SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Üniversiteler Şehri Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Muhteşem boğaz manzarası ve sahillerinin yanı sıra tarih ve kültür şehri olarak anılan Üsküdar, ilçe sınırlarında yer alan 7 adet üniversite yerleşkesi ile Oxford ve Cambridge gibi “Üniversiteler Şehri” unvanına da kavuşuyor.

 

İstanbul’un ve Boğaziçi’nin en güzel ilçesi olarak kabul edilen, tarih ve kültür şehri Üsküdar, yüksek eğitim ve öğretim hayatında da ön plana geçti. 7 üniversiteye ev sahipliği yapan Üsküdar, uluslararası akademik çalışmaların da merkezi oldu.

 

Üniversitelerin bilimsel çalışmalarının adresinde, marka şehir Üsküdar’ın ismi sıklıkla anılmaya başlandı. Ulaşımın merkezi haline gelen Üsküdar, İngiltere’deki Oxford ve Cambridge şehirleri gibi Üniversite şehirlerine dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

 

Anadolu’da birçok şehrimiz çok yakın bir zamana kadar Üniversite hayaliyle tutuşurken, Üsküdar üniversiteler şehri statüsüne yıllar evvel kavuştu. Marmara Üniversitesi yerleşkeleri ve Boğaziçi Kandilli Deprem Araştırmaları Enstitüsü ile Biomedikal Mühendislik Enstitüleri ile başlayan yüksek öğretim yarışı, Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversiteleri ile devam etti.

 

 

 

Aradan geçen yıllarda her iki üniversitesinin Üsküdar’dan başka ilçe sınırlarındaki yerleşkelerine taşınmasından sonra kurulan beş yeni üniversite, kültür şehrine yeni bir vizyon kazandırdı. Nitelikleri ile benzerlerine fark atan yeni üniversiteler aynı zamanda yaptıkları bilimsel araştırmaların verileri ve uluslararası sempozyumlarda üniversite logolarının yanına Üsküdar ismini de yazdırarak, Üsküdar’ın tanıtımına büyük katkılarda bulunuyorlar.

 

BİR ŞEHİR KADAR ÜNİVERSİTELİ VAR

Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, 1453 Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve 29 Mayıs Üniversitesi’nin merkez kampüsleri ve yerleşkelerine ev sahipliği yapan Üsküdar’da yaklaşık 35 bin üniversiteli eğitim alıyor.

 

ÖĞRENCİ KAPASİTESİ SÜRATLE YÜKSELİYOR

İlçe sınırları içinde öğrenci sayısı itibarıyla yaklaşık 20 bin öğrenci Marmara Üniversitesi’nin Üsküdar sınırlarındaki Bağlarbaşı, Haydarpaşa, ve Küçük Çamlıca yerleşkelerinde eğitim görüyor.

Türkiye’nin 98. devlet üniversitesi olarak kurulan ve en genç üniversiteler arasında yer alan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Üsküdar Ünalan mahallesindeki ana kampusu içinde rektörlük ve fakülteleri aynı ortamda topladı. Tıp Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Mühendislik fakültelerindeki yüksek lisans öğrencileri ile birlikte toplam 1064 öğrencinin eğitim gördüğü Medeniyet Üniversitesi sürekli kendini yenileyerek ciddi atılımlar sergiliyor.

 

Yaklaşık dört yıl önce eğitime başlayan ve bu sene ilk mezunlarını veren 1453 Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ise Küçük Çamlıca, Kandilli, Atik Valide yerleşkelerinde yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim görüyor. Üsküdar Üniversitesi ise yine Mimar Sinan Mahallesi’ndeki yerleşkesinde yaklaşık 3 bin öğrenci ile eğitimine devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 29 Mayıs Üniversitesi ise yine Bağlarbaşı merkez kampüsünde yaklaşık 1200 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki öğretim döneminde yeni bölümlerin açılmasıyla öğrenci kapasitesi ve sayısının daha çok artması bekleniyor.

 

ŞEHİR ESTETİĞİ VE MODERN YERLEŞKELER

İstanbul Şehir Üniversitesi ise yaklaşık 2600 öğrenciye sahip. Bağlarbaşı ve Üsküdar yerleşkelerinde eğitim veren İstanbul Şehir Üniversitesi yeni yapılanma ve açılacak bölümlerle öğrenci kapasitesini arttırma hedefinde. Güzel sanatlardan, mühendislik ve tıp dalına, spor ve beden eğitiminden, iktisat ve siyaset bölümlerine, uluslararası ilişkiler ve dini bilimler dallarına kadar birçok branş da eğitim veren üniversiteler eğitim kalitesinin yanı sıra modern mimariye sahip kampüsler ve binaları ile göz dolduruyor.

 

 

Şehir estetiğine uygun mimarileri ile dikkat çeken modern şehir üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler, tarih ve kültür şehri Üsküdar ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor.
EĞİTİME TAM DESTEK

Üsküdar’da bulunan üniversite yerleşkeleri ile sıkı ilişkileri olan Üsküdar Belediyesi, üniversitelerin karşılaştıkları teknik sorunlar karşısında her aşamada desteğini ortaya koyuyor. Öğrencilerin barınma konusundaki taleplerini de değerlendiren Üsküdar Belediyesi, yurt bulamayan ya da ev tutmakta zorluklarla karşılaşan üniversite öğrencilerine kalacakları yer konusunda yardımcı oluyor.Uzun yıllardan beri üniversite öğrencilerine okul dönemlerinde çeşitli katkılar sağlayan Üsküdar Belediyesi, ekonomik durumu yerinde olmayan öğrencilere de kira ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına ait yurtlarda barınma desteği veriyor.

BAŞKAN TÜRKMEN; “PROJELERİMİZE BİLİMSEL DESTEK ALIYORUZ”
Kültür şehri olarak anılan Üsküdar’ın, ‘Eğitim Şehri’ olarak anılmaya başlamasının ilçe için güzel bir kazanım olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kültür şehri markasına, eğitim şehri markasını da ekleyerek mozaiği tamamlamış oluyoruz” dedi.

 

 

Deniz ve kara ulaşımın yanı sıra Asrın projesi MARMARAY’ın hizmete girmesiyle, Üsküdar’ın ulaşılması kolay bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Türkmen, “Avrasya Tüneli ve Ümraniye- Çekmeköy Metrosu’nun da tamamlanmasıyla ilçemiz ulaşımın da merkezi olacak. Ulaşımın kolay olmasıyla üniversitelerin tercih ettiği ilçe Üsküdar oldu. Bu bizim için büyük bir kazanım. Başta turizm olmak üzere, kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmalarda üniversitelerimizden destek alıyoruz. Yani, yaptığımız tüm proje ve etkinliklere akademisyenlerimizin desteğiyle bilimsel boyut kazandırmış oluyoruz” dedi. ​

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]