SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 2. Kez “Engelsiz Bilişim Belediye Ödülü”

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”, Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım(BİLTEVT) ana temasıyla, 23-25 Eylül 2014 tarihlerinde, 9 Eylül Üniversitesi’nde düzenlendi.

 

 

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, 9 Eylül Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen organizasyonda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) 2. Kez “Engelsiz Bilişim Belediye Ödülü”ne layık görüldü.

 

 

Bilişim teknolojileri ile sosyal yaşamda engelli bireylerin karşılaştığı sorunları çözmek amaçıyla Engelsiz Bilişim Platformu’nun öncülüğünde Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi düzenlendi. Kongre’de “Bilişim teknolojilerinde erişebilirlik”, “Elektronik haberleşmede engelsiz erişim”, “Eğitimde bilişim teknolojileri”, “İstihdam ve bilişim”, “Akıllı şehirler ve engelli yaşamına bilişim teknolojileri uyarlamaları” gibi sosyal yaşamı destekleyen bilişim destekli hizmet ve çalışmalar masaya yatırıldı.

 
ibb-engelsiz-bilişim-2

Türkiye’de engellilere yönelik bilişim teknolojilerinden faydalanılarak engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanmalarına, eğitimlerine ve bilgiye erişmelerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlayan kurum ve bireylere verilen Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım ödülünü, Engelsiz Bilişim Belediye Ödülü dalında, 2. kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldı.

 

 

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile hayata geçen İşte Engel Yok – Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında engelli bireylere temel bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli reklam tasarım, web tasarımı, bilgisayar destekli dijital kurgu ve animasyon, çağrı merkezi eğitimleri verildi. Bu eğitimlerin dışında İşitme Engelliler e-danışmanlık hizmeti, Mobil Erişilebilirlik uygulamaları gibi bilişim tabanlı gerçekleştirilen eğitim ve hizmetlerden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Bilişim Belediye ödülüne layık görüldü.

 

 

Kongrenin ikinci gününde “Engelli ve İstihdam” konulu seminer programında konuşma yapan İSEM Müdür Yardımcısı Yunus Karacalı da İşte Engel Yok, Engelli Gençler İstihdam Projesi kapsamında verilen bilişim destekli mesleki eğitim ve İSEM Hizmetlerini tanıttı.

 

 

Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım Engelsiz Bilişim Belediye Ödülü üzerine açıklama yapan İSEM Müdürü Bekir Köksal, İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM) günümüzde İstanbul genelinde 35 hizmet noktası üzerinden 160 binin üzerinde engelli ve ailesine hizmet ulaştırdığını ifade etti. Günümüzde zamanı hızlandıran temel dinamiğin bilişim teknolojileri olduğuna dikkat çeken Köksal, bilişim teknolojilerinin uyarlandığı yeni kamusal hizmetlerle engeller daha kolay aşılıyor ve engelli ile toplum arasında bulunan mesafe kapanıyor, dedi.

 

 

Engelli istihdamına katkı sağlamak amacıyla sektörel gelişmeleri de göz önünde bulundurarak pek çok meslek eğitim programı açan İSEM’den 2 bin 927 engelli birey meslek eğitimi hizmeti aldı.
Engelli bireylerin çalışma hayatına atılabilmeleri amacıyla İSEM tarafından 286 Bin 294 seans meslek eğitimi verilerek bin 637 engelli bireyin istihdamına destek olundu.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]