SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

MİLLİYETÇİ TASFİYESİ

Yayınlanma:
ABONE OL
MİLLİYETÇİ TASFİYESİ

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerini puanlamaya tabi tuttu. Yapılan puanlama sonucu çok sayıda okul müdürü, koltuğunu kaybetti.

“Demokratik”, “Hukuki”, “İhtiyaç var”, “Değişim güzel bir şey” gibi süslü sözler ile yapılan operasyon sonunda: Türk Eğitim Sen sendikasına mensup binlerce okul müdürü koltuğunu kaybetti.

Pendik’te bir Kartal’da bir Türk Eğitim Sen’li okul müdürü puanlamayı geçerken, Eğitim Bir Sen sendikası mensubu okul müdürlerin tamamının yerlerini koruması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

100 puandan 60’ını 70’ini ilçe milli eğitimim elinde 30 puanı öğretmen, öğrenci ve velideyse bir okul müdürü nasıl 70 puan alamaz. İlçe milli Eğitim müdürü, kendi okul müdürüne puan vermedi mi?

“Kitap yazdın mı?” diye sorup: Kitap yazan okul müdürüne: sıfır puan, kitap yazmayan okul müdürüne: 100 puan olur mu? Puan verdiği okul müdürünü tanımayan şube müdürünün puanı olur mu? Türk Eğitim Senlilerin %99’u kaybederken, Eğitim Birlilerinin % 100’ünün kazanması nasıl izah edilir? Bu puanlama ve bu puanlar ne bilimsel, ne hukuki ne de ahlaki.

Bir hafta önce bakanlık müfettişinin ödül verdiği, bir ay önce kaymakamın teşekkür ettiği, Dünya şampiyonu öğrenci yetiştiren, Türkiye derecesi öğrencileri olan, müdüre  “başarısızsın” demek mümkün mü?

“Hangi kitabı yazdın?”, “Uluslar arası başarın var mı?” gibi bir soru olur mu? Müdür görevleri arasında kitap yazmak, uluslar arası başarı gibi bir görev mi var? Okuluna ilçe, il, Türkiye derecesi ve hatta Dünya şampiyonu kazandırmış okul müdürüne nasıl “sen başarısızsın deriz?”

Pendik’te Şevket Sabancı lisesi müdürü Kadir Demiröz, Atatürk ilköğretim okulunu defalarca Türkiye şampiyonu yapmadı mı?

Gülizar Zeki Obdan Lisesi Müdürü Mustafa Bayram, Okulunu dünya şampiyonalarına taşımış bir isim değil mi?

Süreyyapaşa ilkokulu müdürü Yaşar Yücel, yıllarca Kurtköy’de Mili Eğitimin sesi devletin gülen yüzü olmadı mı?

Öğretmenevleri müdürü Mithat Çakır, Gülüzar Zeki Obdan İlkokulu’nu yıllarca cennetten bir köşe yapmadı mı?

Türk Telekom Lisesinin başarısında okul müdürü Timur Altınay’ın parmağı yok mu?

Musa Okumuş, Kırımlı fazilet’te ÖSS Türkiye derecesi kırmadı mı, Faruk Nafiz Çamlıbel İmam Hatip Lisesi müdürü Halef Yıldız neden başarısız

Ya da şöyle söyleyelim, çocuklarımız 20 yıldır 30 yıldır bilgi ve beceriksiz müdürlerin elindeydi de siz neredeydiniz. Müfettişlerimiz dün niye başarısızlıkları tespit edip bu müdürleri değiştirmedi?

Bu puanlama: Ülkesini, milletini, devletini seven, Türkçe konuşup, Türk tarihine sahip çıkan,  ülkenin toprağı ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu savunan, Müslüman Türk Milliyetçilerinin tasfiyesidir. Bu tasfiye Halide Edip Adıvar’ın İstiklal savaşı günlerini anlatan “Vurun kahpeye” adlı romanındaki “Aliye öğretmen” in tasfiyesidir.

Biliyoruz, bu işten siz de muzdaripsiniz, bir yerlerde bir yanlış veya bir hata oldu. Bize göre bu yanlış düzeltilmeli: bilgi, beceri ve başarısı ile kendisini kanıtlamış okul müdürleri görevlerine dönmelidir.

Bugün Zübeyde Hanım Öğretmen evinde yapılan mülakatlar, bu yanlışın düzeltilmesi için önemli bir fırsattır.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]