SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Japon devi Saisan’dan, Ergaz Bluepet’e enerji alanında ortak yatırım teklifi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Japonya’nın en büyük enerji şirketlerinden olan Saisan,Türkiye’de enerji alanında yatırımlar yapmak için sektörün güçlü aktörlerinden Ergaz Bluepet’e ortaklık teklif etti.

Yılık 850 Milyon Dolar cirolu dünya devi Saisan şirketinin, enerji sektöründe Japonya haricinde Çin, Vietnam, Moğolistan gibi ülkelerde bulunan yatırımlarının yanısıra, Avusturalya’da su sektöründe yatırımlarının bulunduğu belirtildi. Türkiye pazarına da, enerji alanında yatırımlarla girmeyi planladığı bildirildi.

Ergaz-omer-yagiz-sunum

Ergaz Bluepet’in yenilikçi hamleleri yabancı sermayenin ilgisini çekti. Japonya’nın enerji sektöründe önde gelen şirketlerinden Saisan’ın üst düzey yöneticileri Türkiye’de enerji alanında ortak hareket etmek amacıyla Ergaz Bluepet yönetimi ile bir araya geldi. Ergaz Bluepet’in İstanbul Kartal’daki Genel Merkezinde gerçekleşen buluşmada, karşılıklı sunumlar yapıldıktan sonra LPG, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji alanlarında birlikte yeni yatırımlar yapmak adına karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

Japon heyet, Türkiye pazarına Ergaz Bluepet ile partner olarak öncelikle doğalgaz alanında işbirliği teklifinde bulundu. Ergaz yetkilileri de yenilenebilir enerjiler olan, güneş ve rüzgar enerjisi için yatırım ortaklığı teklifinde bulundular.

Dünya ekonomisinin gidişatı, yeni yatırım stratejileri gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ergaz-Japon-heyeti-(28)

Yağız, “Güneş ve rüzgar enerjisine ortak yatırım yapalım” dedi!

Ergaz A.Ş. Yönetiminde Genel Müdür olarak sorumluluk üstlendikten sonra şirkette gözle görülür hamleler yaparak çıtayı yükselten, Ergaz Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, yaptığı değerlendirmede; “ Ülkemizin ulusal markası olan Ergaz 27.08.1978 de Erzurum’da faaliyete başlayan, bugün itibariyle 738 ortağıyla, SPK ya tabi, halka açık bir şirkettir. Kurulduğu günden beri kar dağıtan, işçi şirketlerine örnek gösterilen, oluşturduğu marka gücüyle, dinamikleriyle ve alt yapısıyla büyümeğe müsait, Türkiye nin ilk 500 büyük kuruluşu içinde yoluna devam eden dev bir kuruluştur. Ergaz, kredi almadan kendi öz kaynaklarıyla yatırımlarını sürdürürerek büyümeye devam etmiş, bugün ortakları, çalışanları, bayiileri ve nakliyecileri ile binlerce insanımızın geçim kaynağı olmuştur. Bölgesinde en fazla vergi veren, vergilerini düzenli aksatmadan ödeyen kuruluşların başında yer almaktadır. Yıllık 153 milyon cirosu, 40 bin ton LPG satışı, 270 çalışanı ve 3 bin kişilik dolaylı istihdamıyla müşterilerine; 81 ilde 105 lisanslı bayisiyle otogaz hizmeti, Ergaz tabelasıyla tüm Türkiye’de 480 bayisinde tüp gaz hizmeti ve dökme LPG hizmeti veriyor. 2013 yılında Bluepet markasıyla akaryakıt sektöründe de yerini alarak bayii ağını hızla genişletmektedir.

Yenilenebilir enerji konusunda Sansai firması ile özellikle güneş ve rüzgar enerjisi alanında partner olarak çalışmaktan, ortak yatırım yapmaktan memnuniyet duyarız. Devletimizde bu yenilenebilir enerji konusunda enerji yatırımcısını teşvik etmektedir ve desteklemektedir” dedi.

Ergaz-Japon-heyeti (11)

Saisan Yönetim Kurulu Başkanı Tomohiko Kawamoto, yaptığı değerlendirmede; “Türkiye yalnızca Saisan için değil bulunduğu konum ve komşu ülkeleri ile olan bağlantısı nedeniyle tüm uluslararası Japon firmaları için kritik öneme sahip bir ülke. Enerji ihtiyacı bakımından önemli bir potansiyele sahip olması sebebiyle yatırım yapmayı düşünüyoruz.

Ergaz-Japon-heyeti (18)

Japonya’nın en büyük enerji şirketlerinden olan Saisan, 1945 yılında kurulmuş, evlere ve ticari sanayi alanlarda yatırımlarımız ve hizmetlerimiz mevcut. LPG ve teknolojideki tecrübemizi kullanarak Japonya’nın en büyük lideri olma hedefimiz var. Japonya haricinde Çin, Vietnam, Moğolistan gibi ülkelerde yatırımları bulunuyor. Avusturalya’da su sektöründe yatırımları var.

Türkiye’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yatırımlarımızda enerji sektöründe güçlü bir firma olan Ergaz ile ortak yatırımlar yapabilmemiz, hem Türkiye’nin enerji alanındaki potansiyeline katkımız açısından, hemde bizim pazarımızı büyütmemiz açısından önemli bir vesile olacaktır. Türkiye’nin ekonomik olarak potansiyeli ve hızlı büyüme performansının yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliği de ilgimizi çekiyor.

Türkiye’nin bölgesinde hızla büyüyen en önemli pazar haline gelecek olması, Bizi de Türkiye’ye yatırımlarımızı artırarak devam ettirmeye zorladı” dedi.

Ergaz-Japon-heyeti-kadayif-ikrami

Japon işadamlarına kadayıf dolaması ikramı!

Erzurum’un yöresel tatlısı kadayıf dolmasının ikram edildiği toplantıya; Japon heyetinden Saisan Yönetim Kurulu Başkanı Tomohiko Kawamoto ve diğer yöneticiler Satoki Koike, Keijiro Yawagata, Isao Segawa, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından Proje Direktörü Mustafa Erdönmez, ICMG İşbirliği ajansından Leyla Russel katılırken, ev sahibi konumunda olan Ergaz Bluepet üst düzey yönetiminden ise; Ergaz Bluepet Genel Müdürü Abubekir Yağız, Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız, Genel Müdür Yardımcısı Faruk Demirci, Genel Müdür Yardımcısı İdari ve Mali İşler Sorumlusu Hüseyin Malkoç, Hukuk Müşaviri Derya Metin Bilgeç, Satış ve Pazarlama Koordinatörü Yaşar Yılmaz da hazır bulundular.

Japon devi Saisan’nin Ceo’su Tomohiko Kawamoto, toplantı sonrası Türkiye’nin potansiyeline olan inançlarını vurgularken, bu görüşme neticesinde yatırım yapma arzusunun dahada arttığını belirtti.

İlgili Haberler

Ekonomi
29 Mart 2024
81 ilde bayram harçlığı: 2.500 TL PTT’den o tarihte çekilecek!

81 ilde belediyelerden bayram harçlığı açıklaması geldi. 2 bin 500 TL gerçekleştirilecek 2024 bayram harçlığı ödemesi PTT ve Ziraat Bankası’ndan çekilecek. İşte 2024 bayram harçlığı detayları haberimizde… 81 ildeki belediyelerden vatandaşlara 2024 yılında da bayram harçlığı ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemeler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılık edecek. Düşük gelirli haneler için sağlanacak bayram harçlığı ödemesiyle […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Cebe bedavadan 13.000 TL atmak isteyene lokum gibi mevduat faizi! 100.000 TL’ye en iyi faiz oranı

100 bin TL nakdi olan vatandaşlara mevduat hesabından maaş bağlatan faiz oranları açıklandı. Mevduat hesabına en az 32 gün nakdini yatıran vatandaşlar karlı çıkıyor. İşte 13 bin TL cebe bedavadan eklemek isteyenlere lokum gibi mevduat faiz oranları… Ekonomide çalkantılı süreç devam ederken vatandaşlar yatırımlarını nasıl yapması gerektiği konusunda karar vermekte zorlanıyor. Özellikle Türk Lirası olarak […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Emekliye 8.000 TL ikramiye ödemeleri bugün başladı! Bakan Işıkhan duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklama yaptı. Kamu bankalarından 4A, 4B, 4C’lilere 8 bin TL ikramiye ödemeleri bugün başladı. İşte kamu bankası ikramiye ödemesine dair detaylar haberimizde… Emeklilere müjdeler 2024 yılında sıralanıyor. İlk kez yüzde 50 oranında gerçekleştirilen maaş zamlarından sonra bayram ikramiyelerine de yüzde 50 zam gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Karne hediyesi verilecek! Tüm öğrencilere Bakanlık 6.500 TL yatırıyor!

Yaz tatili gelmeden başvuran vatandaşlar 6 bin 500 TL eğitim desteğinden yararlanıyor. Tüm kademelerde eğitim alan öğrenciler için nakdi destek sağlanıyor. İşte okuyan öğrenciler için sağlanan nakdi destek ödemesine dair detaylar haberimizde… Öğrenciler için devlet çeşitli alanlarda destekler sağlamaya devam ediyor. Okuyan çocuğu olan aileler için nakdi yardımlar büyük önem taşıyor. Hanelerin düşük gelirli olması […]