SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Beşçeşmeler’in çehresi değişiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Beşçeşmeler’le ilgili projelerini bu yıl uygulamaya koyacaklarını belirterek, “Gelecek yıl Beşçeşmeler’de sandalye-masa görmeyeceksiniz” dedi.
“Mahalle Buluşmaları”, dokuzuncu gününde tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, Yalı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, önce Feyzullah Efendi Cami’ne uğrayarak cami imamı Ali İbiş ve cemaatin, cami ve mahalle hakkındaki sorunları dinleyip, tek tek not aldı. Başkan Kılıç daha sonra, Nazım Hikmet Kültür Evi’nde halkla bir araya geldi. Belediyenin 6 aylık çalışmalarını içeren barkovizyon gösterisinin de yer aldığı toplantıya başta Beşçeşmeler Meydanı’nın hali ve altgeçit sorunu olmak üzere, otopark, trafik, başıboş sokak hayvanları ve metruk binaların hali, altyapı ve yeşil alan sorunları, minibüslerle ilgili şikâyetler ve kentsel dönüşüm damgasını vurdu.

 
MALTEPELİ NE DİYORSA O OLACAK
“Maltepeli ne diyorsa o olacak” ve “Ali Başkan Maltepe’yi dinliyor” pankartları altında konuşmasına başlayan Kılıç, mahalle buluşmalarının önemine değinerek, “Hepinize günaydın, hoş geldiniz, mahalle buluşmalarının sonuna yaklaşıyoruz. Bu buluşmaları düzenleme amacımız, sizlerin sorunlarını yerinde dinlemek, iğne ucu kadar da olsa sorunlarınızla ilgili tedbirler almak, katkı sunmak, eksiklerinizi not almak ve 3 ayda bir gelerek, sizlere bu sorunlar hakkında neleri yaptık, neleri yapamadık, yapamadıysak neden yapamadık noktasında hesap verebilmek, size kendimizi denetlettirmek” dedi.

 
“GELECEK YIL BUNLARI GÖREMEYECEKSİNİZ”
Beşçeşmeler Meydanı’nın geleceği hakkında halka bilgi vererek, soruları cevaplandıran Kılıç, şunları söyledi:
“Beşçeşmeler, mahallemizin ve Maltepemizin gözbebeği. Burası atıl durumda olan bir yer, esnaflarla görüşüyoruz, onları da mağdur etmeyeceğiz ancak esnafın meydanı masalarla işgal etmesine de müsaade etmeyeceğiz. Gelecek yıl Beşçeşmeler’de sandalye-masa görmeyeceksiniz. Beşçeşmeler Meydanı halkındır. Buradaki binaları giydirmeyi düşünüyoruz. Yine burada Maltepe’nin tarihini ve kültürünü anlatacak bir sinema filmi çalışmamız var ve farklı kültürlere ait haftalar düzenlemek istiyoruz. Örneğin İspanya’dan gelecekler, burada mutfaklarını, kültürlerini paylaşacaklar. Böylelikle Maltepe’yi uluslararası alanda, cazibe merkezi haline getireceğiz. Beşçeşmeler’le ilgili bu projeye önümüzdeki günlerde başlamayı düşünüyoruz. Esnaf çok masa koyarak para kazanamaz. Dünyada 2-3 masa ile büyük cirolar yapan restoranlar var. Ayrıca Maltepe’nin simgesi Bakireler Tapınağı ya denizi içine alınacak ya da Pinhan Restoran’ın karşısında bulunan uçta, sahilde tekrar aslına uygun şekilde inşa edilecek ve ışıklandıracak. Süreyya Paşa’nın da mezarını temizledik, altına su sistemi kurduk, yakında orada da yeşillikler olacak, adeta cennet haline gelecek. Bir de Öğretmenevi sorunumuz vardı, bunu da şöyle çözüyoruz. Bu evimizin üst katına Fikret Otyam Müzesi kuracağız, alt katınaysa Maltepe’de yaşayan sanatçılarımız, ressamlarımız için bir sergi ve galeri salonu inşa edeceğiz.”
“ALT GEÇİTLERLE İLGİLİ TALEPLERİMİZİ BİLDİRDİK”
Mahallenin en önemli sorunlarından olan ve Marmaray Projesi kapsamında iyiden iyiye büyüyen alt geçit sorunuyla ilgili de vatandaşları bilgilendiren Kılıç, “Biliyorsunuz hızlı tren projesi kapsamında burası merkez istasyon olacak. O zaman Maltepe’nin geçici nüfusu da artacak. Şu anki mevcut alt geçitler, 50-60 yıl öncesine göre planlanmış ve ihtiyacı karşılamıyor. Bir kısmı da bu proje kapsamında yıkıldı. Okullar açıldı, çocuklarımız karşıya geçemiyor, ulaşım sıkıntılı. Allah göstermesin burada bir çocuğumuzun başına bir şey gelse, bu vebalin altından kalkamayız. Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları Müdürlüğü ile görüşmelerimiz ve yazışmalarımız sürüyor. Alt geçit sayılarının arttırılması ve genişletilmesi yönünde talepte bulunduk, en son da bir protesto eylemi gerçekleştirdik. Ondan sonra biraz daha hız verdiler, sanıyorum en kısa zamanda harekete geçecekler” şeklinde konuştu.
MALTEPE MEYDANI DÜZENLENECEK

Uluslarası kongre ve fuar merkezi, uyuşturucu merkezleri ve mahalle konakları projelerini de halka anlatan Kılıç, Maltepe Merkez’deki trafiğin yer altına alınması projesi olan “Tünel Geçişi” gerçekleşirse, trafiğin rahatlayacağını ve bu projede yer alan yan cepleri otopark olarak kullanabileceklerini belirterek, “Maltepe Meydanı’nın genişletilmesi ve daha çağdaş bir meydan haline getirilmesi için gerekirse kamulaştırma yaparak orada güzel bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca minibüslerle ilgili çalışmalarımız da olacak” diye konuştu.
“ALİ KILIÇ GİBİSİNİ İLK KEZ GÖRDÜM”
Kılıç’tan sonra söz alan Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Bayraklı ise Kılıç’a bu buluşmalardan ötürü teşekkür ederek, “Ben birçok belediye başkanı ile çalıştım ancak Ali Kılıç gibisini ilk kez gördüm, o sürekli halkın içerisinde, projelerinin samimi olduğuna canı gönülden inanıyorum. Kendisiyle mahalle olarak en kısa sürede bir toplantı daha yapmak istiyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]