SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi birlikte yenileniyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Kadir Topbaş, Koruma Kurulu’nun projesini onayladığı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin en kısa sürede yenileneceğini açıkladı.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleştirilen ve internette (.istanbul veya .ist) alan adlarının kullanılmasını sağlayan uluslararası imza töreninin ardından, basın mensuplarının İstanbul gündemiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

 

 

Başkan Kadir Topbaş, Taksim yayalaştırma projesiyle ilgili gelinen son durumun sorulması üzerine, Koruma Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projesini onayladığını hatırlatarak, şöyle konuştu; “Bir hukuki süreç yaşandı. Koruma Kurulu İstiklal Caddesi’ni de kapsayan Taksim Meydanı düzenleme projemizi onayladı. Meydan düzenlemesi için bu süreci beklemek zorundaydık. Bu kapsamda meydanın üstündeki beton görünümü ortadan kalkacak. Yeşili ve sert zemini olan bir düzenlemeyi yakın bir tarihte başlayıp bir an önce bitirmeyi planlıyoruz.”

 

 

İstiklal Caddesi’nin yenilenmesi de bu kapsamda olacağını vurgulayan Başkan Topbaş, “Caddenin altındaki eski galeriyi İSKİ toparladı, problem ortadan kalkmış oldu. Seçilen malzeme ile yeni bir uygulama tamamlanacak. Malzeme üzerinde çok durduk, İstiklal Caddesi’nde Sultanahmet ‘te yaptığımız çalışmanın bir benzeri olacak. Yürüme konforunu bozmayacak biraz daha az kıvrımlı ve beton harç üzerinde olacak. İSTON özel olarak üretti. Meydanlar yaşandıkça algılanması çok daha farklı olur. Taksim’de maalesef sadece geçiş alanı olarak kullanılıyor. İstiyoruz ki Taksim Meydanı yaşanılır bir yer olsun, vakit geçirilsin” diye konuştu.

 

 

İstanbul’un hiç yağmur almasa bile 145 günlük suyu var…

Topbaş, “İstanbul’da su sıkıntısı var mı?” sorusuna ise şu cevabı verdi; “Şu anda bizim hiç yağmur yağmadığı takdirde 145 günlük suyumuz var. 2007’de yüzde 7 olan baraj doluluğumuz şuanda yüzde 16 oranında. Ancak boşa akıtılmamalı, kullanım konusunda dikkatli olunmalı. Biz bütün doğal kaynakların doğru kullanılması gerekiyor.

 

 

Şahsen ben bardağıma bile içeceğim kadar su alıyorum. İstanbul’da içme kalitesindeki suyu her yerde kullanıyoruz ve günde 2.7 milyon metreküp su kullanılıyor. İstanbul’da rezerv yani baraj alanlarını arttırmamız gerekiyor. Melen’den 3. bir su hattının gelmesi için çalışma başlattık. Ayrıca Melen Barajı 2016’da tamamlanınca İstanbul’un bir yıllık su ihtiyacına yakınını depolayabilecek. İstanbul’un geleceğini dikkate alarak Istranca ve başka yerlerdeki küçük su kaynaklarını depolayacak çalışmalar da yürütüyoruz.”

 

 

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul’a özel ilgi…

Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte helikopterle yaptıkları İstanbul turu ile ilgili de şu bilgileri verdi; “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın koyduğu vizyon projelerle ilgili sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu fırsat buldukça bilgi almak istedi.

 

 

Bir helikopter turu ile Çamlıca Cami, Maltepe şehir parkı, Üçüncü köprü, üçüncü havaalanı ve henüz tam yeri netleşmeyen Kanal İstanbul ile ilgili bölgede tarama yaptık. Kendileri İstanbul ile ilgili çalışmaları yakın takip etmek istediğini ifade etti. İnşallah bu Cuma günü de bir nezaket ziyaretinde bulunacaklar. İstanbul’da yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio