz-Amerika kavgası var. Amerika gerçekçiliği ile küresel finans baronlarının kavgası var.
Berlin duvarının yıkılmasıyla başlayan süreç bütün şiddetiyle devam ediyor.

 

 

 

KÜRTLER TÜRKLERİ BUGÜNE KADAR HİÇ SATMADI

 

 
Bu son sürecin öznesi Kürtlerdir.
Kimdir Kürtler? Kürtler Türkleri bugüne kadar hiç satmayan bu coğrafyada ki kardeşlerimizdir. Asla satmamışlardır. Kürtleri terör örgütü üzerinden okursanız hata edersiniz. Terör örgütü de bu Baas anlayışının ürünüdür. Örgütün stratejik anlayışından birisi ümmet bilincinin yok ederek islamsız bir Kürt birliği oluşturmaktır.
Kürtleri 1071’de Alparslan’ına yanında arayacaksınız. Çanakkale’de arayacaksınız.
Şunu unutmayın bu coğrafyada küresel sistem ne Kürtler ne Türkler için hayırlı rüya görmüyor.”
Sözlerini “Bu ülkede Türk ve Kürt kardeşliğine hiç kimsenin engel olmaya gücü yetemez ”diyerek tamamlayan Metin Külünk, TÜMSİAD camiasına duruşlarından dolayı teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Metin Külünk’e TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal tarafından plaket verildi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]