SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uskudar Universitesi’nden projelere ucretsiz danismanlik hizmeti

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (ÜSEM), kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.

 

 

Türkiye de ilk defa bir vakıf üniversitesi, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası da dahil kurumlara Sosyal Sorumluluk Projesi hazırlanması ve uygulaması noktasında danışmanlık hizmeti veriyor.

 

 

AB başta olmak üzere çeşitli kurumların fonlarına başvurarak projelerini hayata geçiren özel sektör kuruluşları, belediyeler, dernek, vakıf gibi sivil toplum örgütleri ve KOBİ’ler, projelerin yazımı ve yönetimi konusunda deneyimli uzmanlara ihtiyaç duyuyor.

 

 

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi, eğitim, uygulama, araştırma ve danışmanlık hizmetleri ile sürdürülebilir kalkınma kapsamında Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılmasını, gündeme çekilmesini ve geleceğin ‘Kurumsal sosyal sorumluluk proje önderleri’nin yetiştirilmesini amaçlıyor.

 

 

Proje hazırlanması ve yönetilmesi öğretilecek

AB Proje Hazırlama ve Yönetimi Sertifika Programı ile bu eğitime katılanların Avrupa Komisyonu başta olmak üzere farklı fon kuruluşları tarafından açılan programlara proje teklifleri hazırlaması, proje yönetimini kavraması ve AB Hibe Programları konularında eğitilmeleri hedefleniyor.

 

 

Eğitim sonunda katılımcıların AB projelerini formatlarına uygun şekilde hazırlayabilecek ve sunacak duruma gelmeleri amaçlanıyor. Eğitim programları, teorik ve uygulamadan gelen bilgilerle hazırlanmış dersler, seminerler, deneyimlerin anlatılması ve AB’ye daha önce sunulmuş proje örneklerinin üzerinde yapılacak pratik uygulamalar şeklinde düzenleniyor.

 

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın bu yöndeki çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, hayırseverliğin yaygın olduğu Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının da yerleşmesini sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

 

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu süreçte akademik deneyimini uygulama pratikleri ile birleştirerek Avrupa Birliği Fonları’ndan yararlanmak isteyen özel sektör kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve proje hazırlamak isteyen bireylere yönelik AB Projeleri Hazırlama, Sosyal Projeler ve Proje Yönetimi Eğitimi’ni başlatıyor.

 

 

20 saatlik eğitim programı kapsamında verilecek temel bilgilerle şirket ve STK’ların AB projesi ve diğer Sosyal Projelere başvuru kapasitelerini geliştirmek hedeflenirken önümüzdeki dönemde daha da fazla ihtiyaç duyulacak AB Proje uzmanının yetişmesine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

 

 

Yeni bir iş fırsatı

 

Artan taleple birlikte ortaya çıkan iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen kişilere yönelik hazırlanan bu programı başarıyla bitirenler, AB uzmanı sıfatıyla proje hazırlayabilir konuma gelecekler.

 

 

Programın sağlayacağı yararlar ise şöyle sıralanıyor:

 

Bu çalışma Türkiye’de önemli bir sivil toplum ve üniversite işbirliği gerçekleştirilmesine öncülük edecek.

Proje hazırlanması sürecinde sivil toplum kuruluşları ve kurumların, proje hazırlanması sürecinde uzman kadrosunu, uluslararası alanda akademik donanıma kavuşturmak hedefleniyor.

Bu uzman kadronun, uzun yıllara dayanan hayırseverlik deneyiminden yararlanarak, kaybolan değerleri yeniden yaşatmak ve bilimsel çalışmalar ışığında nitelikli önderler yetiştirmek amaçlanıyor.

Şirketler ve sivil toplum kuruluşların ‘kurumsal sosyal sorumluluk projeleri’ için güvenilir, araştırmacı, güncel gelişmeleri yansıtan “referans bir merkez” olması hedefleniyor.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri konularında paneller, seminerler, eğitimler, zirveler ve münazaralar ile sürekli Türkiye’nin gündeminde tutulması da amaçlar arasında yer alıyor.

Kimler katılabilir?

Söz konusu programa AB Projeleri alanında uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencileri ve mezunlar; kamuda, dernek ve vakıflarda, özel şirketlerde AB Proje birimlerinde çalışan/çalışmak isteyenler; kendilerini proje hazırlama konusunda geliştirmek isteyenler bu eğitim programına ücretsiz olarak katılabilirler.

 

 
Bilgi için: İletişim Ofisi Halkla İlişkiler Ajansı

Ayşegül Erben / aysegul.erben@iletisimofisi.com / 0212 324 80 17

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio