SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Muhtarlardan fuara tam destek

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’nin muhtarları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın davetlisi olarak gittikleri Almanya ziyareti sonrası değerlendirmelerde bulunmak üzere bir araya geldi.

 
Sabah kahvaltısında bir araya gelen Maltepe’nin 14 muhtarı, 7-10 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Münih kenti ve Avusturya’ya yapmış oldukları ve yerel yönetimler konusunda bilgilendikleri Avrupa ziyaretinden sonra edindikleri bilgi ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşma imkânı buldular. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aydınevler Mahalle Muhtarı Sami Soydal, gezi programından bahsederek şunları söyledi:

 
“Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç’ın davetiyle Almanya’nın Münih kentine ve Avusturya’ya biz dizi ziyaret gerçekleştirdik. Uyuşturucuyla mücadele merkezleri, sokak hayvanlarıyla ilgili kurulan barınaklar, yaşlılar, engelliler ve kimsesizler için yapılan yaşam köyleri ve çalışma alanları konusunda önemli bilgiler edindik. Münih Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret ettik, Avusturya’ya giderek Tuzdağı’nı ziyaret ettik, Alpler’in eteğine çıktık. Münih’in yüzde 75’i yeşil alan, yüzde 25’i şehir alanı. Şehrin nüfusu 1 milyon 400 bin. Altyapısı sağlam, donanımlı, kültürel değerleri yüksek bir dünya şehrini gördük.”

 

 
“ANADOLU YAKASI BU FUARLA UÇAR”
Konuşmasında, Münih Enternasyonal Fuarı’nın da önemine değinen Soydal, “Bu fuar projesiyle Münih oteller kenti olmuş, esnaf çok ciddi kazanç sağlıyor. Satıcılar, müşterilerle bu alanlarda görüşüp, toplantı yapabiliyor. Oldukça geniş bir alan sahip olan bu fuar, yılın her günü dolu. Sayın Başkanımız Ali Kılıç, bu fuarın bir benzerini Maltepe ilçemizde yapmayı düşünüyor, buna hep beraber destek verelim. Şu an nerede kurulacağı net olarak belirlenmeyen bu fuar Anadolu yakasını uçurur, sadece Maltepe’ye değil bütün bir İstanbul’un kalkınmasına olanak sağlar. Başkanımıza bu projede destek olalım, el ele verip bu fuarı Maltepemize kazandıralım” dedi.

 
“REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDEN ETKİLENDİK”
Münih Anakent eski Belediye Başkanı Christian Ude ve Türk kökenli Meclis Üyesi Cumali Naz tarafından, Münih Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi aldıklarını belirten Soydal, konuşmasına şöyle devam etti: “Münih’te mahalle muhtarları yerine 25 kişiden oluşan semt meclisleri var. Kararları onlar alıyor. Belediyede, aday belediye başkanları da yer alıyor. Tam anlamıyla bir demokratik düzen kurulmuş. Kaymakamlık ve muhtarlık denilen yapılar yok. Yetki merkezi hükümete, eyaletlerde ise belediyelere ait. Belediyenin yapmış olduğu sosyal işler bizleri çok etkiledi. Engelliler için ve uyuşturucuya alışmış gençler için rehabilitasyon merkezleri ve bu arkadaşlar için matbaa kurmuşlar. Burada çalıştırıyorlar. Ali Başkanımız, Maltepe’de de böyle bir proje yapılabilir dedi” şeklinde konuştu.

 
“BİZLERE GÖNÜLLERİNİ, KAPILARINI AÇTILAR”
Son olarak Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eşi Çiğdem Kılıç ve kardeşi Dursun Kılıç’ın büyük bir misafirperverlik örneği sergilediklerini ifade eden Soydal, “Bizlere gönüllerini, kapılarını açtılar. Yoğun programlarına rağmen bir an olsun bizi yalnız bırakmadılar, özellikle Başkanımızın kardeşi bize evlerinin kapılarını açtı ve en iyi şekilde ağırladı. Başkanımız adeta bir illüzyonist, gerçekten insanları etkiliyor. Umarız Maltepe’de de el birliğiyle gerçekleştireceğimiz projelerle, Maltepemizi ileriye götürebiliriz” diye konuştu. Maltepeli muhtarlar da, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek, edindikleri deneyimler noktasında Maltepe’ye neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]